KÜLTÜR SANAT - 02 Ekim 2024 Çarşamba 23:37

Muğla’da film gösterimi etkinliği

A
A
A
Muğla’da film gösterimi etkinliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, gazeteci-yazar Nebil Özgentürk ve Hamdi Topçuoğlu’nun konuşmacı olduğu "Memleket Hayat Sanat Nazım" adlı film gösterisi ve kitap imza etkinliği düzenlendi.



Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılan etkinlikte Nazım Hikmet’in hayatını konu alan film izlendi.


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Nebil Özgentürk ile Bodrum’da tanıştık ve birçok çalışma yaptık. Bundan sonra Muğla için de birlikte çalışacağız. Ayrıca Hamdi Topçuoğlu hocamıza da teşekkür etmek istiyorum. Hayatını memleketinin tarihi, kültürü ve doğasının yaşatılmasına adamış bir isim. Kendisiyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.



Muğla’da film gösterimi etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta maçları tamamlandı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftası bugün oynanan 9 maçla tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta karşılaşmalarında heyecan bugün oynanan 9 maçla devam etti. Günün 19.45 seansında 5 golün atıldığı mücadelede Feyenoord, deplasmanda Girona’yı 3-2 mağlup ederek ilk 3 puanını elde etti. Diğer maçta ise Atalanta, Shakhtar Donetsk’i 3 golle yendi. Saat 22.00’de başlayan karşılaşmalarda ise sürpriz sonuçlar alındı. Fransız ekibi Lille, sahasında Real Madrid’i 1-0 mağlup etmeyi başarırken, milli futbolcu Arda Güler, 67. dakikada Camavinga’nın yerine oyuna dahil oldu. Arda, 90. dakikada da bir pozisyondan yararlanamazken, eflatun-beyazlılar ilk mağlubiyetini yaşadı. İngiliz ekibi Aston Villa, Şampiyonlar Ligi’ne 9 gollü galibiyetle başlayan Bayern Münih’i ikinci haftada yenerek hanesine 3 puan yazdırdı. Milli futbolcular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun birer gol attığı müsabakada Benfica, Atletico Madrid’i 4-0 yendi. Juventus forması giyen Kenan Yıldız, RB Leipzig’e karşı 11’de maça başlarken 60 dakika sahada kaldı. İtalyan ekibi mücadeleyi 3-2’lik skorla kazandı. Avusturya ekibi Sturm Graz’da ise Erencan Yardımcı 66. dakikada oyuna girdi ancak skora etki edemedi. Devler Ligi’ne Milan galibiyetiyle başlayan Liverpool, ikinci hafta yine bir İtalyan ekibi Bologna ile karşılaştı. Liverpool, rakibini Mac Allister ve Mohamed Salah’ın golleriyle 2-0 yendi ve puanını 6’ya yükseltti. Şampiyonlar Ligi’nde bugün alınan sonuçlar şöyle: Girona - Feyenoord: 2-3 Shakhtar Donetsk - Atalanta: 0-3 Lille - Real Madrid: 1-0 Benfica - Atletico Madrid: 4-0 Liverpool - Bologna: 2-0 Dinamo Zagreb - Monaco: 2-2 Aston Villa - Bayern Münih: 1-0 RB Leipzig - Juventus: 2-3 Sturm Graz - Club Brugge: 0-1