ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 07:46

Tarsus’ta saman yüklü tır yandı

A
A
A
Tarsus’ta saman yüklü tır yandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde saman yüklü tırda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre otoyol Tarsus-Pozantı istikameti Damlama yokuşuna varmadan L.D.'nin sürücülüğünü yaptığı 27 AEJ 096 çekici, 06 CTP 705 dorse plakalı saman yüklü tırda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu.

İhbar üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler uzun uğraşlar neticesinde alevleri söndürdü. Olayda maddi hasar meydana geldi.

Ersoy Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Alemdar: “Ulaşımda yatırımlara hız kazandırdık” Şehir ulaşım alt yapısı için raylı sistem müjdesini kısa süre önce paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar bu kez Yazlık Kavşağı için önemli bir mesaj vererek, “Yeni duble yollar inşa ediyor, mevcut arterleri yeniliyoruz. Filomuzu 23 araçla güçlendirdik, indirimli ve ücretsiz ulaşımı getirdik. Adapazarı-Serdivan hattı raylı sistem projesi için güzel gelişmeyi paylaşmıştık. Şimdi ise Yazlık Kavşağı’yla ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız. ‘Ulaşımda Sakarya Zamanı’ düşüncesiyle yapacağımız daha çok iş var” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ulaşım yatırımlarını şehirlerin gelişimlerinde en temel alan olduğunu ifade ederek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Alemdar, Sakarya’nın ihtiyacı olan ulaşım altyapısının inşası için kararlılıkla çalıştıklarını dile getirerek, raylı sistem, ADARAY, Yazlık Kavşağı ve diğer ulaşım yatırımlarıyla birlikte “Ulaşımda Sakarya Zamanı” vurgusunda bulundu. Başkan Alemdar, raylı sistem projesi ve şehirdeki diğer ulaşım adımlarından sonra Yazlık Kavşağı için önemli bir sürecin içine girdiklerini belirterek, “Gelişmeleri önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi. Alemdar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehirlerin kalkınmasında en temel başlık kuşkusuz ulaşımdır. Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’nın ihtiyacı olan ulaşım altyapısının inşası için kararlılıkla çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek vatandaşlarımızla buluşmalarımızda gerekse sosyal medya üzerinden ulaşımla ilgili talep ve şikâyetleri takip ediyorum. Çalışma arkadaşlarımızla Sakarya’nın ulaşım geleceği hep masamızın üzerinde, gelen her talep ve şikâyeti değerlendiriyor, sürekli bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Yol Medeniyettir’ anlayışıyla sorumluluğumuzda olan arterleri yenilemekle kalmıyor, yeni duble yolları şehrimize kazandırıyoruz. 1. Cadde’de sona yaklaştık, Arifiye’de yeni bir bölünmüş yolu hizmete açmak için çalışmalara başladık. Öğrenci ve velilerin refahına katkı sunmak için belediye otobüslerimizde ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz ulaşım, lise ve üniversite öğrencilerine yüzde 54 indirim uygulamasını hayata geçirdik. Otobüs filomuzu 23 yeni araçla güçlendirdik, yeni araçlarla çevreci, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Adapazarı- Serdivan hattı raylı sistem projesi için geçtiğimiz hafta güzel haberi şehrimizle paylaştık, yine ADARAY’ı da yeniden raylara indirmek istiyoruz. Yazlık Kavşağı’nın mevcut durumuyla ilgili de çok sayıda talep oluyor. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan kavşakta yeni bir projeyi hayata geçireceğimizi ifade etmiştim. Ekip arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda bu konuyla ilgili de şehrimizle müjdeli haberi paylaşacağız. ‘Ulaşımda Sakarya Zamanı’ düşüncesiyle yapacağımız daha çok iş, yürüyeceğimiz daha çok yol var” ifadelerine yer verdi.
