KÜLTÜR SANAT - 09 Ekim 2024 Çarşamba 10:31

Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binası her yaş grubuna kucak açıyor

A
A
A
Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binası her yaş grubuna kucak açıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesinden, hem kadınlar hem de çocuklar faydalanıyor.


Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi ve çevresinde bulunan diğer mahallelerde yaşayan kadınların, öğrencilerin ve minik çocukların yararlandıkları Yaşar Bayboğan Hizmet Binasında verilen eğitimler, çocukları geleceğe hazırlarken, kadınların ise sosyalleşmesine ve ev ekonomilerine katkı sunmalarına olanak veriyor.


Her katında farklı dünyaların hayatlarına renk veren çalışmaların gerçekleştirildiği Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binasının giriş katında çocuk atölyesi, 2. katında ise kırkyama, patchwork, kurdele nakışı, iğne oyası, ev tekstili gibi faaliyetlerin yapıldığı kadın ötölyesi yer alıyor.


Kadın atölyesinden 40 kursiyerin faydalandığı Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binasında bulunan çocuk atölyesinde ise ikili eğitimle 36-72 ay aralığındaki çocuklar eğitim görüyor. Çocuklarını çocuk atölyesine bırakan anneler, kadın atölyesinde aldıkları eğitim sonunda el becerilerini geliştirerek ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar. Kadınlara, Büyükşehir Üretici Kadın Stantları projesinden faydalanma imkanı da veriliyor.



“Çocuklarımız ve kadınlarımız, bizim için büyük önem taşıyor”


Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Şube Müdür Vekili Nazlı Cemre Dursun, çocukların kaliteli eğitim aldığı bu birimde, kadınların da ev ekonomilerine katkı sağladıklarını söyleyerek, “Kadın atölyemizde ev tekstili, patchwork, kırkyama, iğne oyası etkinlikleri yapmaktayız. Bu sayede kadınlarımızın ev ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Çocuk atölyemizde 36-72 ay çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Onların müzik, dans, psikososyal, psikomotor becerilerini geliştiriyor ve bilişsel süreçlerine de destek oluyoruz” dedi.


Merkeze talebin çok yoğun olduğunu kaydeden ve atölyeler ile Çocuk Gelişim Merkezlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Dursun, “Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle, ‘Çocuklar bizim geleceğimiz, aynı zamanda yaşama sevincimiz.’ Bu yüzden çocuklarımız ve kadınlarımız, bizim için büyük önem taşıyor” diye konuştu.



“Kapımız tüm kadınlara sonuna kadar açık”


Kadın atölyesi öğretmenlerinden Fatma Kuru, kurs çalışmaları sonucunda kadınların el becerilerini artırdıklarını belirterek, “4 yıldır kadınlara eğitim vermekteyiz. Sadece kırkyama değil; ev tekstili, kurdele nakışı, iğne oyası, çocuk odası takımları gibi her şeyi yapabiliyorlar. Geldiklerinde belki hiçbir şey bilmiyorlardı ama burada çok şeyi, özellikle de ellerindeki parçaları değerlendirmeyi öğrendiler. En başta da ev ekonomilerine katkı sağladılar. Burada iş yapıp da dışarıya satış yapan kursiyerlerimiz var. Tarsus’taki stantlara gidip, orada stant açıp satma imkanları da var. Ayrıca biz kurs olarak da sipariş alıyoruz. Sadece Yenice değil, çevre köylerden de katılım oluyor. Herkese açık kapımız” şeklinde konuştu.



“Atölyemizde bugüne kadar 115 çocuğa eğitim verdik”


Çocuk atölyesi öğretmenlerinden Sultan Benzer, şu ana kadar 115 çocuğun atölye faaliyetlerinden faydalandığının altını çizerek, “36-72 ay arası çocuklara eğitim vermekteyiz. 2 yıldır aktif olan atölyemizde bugüne kadar 115 çocuğumuza dokunduk. Şu anda atölyemizde 50 öğrencimiz, yarı zamanlı olarak öğrenim görüyor” ifadelerini kullandı.



“Çocuklarımız, öğrenirken eğlenmenin keyfini çıkarıyor”


Çocuk atölyesinde görevli beden eğitimi öğretmeni Mehtap Aydıncı ise çocukların burada eğlenerek öğrendiklerini vurgulayarak, “Atölyemize kayıtlı çocuklarımız çeşitli etkinlikler, danslar, eğitsel oyunlar ve sporsal faaliyetlerde bulunarak; yaşayarak öğreniyor, öğrenirken de eğleniyorlar” şeklinde konuştu.



Kadınlar, sosyalleşirken gelir elde etme imkanına kavuşuyor


Çocuklarının Büyükşehir Yaşar Bayboğan Hizmet Binasında bulunan birimlerden faydalandığını dile getiren ve kadın atölyesinden çok yarar gördüğünü kaydeden Fulya Karacan, “Ben üretici kadın atölyemize 2 yıldır geliyorum. Böyle bir şeye ilgim vardı ama burada artık profesyonelleştik. Sabah kızımı kreşe bırakıyorum, öğlen de oğlumla dershaneye geliyoruz. Aile boyu buradayız. Biz burada ürettiklerimizi, Tarsus’ta Kültür Parkta kurulan üretici kadın stantlarında satışa sunuyoruz. Böylece aile ekonomimize de katkıda bulunmuş oluyoruz. Burada aynı zamanda sosyalleşiyoruz. Bizim için terapi gibi oluyor. Burada herkes derdini, tasasını unutuyor. Evine mutlu bir şekilde gidiyor” dedi.



