EĞİTİM - 31 Ocak 2025 Cuma 18:31

Köyceğiz’de ikinci dönem yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri görüşüldü

A
A
A
Köyceğiz’de ikinci dönem yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri görüşüldü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Okul ve Kurum Müdürleri toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan Başkanlığında, Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda; Eğitimde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli rehberliğinde devam eden eğitim öğretim faaliyetleri, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Uygulanan Bakanlık Projeleri ile Yerel Projeler, Okul ve Öğrenci Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili alınacak tedbirler, Eğitim ve öğretimde kalitenin yükseltilmesi ve akademik başarının artırılmasına yönelik uygulanacak yöntemler ve okulların ikinci döneme hazırlık durumları gibi konular ele alındı. Toplantıya katılan okul/Kurum müdürlerine teşekkür edilerek ikinci dönemin hayırlı ve başarılı olması dileğiyle toplantı sona erdi. İkinci dönem yapılacak eğitim öğretim faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıya Şube Müdürü Dr. Avni Aytekin ve okul/kurum müdürleri katıldı.



Köyceğiz’de ikinci dönem yapılacak eğitim öğretim faaliyetleri görüşüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin gastronomi turizmi geliştirilecek Sürdürülebilir Gastronomi Turizm ve Kalkınma Derneği; Niğde’nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Gastro Nığde 2024 Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin amacını anlattı. Akademisyenler, turizmciler, işletmeler ve şeflerin yer aldığı dernek, yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı ön plana çıkararak kentin gastronomi turizminde önde gelen bir destinasyon haline gelmesi için çaba gösterecek. Genel kurul sonrası başkan seçilen Rıdvan Toprak, Niğde’yi gastronomi alanında layık olduğu yere taşımak için faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Toprak; "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluyor" sloganı ile yola çıktık. Niğde’de bu amaçla 2 kez dernek kuruldu yani çıraklık ve kalfalık denendi şimdi ustalık dönemindeyiz. Sizlerin de desteği ile Niğde’nin gastronomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Derneğin 76 üyesi ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin değerlerini ortaya koymak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Cihangir; "Niğde 10 bin yıllık geçmişe, çok önemli turizm kapasitesine ve gastronomi değerlere sahip olmasına rağmen ancak biliyorsunuz ki, istenilen düzeyde hak ettiği yerde değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerimizin ve siz basın mensuplarının da desteği ile Niğde’nin hem turizm, hem kültür, hem de gastronomi noktasında hak ettiği yere adım adım ilerleyebilmesi noktasında bizler bir araya geldik. 76 üyeyle, bir aile bütünlüğüyle bu yolda hem Türkiye’nin gastronomi değerini hem de bize Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan da günümüze kadar miras kalan kentin gastronomi değerlerini ortaya koymak için adımlar atacağız" diye konuştu. "Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını arttıracağız" Niğde’nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi, Gastro Niğde Derneği Üyesi Şinasi Özmen ise kente özel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi için dernek olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman ise amaçlarının öğrencilerine temel eğitimleri verdikten sonra küçük yaştan itibaren staj çalışmaları ile sektöre hazırlamak ardından ise dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler alması olduğunu ifade etti.