Manisa Manisa’da ’Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ başlıyor Manisa Büyükşehir Belediyesi, deprem ve yangın gibi afetlerde daha bilinçli, hazırlıklı ve güvenli bir toplum için ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ni başlatıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli İtfaiye Amirliği ziyaretinde, yangınları önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek için gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine başlanacağını duyurmuştu. Başkan Zeyrek’in açıklamasının ardından çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, deprem, yangın gibi afetlerde daha bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefiyle ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ni hayata geçiriyor. Projeye katılmak isteyen Manisalılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi manisa.bel.tr üzerinden online olarak başvuruda bulunabilecekler. Gönüllülere, 36 saat teorik ve 36 saat pratik eğitimler verilecek. Eğitimlerde, afetlerde ilk yardım, yangın söndürme, arama kurtarma gibi konularda uzman eğitmenler tarafından detaylı bilgiler aktarılacak. Eğitimler, hem uzaktan eğitim imkanı sunacak hem de hafta içi ve hafta sonu uygulamalı eğitimlerle desteklenecek. Böylece farklı meslek gruplarından vatandaşların da projeye katılımı sağlanacak. 20 kişilik sınıfların oluşmasıyla birlikte eğitimlere başlanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, tüm Manisalıları ‘Gönüllü İtfaiyeci’ eğitimlerine davet etti. İnal, “Bu projenin vatandaşlarımızın afet bilincini artıracağına ve daha güvenli bir şehir olmamıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı projeye katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Malatya Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Akçadağ ilçesinde yapımı tamamlanan 287 köy evinin teslimi için ise gün sayılıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinde büyük hasar alan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 287 köy evinin teslimi için ise son rötuşlar yapılıyor. "Malatyamızda bugüne kadar 10 binin üzerinde kalıcı konutun teslimi yapıldı” Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini aktaran AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, "Malatyamızda bugüne kadar inşa ve imar çalışmaları kapsamında 33 bin 414 konut, bin 494 adet iş yerinin ihalesi tamamlanırken, 10 binin üzerinde ise kalıcı konut hak sahibine teslim edildi. Kent genelinde imar ve inşa çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezimizde inşası devam eden çarşı projemizde 99 bloğumuzdan 59’unun temel, 20 blokta duvar imalatı, 28 blokta ise üst yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Kalıcı konut ve köy evlerinde hummalı bir çalışma sürerken, Akçadağ ilçemizde ise geçtiğimiz aylarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 1. Etap kapsamında inşa edilerek yapımı tamamlanan 310 konutun teslimi gerçekleştirildi ikinci etapta inşa edilmesi planlanan 407 konut için ise çalışmalara başlanıldı” ifadelerini kullandı. “287 konut artı 13 ahır projesi tamamlandı” Kent genelinde inşaları süren köy evlerinin büyük bir kısmında sona yaklaşıldığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, "Akçadağ ilçemiz de 2 bin 485 betonarme, 399 çelik köy evi çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı Ören Mahallemiz dünya bankası finansmanlı, inşasına başlanan ve yapımları tamamlanan 287 konut artı 13 ahır projesi tamamlanmış durumda. Kasım ayında teslimatlarının gerçekleştirilmesini planladığımız konutlarımızda ki altyapı çalışmaları devam ediyor. İnşallah altyapı çalışmalarının ardından Ören Mahallemizdeki vatandaşlarımızı konutlarına kavuşturacağız. Akçadağ’da kalıcı konutlar ile köy evlerinde inşa çalışmaları devam ederken, Emlak konut tarafından ilçeye kazandırılması planlanan yeni çarşı projesinin ilk bölümünde ise sona gelindi.19 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmesi planlanan yeni çarşı projesiyle Akçadağımız yeni bir yüze kavuşacaktır. Malatya’mızda depremin izlerini silene kadar durmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz, inşallah el ele verdiğimiz vatandaşlarımızla birlikte Malatyamızı ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Diyarbakır (Düzeltme) Sevgili tuzağında 125 bin dolarlık kripto para vurgunu şüphelileri zildeki parmak izinden tespit edildi Diyarbakır’da sevgili tuzağında 125 bin dolar değerindeki kripto para vurgunu, polisin titiz çalışmasıyla zildeki parmak izinden tespit edildi. Şüpheli, güvenlik kamerasınca kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği, A.T.’nin hesabındaki 125 bin dolar değerindeki kripto hesabını kontrol ettiğinde boşaltıldığını görmesi üzerine polise giderek şikayette bulundu. Harekete geçen polis, yaptığı çalışmalarda, Ö.Ç.’nin sevgilisi A.T.’nin eve gelmeden hemen önce, arkadaşı M.P.’nin eve gelerek saklandığını tespit etti. A.T., sevgilisi Ö.Ç. ile zaman geçirdiği sırada telefonu ele geçiren M.P. tarafından kripto hesabı boşaltıldı. Ö.Ç. ’kuzenim geldi’ yalanıyla sevgilisi A.T.’yi evden kovdu Kuzen rolüne giren U.R.A. zile basıp eve gelerek mağdurun evden kaçmasına sebep oldu. Mağdur evden kaçınca, şüpheliler de sırra kadem bastı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin apartmana girerken aynı zile bastığını gördü ve zilden parmak izi alan ekipler şebekeyi ortaya çıkardı. Polis ekipleri kaçmakta olan şüpheli şahıslardan birini gece geç saatlerde Sivas’ta yakaladı ve Diyarbakır’a getirdi. Şebeke içindeki Ö.Ç. ile gözaltına alınan diğer şüpheli M.P., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, U.R.A.’nın o gün izinli olarak cezaevinden çıktığı ve daha sonra girdiği öğrenildi.
