EKONOMİ - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 11:58

Vali Pehlivan, Yörükleri yayladaki çadırlarında ziyaret etti

A
A
A
Vali Pehlivan, Yörükleri yayladaki çadırlarında ziyaret etti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2 bin 300 rakımdaki Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri çadırlarında ziyaret etti. Pehlivan, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimize, üreticilerimize sağladığı destekler her geçen gün kapsam ve içerik olarak artarak devam etmektedir" dedi.


Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile Erdemli ilçesine bağlı Toros Mahallesi sınırlarındaki Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan yaylacı Yörükleri çadırlarında ziyaret etti. Vali Pehlivan ve beraberindekiler, yaylacılık geleneğini ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini sürdürerek Torosların meralarına sahip çıkan, çalışan ve üreten üreticilerle sohbet etti. Pehlivan, Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ve koordinasyonunda üreticilere ulaştırılan hayvancılık destekleri kapsamında yürütülen ’Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ başta olmak üzere devletin verdiği destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi paylaştı, değerlendirmede bulundu.



"Katkınız sadece Mersin’e değil, bütün ülkemizedir"


Yaylacılığın zorluklarından bahsederek gelinen noktaya değinen Pehlivan, "Sizler Mersin’imizde bunu yapıyorsunuz ve katkınız sadece Mersin’e değil, bütün ülkemizedir. Burada ürettiğiniz koyun olsun, keçi olsun her bir hayvan ve onların ürünleri, elbette ki başta ailenizin geçimini sağlamaya yöneliktir. Bununla birlikte ülkemizin tarım ve hayvancılık konusundaki çıtasının yükselmesine de katkı sağlıyorsunuz" dedi.


’Çiftçimiz nerede biz de orada’ sloganından bahseden Pehlivan, şöyle devam etti: "Bu sadece bir slogandan ibaret değildir. Gerek ben, gerek müdürlerimiz, gerekse bütün tarım personelimiz, paydaşlarımız, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren herkes, kooperatiflerimiz, birliklerimiz ve emektar çiftçilerimizle, üreticilerimizle bu yolda beraber yürüyoruz. Bu yolda yürürken devletimizin imkanlarını da kullanmak, değerlendirmek çok önemlidir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimize, üreticilerimize sağladığı destekler her geçen gün kapsam ve içerik olarak artarak devam etmektedir. Bu teşviklerden faydalanmak, çiftçimizi faydalandırmak büyük önem taşımaktadır. İlgili bütün birimlerimiz vasıtasıyla, devletimizin sunduğu imkanları çiftçilerimizle en çabuk ve en etkin şekilde buluşturmak için pek çok proje hayata geçirilmekte, gerekli diğer çalışmalar kesintisiz bir şekilde yürütülmektedir."



"Yetiştiricilere 64 milyon 501 bin 885 TL hibe desteği sağlandı"


’Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ kapsamında projeye üye üreticiler ve aileleriyle yaşadıkları Yörük çadırlarında bir araya gelerek üretim aşamasına dair bilgiler alan Pehlivan, projeye katılan tüm hayvanların ve doğan yavruların verim kayıtları tutularak ırklarda iyileştirme yapılmasının esas alındığını kaydetti. Tutulan verim kayıtlarıyla üstün özellikli yavrular ayrılarak zamanla ırkın geliştirilmesinin planlandığını ifade eden Pehlivan, "Bu süreçte, Tarım ve Orman Bakanlığı da her yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yazılı olan miktarda destekleme sağlamaktadır. Proje kapsamında ilimizde yetiştiricilere 2012 yılından bu yana 64 milyon 501 bin 885 TL hibe desteği sağlanmıştır" diye konuştu.


Vali Pehlivan, Toros Mahallesi’nde vatandaşlarla da bir araya geldi. Mahalle kahvehanesinde çay eşliğinde sohbet gerçekleştiren Pehlivan, talepleri dinledi, kentin huzuru, birlik beraberliği, kamu yatırımları, kamu hizmetleri gibi pek çok konuda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.



