KÜLTÜR SANAT - 13 Ekim 2024 Pazar 12:17

Tarsus’ta çocuklar tiyatro ile buluşuyor

A
A
A
Tarsus’ta çocuklar tiyatro ile buluşuyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Tarsus Belediyesi çocukları tiyatro ile buluşmaya devam ediyor. Tebeşir Sahne ekibi tarafından sahnelenen ’Organik Keşifler’ adlı çocuk tiyatrosu, minikler tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor.


Çocukları tiyatro ile buluşturan Tarsus Belediyesi, minik yüzleri tebessüm ettirmeye devam ediyor. Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi Yusuf Öz Sahnesinde gerçekleşen gösterimde, daha önce tiyatro ile buluşmamış yüzlerce çocuk, sahnedeki renkli ve eğlenceli performansla unutulmaz anlar yaşadı.


Yapılan gösterimde, çocuklara organik besinlerin önemi, doğa sevgisi ve dayanışmanın gücü eğlenceli bir dille aktarıyor. Tiyatro, çocukların hayal güçlerini geliştirmeleri ve sanatı tanımaları açısından önemli bir fırsat sunarken, Tarsus Belediyesi de minik yüzleri güldürmeye devam ediyor.



Tarsus’ta çocuklar tiyatro ile buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri AK Parti Pınarbaşı İlçe Kongresi yapıldı AK Parti 8. Olağan Pınarbaşı İlçe Kongresi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan AK Parti 8. Olağan Pınarbaşı İlçe Kongresi’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve S. Bayar Özsoy, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve AK Parti Önceki Dönem Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti önceki dönem milletvekili Hülya Atçı Nergis, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı, parti teşkilatı, ilçe yönetimi, Cumhur İttifakı MHP ilçe teşkilatı, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği ve AK Parti’nin bir aile anlayışı içerisinde her yerden kongreye vatandaşların, dostların geldiğini söyledi. AK Parti’nin ruhuna yakışan türden, nezih ortamda kongreler yaşandığını dile getiren Büyükkılıç, bundan keyif aldıklarını sözlerine ekledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, yapamayacakları şeyler vadetmediklerinin altını çizdi. Konuşmasında, “Bizim için hizmet önemli” diyen Büyükkılıç, Pınarbaşı’ya da kasım ayının ikinci haftasında doğal gazın sunulacağını kaydetti. Kamu ve kul hakkını önemsediklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’nın milli ve manevi değerlere sahip insanların ilçesi olduğunu dile getirdi. Büyükkılıç sözlerinin sonunda insanların hayırlısının insanlara hizmet eden olduğunu vurgulayarak, gece demeden gündüz demeden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti felsefesi, belediyeciliği ve Cumhur İttifakı dayanışması ile hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, S. Bayar Özsoy ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de kongrenin Pınarbaşı için hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek başarılı çalışmalar temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, güven tazeleyerek yeniden AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı seçilen Ahmet Çalışkan’ı kutladı ve kendisine başarılar diledi.
Muğla Cumhuriyet’in 101. yaşı Muğla’da coşkuyla kutlanıyor Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 101 yıl önce Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun idare olarak ilan ettiği Cumhuriyet 101’inci yaşına giriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101’inci yaşını 7 ilçede düzenleyeceği konserler, tiyatro gösterileri, tenis ve voleybol turnuvalarıyla tüm vatandaşlarla coşkuyla kutlamaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci yaşı kutlamaları Muğla’nın Dalaman ilçesinde 6’ncı Geleneksel Cumhuriyet Kupası Mix tenis turnuvası ile başladı. 32 sporcu Cumhuriyet Kupası için kıyasıya mücadele etti. Menteşe ilçesinde düzenlenen 5’inci Geleneksel Cumhuriyet Kupası Veteranlar Voleybol Şampiyonası da renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet coşkusu 7 ilçede konserlerle devam edecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Büyükşehir Belediyesi 7 ilçede konserlerle meydanları dolduracak. Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis Meydanı’nda ünlü sanatçı Yaşar, Dalaman Cumhuriyet Meydanı’nda Grup Gündoğarken, Datça ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi Popüler Müzik Orkestrası Marmaris Atatürk Meydanı’nda Fuat Saka, Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Norm Ender, Ortaca Belediye önünde Grup Evdeki Saat, Seydikemer Belediye Meydanı’nda Ender Balkır sahne alacak. 28 Ekim Pazartesi Yatağan ilçesinde Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı Şu Çılgın Türkler tiyatro oyununu sahneleyecek.
Bursa Başkan Aydın: "İnsan odaklı çalışmaların sürdürülmesi önemli" Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 42. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Başkan Aydın, ev sahipliği için Birlik Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür etti. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 42. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerden temsilcilerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi. Önemli açıklamaların yapıldığı toplantıda, iklim değişikliği ve gıda güvenliğinin kentlerin en önemli sorunları haline geldiğine vurgu yapıldı. Dünya ve Türkiye nüfusunun hızla yaşlandığına, bu konuda da mutlaka önemli çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, küresel ısınma nedeniyle sıcaklıkların her geçen yıl daha da arttığı ve dünyadaki yaşamın bu sıcaklık artışı ile devam edebilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 42. Olağan Meclis Toplantısı’na, Belediye Meclis Üyeleri Necati Gezer ve Hikmet Şevik ile birlikte katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de toplantıda yer aldı. Başkan Aydın, “Kentlerimizin daha yaşanabilir ve hayata geçirilen insan odaklı çalışmaların sürdürülebilir olması adına “Şehirlere Sağlıklı Dokunuş” başlığında düzenlenen buluşmaya ev sahipliği yapan Birlik Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda 20 ilçe belediyesinin daha birliğe üye olması oy birliğiyle kabul edildi. Son katılımlarla birlikte Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye sayısı 151’e yükseldi.