Yenice Yaşar Bayboğan Hizmet Binası her yaş grubuna kucak açıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 10 program akredite edildi Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 10 program, FEDEK tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi. Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yürütülen akreditasyon süreci, 2023 değerlendirme döneminde tamamlandı. Bu kapsamda ilk kez akredite edilen programlar arasında Bilgi ve Belge Yönetimi (I. ve II. Öğretim), Arap Dili ve Edebiyatı (I. ve II. Öğretim), Alman Dili ve Edebiyatı (I. Öğretim), İngiliz Dili ve Edebiyatı (II. Öğretim), Sosyoloji (II. Öğretim), Türk Dili ve Edebiyatı (II. Öğretim), Sanat Tarihi (II. Öğretim) ve Tarih (II. Öğretim) yer alıyor. FEDEK tarafından yapılan detaylı değerlendirmelerin ardından bu programların akademik kalite ve eğitim standartlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tescillendiği belirtildi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, akreditasyon süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, bu başarının fakültenin eğitimde mükemmeliyet hedefi doğrultusunda atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti. Dekan Çiğdem: "Bu başarı, fakültemizin eğitim-öğretim kalitesinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanındığının bir göstergesidir. Sürece katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimize ve idari personelimize teşekkür ederim," dedi. Rektör Hacımüftüoğlu: "Akreditasyon, Üniversitemizin Uluslararası Arenada Tanınırlığını Artıran Önemli Bir Unsurdur” Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise Atatürk Üniversitesinin, Türkiye’de en fazla lisans programı akredite edilen devlet ve vakıf üniversiteleri arasında zirvede yer aldığını belirtti. Üniversitenin kalite odaklı vizyonu sayesinde dünya standartlarında eğitim sunduğunu ifade eden Rektör Hacımüftüoğlu: "Akreditasyon, üniversitemizin uluslararası arenada tanınırlığını artıran önemli bir unsurdur. Emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Rektör Hacımüftüoğlu ayrıca, akreditasyon süreci devam eden diğer programların da zamanla ulusal ve uluslararası akreditasyon standartlarını karşılayarak tescilleneceğini sözlerine ekledi. Üniversitenin bu başarısının, öğrencilere sunduğu eğitim-öğretim kalitesini artırma yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin dünya standartlarındaki eğitim anlayışı ve sürekli gelişim vizyonu ile geleceğe emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.
Ankara Adalet Bakanı Tunç: “(DEM Parti’nin teröristbaşı ile görüşme talebi) Bu konuyu değerlendiriyoruz” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebine ilişkin, “DEM Parti Genel Başkanı ve Eş Başkanı dilekçe verdiler. Dilekçe değerlendiriliyor” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen AK Parti Grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. DEM Parti’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan’la görüşme talebi ile ilgili Bakan Tunç, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların nasıl görüştürüleceğine dair bir yönetmelik olduğunu hatırlatarak, “Geçtiğimiz ay teröristbaşıyla DEM Parti milletvekili görüşmüştü. Tabii dün de DEM Parti Genel Başkanı ve Eş Başkanı dilekçe verdiler. Dilekçe değerlendiriliyor. Tabii bu terör suçlusu olduğu için Adalet Bakanı’nın iznine tabi. Bu konuyu değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da değinen Bakan Tunç, şunları kaydetti: “Hükümlü ve tutukluların cezaevlerin görüşme usulü, ilgili yönetmeliğin 40. maddesinde açıkça belli. Milletvekilleri cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklularla cezaevi idaresine bilgi vererek görüşebilirler. Eğer terör suçu söz konusuysa Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi. Burada özellikle Esenyurt’la ilgili olarak soruşturma başladığı günden itibaren sürekli yargıya yönelik, soruşturmayı yürüten savcılara yönelik, dün de bakanlığımıza yönelik, şahsıma yönelik hakaret içeren cümleler kullanıldı. Her şeyin yolu yordamı vardır. Bu ülke bir hukuk devleti. Dolayısıyla her şey kanun ve yönetmelik çerçevesinde gerçekleşir. Öyle bağırarak, hakaret edilerek izin istenmez. Burada ‘Adalet Bakanlığı’nın imamı, FETÖ imamı’ gibi benzeri lafları reddediyoruz. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ imamları emniyetteyken onları ziyarete giden bir genel başkanın bunu bize söylemeye hakkı yok. Her şeyin yolu yordamı var. İzin istiyorsanız adamakıllı istersiniz.” Antalya’da görev yapan bir savcının Kara Harp Okulu’nda kılıç çatarak edilen yemini desteklediği iddialarına ilişkin de Bakan Tunç, “Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi bir inceleme başlattı. Bu inceleme neticesinde Teftiş Kurulu bir rapor hazırladı. Bu rapor 2. Daire tarafından değerlendirilecek. Şu anda süreci devam ediyor. Sadece teğmenlerin disiplin soruşturmasıyla ilgili bir paylaşım değil, sosyal medyada yapılan paylaşımlarıyla ilgili” ifadelerini kullandı.