YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 17:07

BESİAD 2012’İN İLK TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
BESİAD 2012’İN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) yönetimi, 2012 yılının ilk toplantısında bir araya geldi.
BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Engin Kaplan açılış konuşmasını yaparak çalışmalardan bahsetti. Engin Kaplan daha sonra sözü toplantıya katılan Bodrum Kaymakamına bıraktı.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan iş dünyasının önemine değinerek, “İş dünyası ekonomimize yön veriyor. Sizlerin yaşadığı sorunların çözümü için bizler de çalışacağız. Bodrum hala yatırım alan bir kent durumunda. Bu yatırımın kontrollü olması lazım. Oranlı olarak büyümenin sağlanması lazım. Bu büyümeye sizler yön veriyorsunuz” dedi.
“HANUTÇULUĞU BİTİRMEYE KARARLIYIM”
Kaymakam Gödekmerdan hanutçulukla ilgili ciddi bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, “Bu konuyla ilgili tedbirlerimizi aldık. Hanutçuluğa asla taviz vermeyiz. Bunun bitmesi için tüm çalışmaları yapacağız. Yaz sonunda yapacağımız değerlendirme toplantılarında da bunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.
“AĞIR CEZA MAHKEMESİ ÇALIŞMALARI”
Ağır Ceza Mahkemesi kurulması ile ilgili çalışmalar yapıldığını ifade eden Gödekmerdan, “Sayın savcımızla bu konuda bir çalışmamız var. Dosya hazırlanıyor. Bunu Ankara ile görüşeceğiz” diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu Danışmanı Murat Ayas Gelir Vergisi Kanunu’nun ücret ile ilgili bölümlerinden bahsederken toplantıya katılan Heredot Üçüncü Yaş Akademisi adına Selçuk Şahin de çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çorum’da tepki için çöpe dökülen domates satıcısına ceza Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Çorum’da bir pazarcının, domatesleri vatandaşa daha uygun fiyata satmak yerine tepki olarak çöpe döktüğü görülmesinin üzerine pazarcı ve malların gerçek sahibine 1,4 milyon TL’den 17,2 milyon TL’ye kadar ceza kesileceğini açıkladı. Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Çorum’da Z.R. adlı bir pazarcının, domatesleri vatandaşa daha uygun fiyata satmak yerine tepki olarak çöpe döktüğü görülmüştür. Kişi hakkında Çorum Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından inceleme ve işlem başlatılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde, bu eylemin piyasada; darlık oluşturmaya, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozmaya ve tüketicinin mallara ulaşmasını engellemeye yönelik bir faaliyet olarak değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, ilgili Z.R. ve malların gerçek sahibi olan Z. unvanlı hal esnafına ayrı ayrı inceleme başlatılmış olup, her ikisine de 1,4 milyon TL’den 17,2 milyon TL’ye kadar ceza kesilecektir. Ayrıca, Çorum Belediyesi tarafından usulsüz ve izinsiz imha nedeniyle ilgili kişiler hakkında işlem yapılacaktır. Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşımızın huzurunu bozan ve ticaret ahlakına uymayan kötü niyetli kişilerle mücadelemiz, 365 gün 24 saat esasına göre kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verdi.