SPOR - 06 Ağustos 2024 Salı 14:29

Varto’da Kur’an kurslarına giden öğrencilere yüzme eğitimi

A
A
A
Varto’da Kur’an kurslarına giden öğrencilere yüzme eğitimi

Muş’un Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Varto Müftülüğü koordinasyonunda yaz okulları kapsamında Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında “Yüzme Programı” düzenlendi.


Varto ilçesinde yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında düzenlenen “Yüzme Programı” kapsamında kursa devam eden öğrenciler, Varto Gençlik Merkezi’nin kapalı havuzunda gönüllerince yüzerek eğleniyorlar. İlçe Müftüsü Fatih Arslan, yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmek, hayata her türlü hazır hale getirmek, derslerindeki başarılarının yanı sıra sportif etkinliklerle de zamanlarını verimli geçirmeleri için bu tür etkinlikleri yaptıklarını söyledi. Arslan, “Amacımız, öğrencilerimizin başarılı ve aynı zamanda ahlaklı bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu tür sosyal ve sportif faaliyetler öğrencilerin ilgisini çekmektedir. Böylece hem yaz Kur’an kurslarına devamlılık sağlanmakta hem de öğrenciler etkinliklerde arkadaşlarıyla bir araya gelerek doyasıya eğlenmektedirler” dedi.


Varto Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş ise yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında eğitim aldıklarını belirterek, “Çocuklarımız çok mutlu, inşallah bundan sonraki süreçte daha iyi olur” ifadelerini kullandı.


Yüzme programına katılan öğrenciler ise yüzme programını çok sevdiklerini, hayatlarında unutulamayacak nitelikte zaman geçirdiklerini ve böyle bir program düzenlenmesi nedeniyle de emeği geçenlere teşekkür ettiler.



Varto’da Kur’an kurslarına giden öğrencilere yüzme eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 7 Maddede Deprem Bölgesinde Kentsel Dönüşüm Süreci Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili hukuki sürecin nasıl yürütüldüğünü 7 maddede açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, inşaatların hızlandırılması ve sürecin aksamaması için tüm taşınmazların geçici olarak Hazine emanetine alındığı vurgulandı. İnşaat bitince isteyen hak sahibine konut ve iş yerinin teslim edildiğinin, isteyene de taşınmazlarının güncellenmiş bedelinin ödendiğinin altı çizildi. Paylaşımda, 7 maddede deprem bölgesinde kentsel dönüşüm süreci şöyle anlatıldı: “Kentsel dönüşüm çalışmaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nca yürütülür. Başkanlık, kentsel dönüşüm alanlarında, vatandaşın bir an evvel yeni konutlarına yerleşebilmesi için plan, proje, ruhsat ve izin işlemlerini hızlandırır. Sürecin tek elden yönetilmesi için tüm taşınmazlar geçici olarak Hazine adına tescil edilip devlet emanetine alınır. Yeni yapının inşaat ruhsatı Hazine adına düzenlenir. Hak sahiplerine bağımsız bölümlerin devri yapılıncaya kadar kat irtifakı ve kat mülkiyeti Hazine adına kurulur. İnşaat bitince isteyen hak sahibine konut ve iş yeri verilir, isteyene taşınmazlarının güncellenmiş bedeli ödenir. Konut ve iş yeri almak isteyen hak sahipleriyle taşınmazlarının güncel bedelleri, indirimli yapım maliyetlerinden düşürülerek sözleşmeyle teslim süreci tamamlanır.”