ASAYİŞ - 19 Ekim 2024 Cumartesi 12:10

Yol kenarına çöp attıkları tespit edilen iki otobüs firmasına cezai işlem uygulandı

A
A
A
Yol kenarına çöp attıkları tespit edilen iki otobüs firmasına cezai işlem uygulandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde zabıta ekipleri, yaptıkları denetim ve uygulamada yol kenarına atılan çöplerden iki otobüs firmasını tespit ederek cezai işlem uyguladı.


Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri, Yalı Çiftlik-Bodrum yolu üzerinde yaptıkları denetimde, yol kenarındaki ormanlık alana atılan çöpleri incelemeye aldı. Bilet, tek kullanımlık içecek ve yolcu listesi gibi atıklardan iki otobüs firmasını tespit eden zabıta ekipleri ilgili firmalara cezai işlem uyguladı.


Konacık Sanayi Sitesi çevresinde ise çevreye gelişigüzel hafriyat atıldığını gören ekipler, firmayı tespit ederek Bodrum Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği kapsamında gerekli işlemleri yaptı.


Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılı içerisinde çevreyi kirletmekten 446 şahıs, işletme ve firmaya toplam 4 milyon 435 bin 932 Türk Lirası cezai işlem uyguladı.



Yol kenarına çöp attıkları tespit edilen iki otobüs firmasına cezai işlem uygulandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Türkiye’yi yasa boğmuştu, hatırası adına oluşturulacak ormanla yaşatılacak İstanbul Ümraniye’de silahlı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın adı, memleketi Sivas’ta ormanda yaşatılacak. İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalayan ve çıkan arbedede silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın adı, hatıra ormanında yaşatılacak. Geleceğe Bir İz Derneği, şehadet haberi ile Türkiye’yi ağlatan şehit Şeyda Yılmaz’ın adına hatıra ormanı oluşturmaya karar verdi. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Tavra Deresi mevkiinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Şeyda Yılmaz’ın annesi, babası, eşi ve akrabaları da katıldı. Kızının adına fidan dikerek can suyu veren Mehmet Yağlı, duygu dolu anlar yaşadı. Ağaç dikmeye sınıf arkadaşları ve mezun olduğu okulda eğitim gören öğrencilerin de katıldığını belirten Şeyda Yılmaz’ın Öğretmeni Ahmet Şahin, “Lisede yaklaşık 3 sene öğretmenliğini yaptım. Bende ayrı bir yeri vardı, çok temiz kalpli birisiydi. Şehitlik kesinlikle adresini biliyor. Devletimiz var olsun, burada Şeyda’mızın sınıf arkadaşları, onun mezun olduğu okulda okuyan arkadaşları var. Onu hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı. “Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu unutmuşlardı” Şeyda Yılmaz’ın ismini yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Geleceğe Bir İz Derneği Başkanı Taha Tunahan Yıldırım,” Söylenecek birçok şey vara ancak ne kelimeler yeterli ne de cümleler. Daha önceden arkadaşlarımızla beraber çıktığımız bu yolda çeşitli organizasyonlar yaptık, aralarında en değerlisini bu gün yapıyoruz. Konuşmamı Aliya İzzetbegoviç’in şu sözleriyle bitirmek istiyorum. Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu unutmuşlardı. Bugün burada dikeceğimiz bütün fidanlar başta kardeşimiz, hemşerimiz, ablamız Şehit Şeyda Yılmaz olmak üzere bütün şehitlerimiz adına dikilecektir. Bugün burada dikeceğimiz bu fidanlar bizlerin de burada birer tohum olduğumuzu tekrardan herkese hatırlatacaktır” dedi.
Aydın Nazilli’de Muhtarlar Günü kutlandı Aydın’ın Nazilli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin’in kabrine ziyarette bulunuldu. Nazilli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Karaburun, kurum amirleri, siyasi partilerin, meslek odalarının ve STK’ların temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Nazilli Muhtarlar Derneği çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Karaburun, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin kurumsal temsilcisidir. Muhtarlarımızın bulunduğu mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmek ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören 195 yıllık köklü bir müessesedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen sevinçte ve hüzünde halkımızın yanında ve hizmetindedir. Hem devleti hem milleti temsil gibi önemli bir görev yürüten muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Öte yandan 82 mahalle muhtarının görev yaptığı Nazilli’de törene yalnızca 30’a yakın muhtarın katılım göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Dernek başkanı katılımın az olmasıyla ilgili olarak, “Köy muhtarlarımızın işleri olduğu için zeytin ve kestane hasadı devam ettiği için törene katılamadılar. Sadece ilçe merkezindeki muhtarlarımız törene katıldı. Derneğimize olumsuz bir durum söz konusu değil” açıklamasında bulundu. Törenin ardından Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in Eğriboyun Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilerek çiçek sunuldu ve dua edildi. Burada konuşan Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’i ve görevi başında hayatını kaybeden tüm muhtarları saygıyla andıklarını belirtti.