KÜLTÜR SANAT - 06 Haziran 2024 Perşembe 11:20

Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

A
A
A
Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

MUŞ (İHA) – Muş’ta huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla geniş oyuncu kadrosu ve komedisi yüksek uzun metrajlı “Babamın Damadı” filmi çekileceği bildirildi.


Yapımcılığını Fırat Erez’in üstlendiği ve yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen A. Taner Elhan’ın oturduğu “Babamın Damadı” filmi, Muş’un doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri eşliğinde çekilecek. Yaklaşık bir hafta boyunca Muş’un farklı noktalarını gezen film ekibi, kentin sunduğu doğal platolara hayran kaldı. Erez ve Elhan, film için en uygun set alanlarını belirlemek amacıyla yaptıkları gezide, Muş’un eşsiz doğası ve samimi halkı tarafından büyülendiklerini ifade etti.


Çekimlerin önümüzdeki günlerde başlaması planlanırken, Muş halkı da projeye büyük ilgi gösteriyor. “Babamın Damadı” filminin oyuncu kadrosu hakkında detaylar henüz açıklanmasa da, filmin Muş’ta çekilecek olması bölgeye olan ilgiyi artıracak.


Muş’un doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferinin film için mükemmel bir arka plan oluşturduğunu söyleyen Yönetmen Elhan, “Hikâye zaten Muş’a yazıldığı için filmi Muş’ta çekmekten başka çaremiz yok. Hayatımda ilk defa Muş’a geldim ve üç gündür geziyoruz. Ben Muş’a ve Muş insanına aşık oldum. Üç gün içinde burada yıllarca sürecek dostluklar kurdum diyebilirim. Muş’ta film çekmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Sinema, sanat olmasının yanı sıra çok büyük bir kültürel olaydır ve Muş’a çok şey katacak. Biz burada, buraya ait bir hikâyeyi çekeceğiz. Romantik komedi tadında, tüm yerel öğeleri kullanacağız. Muş’ta, Muşlularla birlikte bir film yapacağız. Türkiye’de ses getirecek bir proje olacak, öyle söyleyebilirim. Sette çok zamanımız yok, yaklaşık 45 gün kadar kaldı. Temmuz ayının ortasında, 15-20’si aralığında sete çıkacağız. Üç hafta burada olacağız ve setimiz üç hafta sürecek. Dün Muş Şehir Tiyatrosu’nun bir temsilini izledik. Sonrasında da oyuncularla tanıştık. Muşlu birinin yazdığı bir oyunu Muş’ta izlemek gerçekten güzeldi. Bu tiyatrodan seçeceğimiz oyuncular olacak” şeklinde konuştu.


Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnenin çekileceğini ifade eden Elhan, “Bozbulut köyünde Murat Nehri’nin kenarına ilk defa indik. Buradan Murat Nehri çok güzel görünüyor ve kenarına kadar gelebiliyorsunuz. Yani Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnemiz olacak ve bunlardan biri kesinlikle burada çekilecek. Bir haftadır geziyoruz ve Muş’ta neredeyse gitmediğimiz yer kalmadı. Kuzeyine, güneyine, doğusuna, batısına her yerine gittik. Nereye gitsek bir mekan beğeniyoruz ve burada mutlaka bir sahne çekmeliyiz diyoruz. Allah bize kolaylık versin, Muş’ta göstermediğimiz yer kalmayacak” dedi.


Filmin yapımcılığını üstlenen Fırat Erez ise çekimlerin önümüzdeki günlerde başlamasının planlandığını hatırlatarak, “Bu topraklarda büyümüş olmak, bize birçok değer kattı. Bu değerler cesareti ve memleketimize destek vermeyi öğretti. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, buradaki insanların içlerindeki mücadeleyi gördüm. Bu yüzden, bu memleketin sanatsal olarak aç olduğunu ama bu sanatın bu yörede yaşayan insanlar tarafından gelişeceğini düşündük. Muş halkının bu topraklara ve projeye verdiği değerler, bizim için çok önemli. Bu proje, turizm açısından, bölgesel olarak halkın gelişimi açısından ve sanatsal olarak buraya büyük katkı sağlayacak. Bu destekleri göz önünde bulundurarak, Muş’ta karar kıldık” ifadelerini kullandı.


2024 yılında vizyona girmesi planlanan “Babamın Damadı” filmi, sinemaseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.



Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ Tavşanlı’da lavanta hasadı yapılarak yağı çıkartıldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Yerleşkesinde 2022 yılından itibaren kampüs bahçe düzenleme çalışmaları kapsamında yetiştirilen lavantaların 2024 yılında hasadı yapılarak yağı çıkarıldı. Eylül ayı başında biçilen lavantalar DPÜ Kimyasal Ürün Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan distilasyon cihazında işleme sokularak yağları çıkarıldı. Distilasyon cihazında içinde sıcak buhar geçirilen lavantaların, buharın yoğuşturulması ve su ile ayrışması sonucunda yağı alınıyor. Merkez yetkilisi Prof. Dr. Cengiz Yenikaya Kütahya’da lavanta yetiştiren üreticilerin lavantaların yağlarının çıkartılmasında hizmet verdiklerini ve bu tip ürünler üzerinde daha ileri araştırmalar yapacaklarını belirtti. DPÜ Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik yaptığı açıklamasında Tavşanlı yerleşkesinde oluşturdukları lavanta bahçesinin kampüse görsel bir güzellik katmasının yanı sıra yağını da çıkartarak ekonomik açıdan okullarına gelir elde etmeyi amaçladıklarını belirtti. Isparta, Burdur, Denizli gibi illerimizde daha yoğun lavanta ekildiğini belirten Prof. Dr. Çelik, Kütahya’da yetiştirilen lavantaların iklimsel nedenlerle daha geç hasat edildiğini ve görsel güzelliklerini daha uzun süre sunduklarını belirtti. Çelik ayrıca, elde ettikleri lavanta yağlarının analizleri sonunda, lavanta yağının baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarını hafifleten, kaygı ve depresyon tedavisinde yatıştırıcı etki yapan, akne, yara izi, egzama, sedef gibi cilt sorunlarını tedavi edici, böcek ısırmaları, yanık ve kesik kaynaklı yaraları iyileştiren ve uyku kalitesini artıran bileşenler içerdiği belirterek Kütahya Vefa Hastanesi doktorlarından Dr. Abdullah Ayaz ile lavanta yağlarının psikiyatrik tedavilerde kullanımı konusunda işbirliği yaptıklarını belirtti. DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Arif Özgür yağ çıkarma işlemini yerinde izleyip bilgi aldılar. Ziyaretlerinden dolayı Rektör Yardımcısına teşekkür eden Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, ayrıca DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a çalışmalarında kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve Prof. Dr. Kızıltoprak’ın üniversiteye gösterdiği misyon çerçevesinde, her alanda bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkı sağlanmasının öncelikli amaçlarından olduğunu belirtti.