ASAYİŞ - 30 Ağustos 2024 Cuma 01:29

Mersin’de itfaiyenin zamanında müdahalesi faciayı önledi

A
A
A
Mersin’de itfaiyenin zamanında müdahalesi faciayı önledi

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü olan, dolu vaziyetteki tankerin lastik bölümünde çıkan yangına kısa sürede müdahale eden Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, olası bir facianın önüne geçti.

Alınan bilgiye göre, özel bir firmaya ait olan ve Adana istikametine doğru ilerleyen V.E. idaresindeki 31 ATM 298 kupa plakalı ve tankerinde sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yükü bulunan tır, seyir halinde iken iddiaya göre lastiğinin patlaması nedeniyle alt kısımdan yanmaya başladı. Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Otoyol, güvenlik nedeniyle Tarsus-Adana istikametine geçici olarak trafiğe tamamen kapatıldı.
Tankerde bulunan LNG yükünün başka bir araca aktarılması için çalışma başlatıldı. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar oluştu. 

Ersoy Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas 831 yıllık camide mevlit programı Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami’de, Mevlit kandili nedeniyle mevlit okutularak dualar edildi. Selçuklu döneminde inşa edilen eğik minaresi ile bilinen 831 yıllık Sivas Ulu Cami’de Mevlit kandili programı düzenlendi. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öğlen namazı öncesi okutulan mevlide vatandaşlar ilgi gösterdi. 8 asrı aşkın bir tarihi olan ve aynı zamanda vakıf eseri olan Tarihi Ulu Camii’nin duvarlarında Kur’an’ı Kerim sesleri yankılandı. Ellerini semaya açarak dua eden vatandaşlar, mevlidin ardından öğle namazını kıldı. Mevlit programı ile ilgili bilgiler veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, “Şu anda Türkiye’de 81 ilde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak daha öncesinde vakfiyelerimize kaydı olan kutsal gün ve gecelerde vakfın gereğini yerine getiriyoruz. Bu Mevlit kandilinde de bunu yapıyoruz. Ecdadımızdan Allah razı olsun. Mevlitlerin okutulması çeşitli algılara sebep verse de dinlenildiğinde dünyanın keşmekeşinden kurtarıp kendinizi dinliyorsunuz. Allah’ı ve Peygamberimizi hatırlatan güzel sözler ve dizeler, insanımızın maneviyatını güçlendiriyor. Vakfa vakıf yakışır. Eski camilerde manevi hazzı daha çok alıyorsunuz. Bundan dolayı da hem vakfedilmiş bir eser, hem vakfiyeyi yerine getirmek adına Tarihi Ulu Cami’de böyle bir program tertip ettik. Allah hayırlara vesile etsin” ifadelerine yer verdi.