Vali Pehlivan, Yörükleri yayladaki çadırlarında ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Okullar polis ile güvende Kayseri’de polis ekipleri, yeni öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 320 bin öğrencinin okullarıyla kavuşmasının ardından teyakkuza geçti. Ekipler; öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği ekipleri, narkotimler ve Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gün içerisinde okulların çevrelerinde denetimlerini artırıyor. Asayiş ekipleri, şüpheli şahısların üst aramasını ve GBT sorgusunu yaparken, narkotim ekipleri de velilere uyuşturucu madde kullanımının engellenmesine yönelik broşürler veriyor. "Çocuklarımızın yanındayız" Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği’nde görevli Komiser Sefer Temel; “Öncelikle 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci kardeşlerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği olarak sayın müdürümüzün talimatları doğrultusunda ilimizdeki tüm okulların çevresinde güvenlik önlemleri alınarak eğitim öğretim süreci boyunca uygulama planlamaları yapılmıştır. Bu uygulama planlamalarında, yunus timleri, narkotimler ve çocuk şube müdürlüğü ekipleri olarak gençlerimizi uyuşturucu maddelerden uzak tutmaya çalışmaktayız. Bu amaçla Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olarak öğrenci kardeşlerimiz için elimizden gelenin her zaman fazlasını yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürileri belli oldu Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’na, sinema dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri eşlik ediyor. Yönetmen ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nın jüri başkanlığını üstlendiği Uluslararası Yarışma jürisinde; sinema eleştirmeni Selin Gürel, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, senarist Ludovica Rampoldi ve yönetmen Ayşe Polat yer alıyor. Jüri başkanlığını, İran sinemasının uluslararası alanda tanınan yönetmeni ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari’nin üstlendiği Uluslararası Uzun Metraj Yarışma jürisinde bu yıl; ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olan ve 20 yılı aşkın süredir sinema eleştirmenliği yapan, Sinema Yazarları Derneği’ne (SİYAD) ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’na (FIPRESCI) üyesi sinema eleştirmeni Selin Gürel, “Gemide”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” ve “Anlat İstanbul” isimli kült filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan, hem ulusal hem de uluslararası festivallerde kazandığı ödüllerle Türkiye’nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Mehmet Aksın, "The Traitor" filmiyle David di Donatello En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanarak büyük bir başarı elden İtalyan senarist Ludovica Rampoldi ve 2004 yılında Locarno Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan “En Garde” filmiyle büyük bir çıkış yapan ve son filmi "Kör Noktada" ile Berlin Film Festivali’nde yarışıp, Türkiye’de birçok festivallerden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan yönetmen Ayşe Polat yer alıyor.
Gaziantep Fatih Erbakan: “Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız” ’Teşekkür Ziyaretleri’ kapsamında bir dizi program ve ziyarete katılmak üzere Gaziantep’e gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dış politikada D-60 hedeflerine ulaşarak 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi ve Türkiye’nin öncülüğünde ortak hareket etmesiyle dünyadaki bu zulümlerden sona ereceğini söyledi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ’Teşekkür Ziyaretleri’ kapsamında bir dizi programlara ve açılışlara katılmak üzere Gaziantep’e geldi. İlk olarak programlarına Delikli Tepe Seyir Terası’nda basın mensupları ile toplantı yarak başladı. Ardından 31 Mart Yerel Seçimleri kazanan Oğuzeli Belediyesi’ni ziyaret eden ve Belediye önünde gerçekleştirilen programda konuşan Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, dış politikaya vurgu yaparak, “Dış politikada atılacak adımlara Gazze başta olmak üzere dünya mazlumlarına kurtuluşu Erbakan Hocamızın hedef gösterdiği D-60 hedefine ulaşarak 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi. Türkiye’nin öncülüğünde ortak hareket etmesiyle dünyadaki bu zulümlerden kurtulacağız. Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur” dedi. "Milletimiz mevcut durumdan şikayetçi olup karar verdi" Geçmişte milli görüşün belediyecilik hizmetlerine değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milletimiz mevcut durumdan şikayetçi olup karar verdi dedi. Erbakan, “Milletimiz mevcut durumdan şikayetçi olup karar verdiler. Birinci karar biz şu anki durumumuzdan memnun değiliz dediler. Rantçı belediyecilikten kurtulmamız lazım. Bu devrin değişmesi lazım. Bir değişim lazım dediler. İkinci karar. Değişim olacaksa yerine ne gelecek kararı. Bunun yerine milli görüşün gelmesi lazım, milli görüş belediyeciliğine kavuşmamız lazım dediler. Çünkü geçmişte milli görüşün hizmetlerini bu millet çok iyi hatırlıyor. 