SPOR - 13 Ekim 2024 Pazar 18:35

Fethiye’de kanser hastaları için "Yaşam İçin Yarış" koşusu yapıldı

A
A
A
Fethiye’de kanser hastaları için "Yaşam İçin Yarış" koşusu yapıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kanser konusunda farkındalık oluşturmak ve ihtiyaç sahibi kanser hastalarına yardım etmek ayrıca Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji bölümüne gerekli bazı araçların alınabilmesi için ’Yaşam İçin Yarış’ koşusu yapıldı.



Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çoğunluğu ilçede yaşayan İngilizler olmak üzere yüzün üzerinde kişi katıldı. Yarış öncesi Fethiye Beşkaza Meydanı’nda dans gösterileri yapılıp müzik eşliğinde ısınma hareketleri gerçekleştirildi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde başlayan yarışta 3 ile 80 yaş arasındaki katılımcılar, 5 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele etti. Organizasyondan elde edilecek gelir ise Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji bölümü ve KETEM’e bağışlanacak ayrıca maddi durumu iyi olmayan kanser hastalarına yardım için kullanılacak.



Yarışmaya 3 yaşındaki Sony Stone isimli çocuk ile ‘Paşa’ isimli sevimli bir köpek de katılırken yarışmada kadınlarda İngiliz Sua Burns birinci, Berna Kaya ikinci, Joanne Kino da üçüncü oldu. Erkeklerde ise İngiliz uyruklu Joe Stone birinciliği kazanırken, Luke Johnson ve Burak Özcan 2., Rudolf Fisher da 3. oldu. 18 yaş altı çocuklarda da Edis Eken 1., Emre ve Elena isimli kardeşler de ikinci ve üçüncülüğü aldılar. ‘Yaşam İçin Yarış’ ödüllerini dereceye giren yarışmacılara FETAV Başkanı Mustafa Sıkman ile FETAV yetkilileri alkışlar arasında sundu.



Fethiye’de kanser hastaları için "Yaşam İçin Yarış" koşusu yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 3 Türk ekibi Kadınlar Hentbol Avrupa Kupası’nda üçüncü tura yükseldi EHF Kadınlar Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası’nda 2. tur karşılaşmaları tamamlandı. Avrupa Kupası’nda mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Görele Belediyesi bir üst tura yükselme başarısı gösterdi. EHF Kadınlar Avrupa Kupası 2. Turu’nda Bursa BBSK, Karadağ temsilcisi ZRK Tivat ile iki maçını da Üçevler Spor Salonu’nda oynadı. İlk maçı 25-34’lık skorla kazanan Bursa BBSK ikinci maçtan da 38-18 galip gelerek bir üst tura yükselen taraf oldu. EHF Kadınlar Avrupa Kupası’ndaki diğer Türk ekibi Görele Belediyesi de Kuzey Makedonya temsilcisi WHC Metalurg Avtokomanda takımı ile Görele 13 Şubat Spor Salonu’nda oynadığı ilk maçı 36-28 kazandı. Aynı salonda oynanan ikinci maçta 37-34 mağlup olmasına rağmen Görele Belediyesi 3. Tur’a yükselen taraf oldu. Bir diğer Türk ekibi Üsküdar Belediyesi ise ilk maçta deplasmanda 26-32’lik skorla mağlup ettiği Hırvatistan temsilcisi ZRK Bjelovar’ı, Çamlıca Spor Okulu Salonu’nda oynadığı ikinci karşılaşmada da 32-24’lük skorla mağlup ederek Avrupa Kupası’nda üçüncü tura adını yazdırdı. Avrupa Ligi’nde ise Ankara Yenimahalle Belediyesi ise Çek Cumhuriyeti’nden DHK Banik Most takımıyla Sportovni hala Banik Most’da karşılaştığı maçtan 31-55 mağlup ayrıldı. Yenimahalle Belediyesi, rövanş karşılaşmasında ise rakibi DHK Banik Most karşısında 44-34’lük skorla mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Armada Praxis Yalıkavak ise Avrupa Ligi’nde deplasmanda Polanya’nın KPR Gminy Kobierzyce takımına 36-27 mağlup oldu. Yalıkavak, rövanşında Bodrum’da oynadığı maçtan da 26-27 mağlup ayrılarak kupaya veda etti.
Kayseri Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar: “Kültürün ve medeniyetin yaşatılmasında kitapların önemli bir rolü var” Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, kitap fuarında vatandaşlarla bir araya gelerek, kitabını imzaladı. Akar, “Kültürün ve medeniyetin yaşatılmasında kitapların önemli bir rolü var” dedi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri’de geleneksel hale gelen ve bir günde binlerce vatandaşın kitapla buluştuğu 7. Kayseri Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Akar, kendisine ait olan ‘Harbord Askeri Heyeti Raporu’ adlı kitabı imzaladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Akar, burada vatandaşlarla fotoğraf çekildi. Kitap fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Akar, “Millet olarak son derece seçkin, saygın bir kültüre ve medeniyete sahibiz. Bu kültürün ve medeniyetin yaşatılmasında kitapların önemli bir rolü var. Dolayısıyla bu kitapların okunması, çalışılması, konuşulması ve yeni kitapların yazılması gerçekten büyük öneme sahip. Bu konuda okullarımız gerekli çalışmaları yaptılar ve yapıyorlar. Orta derece okullarımızda, üniversitelerimizde, enstitülerimizde, diğer kurum, kuruluşlarımızda, derneklerimizde ve vakıflarımızda bu çalışmalar devam ederken, diğer taraftan da bu süreci hızlandırmak için bu tür fuarlar büyük işlev görmekteler. Dolayısıyla insanlarımız bir anda kütüphanelere gidip, istedikleri kitapları seçmek ve aramak gibi bir takım zorluklara karşı çok daha basit bir şekilde en son çıkan kitapları ve eski kitapları bizzat yerinde dokunarak, görmek suretiyle tanımaktadırlar. Gerekirse bazı yerlerde de o kitapların yazarlarıyla tanışma fırsatı bulmaktadırlar. Ondan dolayı bu fuarları biz çok değerli buluyoruz. Kayseri’deki kitap fuarımız da bu konuda çok yerleşik bir konuma geldi. Geçmişte ve şu anda çok değerli işlevler yapmakta. Dolayısıyla bu katkılarından dolayı belediyemize, vilayetimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuda da halkımızın bu fuarlara ilgili olmalarını ve gelmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Akar, daha sonra stantları ziyaret ederek, fuardaki esnafla sohbet etti.