EĞİTİM - 26 Aralık 2024 Perşembe 15:00

HKÜ’de ‘Slow Food ve Michelin Yıldızı Yolculuğu’ ele alındı

A
A
A
HKÜ’de ‘Slow Food ve Michelin Yıldızı Yolculuğu’ ele alındı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi tarafından, Slow Food hareketini tanıtmak, bu yaklaşımın Michelin yıldızlı mutfaklarla olan bağlantısını vurgulamak ve gastronomi dünyasında bilinçli tüketim alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefleyen “Michelin Yıldızına Giden Yol: İlk Durak Slow Food” konulu bir panel gerçekleştirildi.


Moderatörlüğünü HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı’nın yaptığı ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) Coğrafi İşaret ve Tescil Uzmanı Nefise Arslan, Zeytinhan Gaziantep Yağ, OMAÇ Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şerbetçi, YESEMEK Gaziantep Mutfağı 3.Kuşak İşletmecisi Taner Olca’nın konuşmacı olarak yer aldığı panele TGA Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Özgür Çözgener, öğretim elemanları, sektör profesyonelleri ve öğrenciler de katıldı.


Doç. Dr. Furkan Baltacı, “Gaziantep gastronomisi küresel rekabet için güçlü argümanlara sahiptir. Geriye bunları doğru kriterlerle hazırlayıp sunmak kalmaktadır. Michelin Yıldız’a giden yol, Slow Food’dan geçmektedir. Hedefimiz, Slow Food kriterlerinin uygulandığı işletme sayısını arttırmak ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Michelin Yıldız’ını Gaziantep’e getirmektedir. Bu konuda bizimle iş birliği yapan başta Gaziantep Valiliğine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, GAGEV’e, gönüllü işletme sahiplerine ve TGA Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Özgür Çözgener’e teşekkür ediyorum” dedi.


Panelde katılımcılar, coğrafi işaretlerin gastronomi sektörüne katkıları, yerel ve sürdürülebilir üretimin önemi, Slow Food felsefesinin bölgesel mutfaklara etkisi, Michelin yıldızlı mutfaklara giden yolda yerel tatların rolü ve Gaziantep mutfağının uluslararası tanınırlığa katkısı konularında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.



HKÜ’de ‘Slow Food ve Michelin Yıldızı Yolculuğu’ ele alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de müftülük görevlisini öldüren şahıs tutuklandı İzmir’in Beydağ ilçesinde, 2 ay önce müftülükte göreve başladığı öğrenilen 35 yaşındaki kişinin tabancayla vurularak öldürülmesi olayında gözaltına alınan cinayet şüphelisi tutuklandı. Olay, geçtiğimiz salı günü sabah saatlerinde Beydağ İlçe Müftülüğünde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce Muğla’dan İzmir’e gelerek müftülükte göreve başlayan Selman Başer (35), daha önceden kavgalı olduğu S.D. tarafından tabancayla vuruldu. Vücuduna 11 mermi isabet eden Başer kanlar içerisinde kalırken, zanlı olay yerinden kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine müftülüğe gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Selman Başer’in hayatını kaybettiği öğrenilmişti. Tutuklandı Olayın ardından kayıplara karışan zanlı S.D. ise kısa süre sonra Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Ödemiş Organize Büro Amirliği ekipleri ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suç aletiyle birlikte kıskıvrak yakalandıktan sonra Turgutlu Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İzmir’e gönderilmişti. Zanlının emniyetteki ilk ifadesinde, Selman Başer ile daha önce Muğla’nın Datça ilçesinde kavga ettikleri, kavganın ardından kendisinde görme bozukluğu meydana geldiği ve cinayeti de bu yüzden işlediğini söylediği öne sürülmüştü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.