Hatay Depremden geriye kalan hayallerini diken kadınlardan duygulandıran notlar Hatay’ın Antakya ilçesinde dikiş kursunda 2 buçuk aylık eğitimi tamamlayan depremzede kadınlar, diktikleri elbiseleri görücüye çıkardılar. Hayallerindeki elbiseleri diken kadınlar, elbiselerin üzerine yazdıkları notlarla duygulandırdılar. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın olduğu Hatay’da binlerce insan hayatını kaybederken geri kalanlarının yaşamları tümüyle değişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi yaşayan vatandaşlar, çeşitli aktiviteler ve hobiler yaparak normal hayata dönmeye çalışıyorlar. Antakya ilçesi Üçgedik Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Geçici Yaşam Merkezi’nde yaşamını sürdüren kadınların deprem piskolojisini atlatması ve meslek sahibi olmaları için Yardım Konvoyu Derneği ve Medine Keser Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde dikiş kursu açılmıştı. Açılan kursa 27 kadın katılım gösterirken kurs 2 buçuk ay süren eğitimle tamamlandı. Kadınların kurstan öğrendikleriyle diktikleri elbiseler yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı. Konteyner kentte gerçekleştirilen sergiye Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz de katılarak serginin açılış kurdelesini kesti. Kadınların hayallerini süsleyen elbiselerin üzerlerine yazdıkları notlar ise okuyanları duygulandırdı. “Bazı notlar ağlattı, bazı notlar ise güldürdü” Dikiş kursuyla bölgenin ekonomik kalkınmasına ve kadınların kendilerini daha iyi hissetmeleri için bir çalışmaya vesile olduklarını ifade eden için Yardım Konvoyu Derneği Başkanı Nuray Kızılkan, “Dikiş kursumuzda 27 kadınla başladığımız bu yolda 2,5 ayda 19 mezun verdik. Kursta; etek, elbise, pantolon ve bluz diktiler. Bunları öğrendiler ve hatta daha fazlasını da yaptılar. Modeller geliştirdiler. Ben onlarla konuşurken, elbiseyi dikerken ya da dikiş konusunda ne hissettiklerini sormuştum. Bazı özel hikayeler çıktı. O eteğin, elbisenin, pantolonun, bluzun hayata geçirilmesiyle ilgili oluyor. Bunları da küçük notlar olarak üstlerine koyduk. Bazı notlar ağlattı, bazı notlar ise güldürdü. Zaman zaman birbirimize sarıldık ve ağladık” dedi. “Bu gömlek geçmişteki bir anıyı hatırlatıyor” Depremde evinin enkazında kalan gömleğindeki deseni dikiş kursunda öğrendiği el becerisiyle yeni gömleğine diken Aslı Demirtaş, “Dikişe merak duyduğum için böyle bir kursa katıldım. Biz gelerek niyetlendik. Bu desen depremden önce sevdiğim bir kıyafetim de vardı. Bu işlemeyi kendi gömleğimde yaptım. Depremde enkazda kalan gömleğimde vardı ve tekrardan yapmak istedim. Bu gömlek geçmişteki bir anıyı hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.