89-94 yılları arasındaki belediyecilik hizmetleri, 96-97 döneminde merhum Erbakan Hoca’nın başbakan olduğu dönemde yapılan hizmetler milletimize dar gelirliye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda refah seviyesinin sağlanması ve daha nice hizmetler. Bunları hatırladıkları için yeniden milli görüşe kavuşmamız lazım dediler. Üçüncü bir karar daha verdiler. Mevcut durumdan kurtulmak istiyoruz. Bunun yerine milli görüşe kavuşmak istiyoruz. Peki milli görüşün adresi neresi. Ortada bir sürü parti var. Milletimiz burada da ferasetiyle gerçeği fark etti. Milli görüşe kavuşmak istiyorsan yeniden Refah Partisi’ne koşmam lazım dedi. Ve işte Antep’te, Oğuzeli’nde, Yavuzeli’nde ve Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimizin oy patlaması milletimizin bu kararı ve ferasetiyle oldu” dedi. "Milli Görüş belediyeciliği adalet demektir" Milli görüş belediyeciliğinin hizmet belediyeciliği olduğunu vurgulayan Erbakan, mezhep ve ırk ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet verdiklerini söyleyerek, “Milli Görüş belediyeciliği adalet demektir. Kim olursa olsun. Hangi mezhep, ırktan olursa olsun bu vatandaşımıza adil şekilde hizmetin götürülmesi anlayışı. Adaletin diğer bir boyutu ehliyet ve liyakat. Akrabamı getireyim, yandaşımı getireyim, partilimi getireyim anlayışı yok. İşin ehli kimse onun göreve getirilmesi adaletli belediyeciliğin gereğidir. Milli görüş belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. 89-94 dönemindekiler bunu çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı. "Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız" Ekonomik krizlere, aile yapısına ve dış politikaya vurgu yapan Erbakan, “Yeniden Refah Partisi’ni hep birlikte iktidara taşıyacağız. Yeniden refahın iktidarı neden önemli. Bir defa ekonomik krizde borç, faiz, zam, vergi ekonomisinden kurtulmak için önemli. Paylaşımda adaletin sağlanması için önemli. Bir avuç imtiyazlıya değil herkese refah sağlanması için önemli. İkinci önemli husus ahlak ve maneviyat düsturuyla ahlaki erozyonun önlenmesi. Ailemizin ve nesillerimizin korunması. Bu Yeniden Refah iktidarında gerçekleşecek. Üçüncü önemli husus dış politikada atılacak adımlara Gazze başta olmak üzere dünya mazlumlarına kurtuluşu Erbakan Hocamızın hedef gösterdiği D-60 hedefine ulaşarak 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi. Türkiye’nin öncülüğünde ortak hareket etmesiyle dünyadaki bu zulümlerden kurtulacağız. Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur” diye konuştu. Konuşmanın ardından esnaf ile bir araya gelen Erbakan, esnafın taleplerini dinleyerek onlarla vakit geçirdi. Esnaf ziyaretinin ardından ise Yavuzeli’nde gerçekleştirilecek programa katılmak üzere yola çıktı.
Bilecik Arabaya ok gibi saplandı Bilecik’te aylardır bitmeyen yol çalışması için hem sürücüleri çileden çıkartırken buna bir de mağduriyetler eklendi. Yolun ortasına montalanan duba, bir tırın üzerinden geçmesi sonucu karşı şeritte ilerleyen araca ok gibi saplandı. Bilecik’te görev yapan bir vatandaş, sabah saatlerinde işe giderken Bozüyük-Bilecik karayolunda seyir halindeyken, Karayolları tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle mağdur oldu. Tek şeritten çift yönlü olarak gerçekleştirilen trafik akışı sırasında yolun ortasına montalanan dubaların yerlerinden sökülmesi az daha bir faciaya yol açacaktı. Bozüyük yönüne seyir halindeki bir tırın yolda bulunan dubanın üzerinden geçmesi sonucu duba karşı şeritte ilerleyen İ.C idaresindeki 11 DR 228 plakalı araca ok gibi saplandı. Sürücü, aracında yaşanan maddi hasar sonrası mağduriyetinin çözümü için birçok kapıyı çalsa da mağduriyetini dile getirecek bir kurum yetkilisi bulamadı. "Durumu kurum yetkilisi ve alt yüklenici firma temsilcilerine aktarmama rağmen olayın kendilerini bağlamadığını ve bir şey yapamayacaklarını beyan ettiler" Sürücü İ.C. mağdur olduğunu kaydederek, "Sabah saatlerinde arkadaşlarla birlikte Bilecik’e işe giderken Bozüyük Açıkcezaevi ile Karaköy arasında gerçekleştirilen yol çalışması nedeniyle çok büyük bir kaza atlattık. Yol çalışması sırasında yolun ortasında montalı bir şekilde durması gereken dubaların yolun her iki tarafına gelişigüzel savrulması ve büyük araçların üzerlerinden geçmesi sonucu oluşan hız ile aracıma doğru geldiğini fark ettim. Her ne kadar cama gelmesin diye kaçmaya çalışsam da daralan yolda kaçmak mümkün olmadı. Duba hızla aracımın ön panjuruna saplandı. Yolda zincirleme bir kazaya neden olmamak için duramadım. Aracımı uygun bir yerde durdurup vaziyeti gördükten sonra o şekilde Bilecik Karayolları Şefliğine geldim. Durumu kurum yetkilisi ve alt yüklenici firma temsilcilerine aktarmama rağmen olayın kendilerini bağlamadığını ve bir şey yapamayacaklarını beyan ettiler. Bunun üzerine daha büyük olaylar yaşanmasın insanlar mağdur olmasın düşüncesiyle konuyu Vali yardımcısına aktardım. Benim mağduriyetimi kim giderecek? Yarın öbür gün Karayollarının bu duyarsızlığı nedeniyle yaşanabilecek büyük kazaların sorumlusu kim olacak? Karayolları yetkililerini bu kadar duyarsız ve pişkin hale getiren etken nedir? Sonuç itibariyle ben Karayollarının yol çalışması nedeniyle çok büyük bir kazadan kıl payı kurtularak mağdur oldum” dedi.