GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 13:27

Adıyaman’da Ağustos ayında 34 bin 197 kişi uçak yolculuğunu tercih etti

A
A
A
Adıyaman’da Ağustos ayında 34 bin 197 kişi uçak yolculuğunu tercih etti

Ağustos ayında Adıyaman Havalimanı’ndan 34 bin 197 kişi uçakla yolculuk yaptı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Adıyaman Havalimanı’nın 2024 yılı Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, Adıyaman Havalimanı’nda Ağustos ayında iç hat yolcu trafiği 34 bin 197 yolcuya hizmet verildi. Ağustos ayında, Adıyaman Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 256, yük (kargo, posta, bagaj) trafiği ise toplam 279 ton oldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Irak heyeti Alanya’da Irak Yükseköğretim Bakanlığı Uluslararası Çalışmalar Direktörü Dr. Ali Al-Saffar ve beraberindeki heyet, Alanya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Alanya Üniversitesi, Irak Yükseköğretim Bakanlığı Uluslararası Çalışmalar Direktörü Dr. Ali Al-Saffar ve beraberindeki heyeti kampüsünde ağırladı. Ziyaret, Türkiye ile Irak arasındaki eğitim iş birliğini pekiştirecek ve her iki ülkenin yükseköğretim alanında geleceğe dönük iş birliklerinin kapısını aralayacak bir adım olarak değerlendirildi. Ziyaret sırasında Alanya Üniversitesi, uluslararası alanda fark oluşturan çeşitli projeleri ve girişimleri tanıttı. Üniversite bünyesindeki farklı fakülteler ve akademisyenler tarafından yürütülen çalışmalar, Alanya Üniversitesi’nin akademik mükemmeliyet ve küresel ölçekteki rekabet gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bu kapsamda, inovasyon, iş birliği ve yükseköğretimde liderlik konusundaki kararlılık da vurgulandı. "Akademik iş birlikleri güçlendirilecek" Görüşmelerde, iki ülke arasında akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi, öğrenci değişim programlarının teşvik edilmesi ve öğretim üyeleri arasında iş birliği yapılması konuları öne çıktı. Kültürel alışverişin önemi de vurgulanarak, bu tür uluslararası iş birliklerinin Iraklı ve Türk öğrenciler için daha zengin ve kapsayıcı bir eğitim deneyimi sunduğu ifade edildi. Türkiye ve Irak gibi komşu ülkeler için bu tür iş birliklerinin, akademik alanda güçlü ve kalıcı bağlar kurma yolunda büyük bir fırsat olduğu belirtildi. Dr. Ali Al-Saffar ve heyeti, Alanya Üniversitesi’nin modern eğitim tesisleri, araştırma laboratuvarları ve yenilikçi akademik programlarını içeren kapsamlı bir tur gerçekleştirdi. Heyet, özellikle sınır ötesi akademik ortaklıklar geliştirilmesine yönelik iş birliği fırsatlarına büyük ilgi gösterdi. "Bölgesel iş birliği vizyonu genişletilecek" Ziyarette, Alanya Üniversitesi ile Irak Yükseköğretim Bakanlığı arasında karşılıklı fayda ve ortak hedefler doğrultusunda uzun vadeli bir iş birliği sürecinin temelini atmış bulunduğu bildirildi. İki ülke, yükseköğretim alanında yeni iş birliği yollarını keşfetmeye devam ederken, ziyaretin de bölgesel iş birliği vizyonunun da genişletilmesine katkı sağladığı kaydedildi.
Erzurum Rektör Hacımüftüoğlu: "Yeni dönemde iş birlikleri güçlenerek devam edecek" Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bir dizi toplantıya katılmak üzere bulunduğu Başkent Ankara’da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Prof. Dr. Aydın’a yeni görevinde başarı dileklerini ileten Rektör Hacımüftüoğlu, iki kurum arasındaki güçlü ilişkilerin daha da pekişeceği temennisinde bulundu. Ziyarette, Atatürk Üniversitesi ve TÜBİTAK arasındaki mevcut iş birliklerinin, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunduğu vurgulandı. Bu kapsamda, özellikle son yıllarda iki kurumun ortak yürüttüğü projelerin, üniversitelerin araştırma kapasitesini artırmada büyük rol oynadığına dikkat çekildi. Rektör Hacımüftüoğlu: "Yeni Dönemde İş Birlikleri Güçlenerek Devam Edecek" Ziyaret sırasında, Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Aydın, Türkiye’nin bilimsel altyapısını daha da ileriye taşımak amacıyla mevcut iş birliği olanaklarının artırılması gerektiğini dile getirdi. Özellikle üniversitelerde yürütülen araştırma projelerine daha fazla destek verilmesi, araştırma merkezlerinin modernize edilmesi ve genç bilim insanlarının teşvik edilmesi gibi başlıklar üzerinde duruldu. TÜBİTAK’ın, üniversitelerin bilimsel çalışmalarına verdiği desteğin kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde TÜBİTAK ile olan iş birliğini daha da güçlendirmek istediklerini belirtti. Bu doğrultuda, iki kurum arasında yeni projelerin hayata geçirilmesi ve özellikle stratejik alanlarda yapılacak ortak çalışmaların önemine vurgu yapan Rektör Hacımüftüoğlu, rekabetin oldukça yoğun yaşandığı akademik alanda tüm kurumlar ile ortak çalışmanın kurumsal başarıya katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Başkan Aydın: "Üniversitelerle İş Birliği Önceliğimiz" TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ise Atatürk Üniversitesi ile olan güçlü iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin bilimsel geleceği için üniversitelerle kurulan ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi. Yeni dönemde, başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerle ortak projeler geliştirmenin TÜBİTAK’ın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın ayrıca, bilimsel araştırmaların uluslararası standartlarda yürütülmesi için gereken tüm desteğin sağlanacağını ifade etti. İki kurum arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceği ve yeni projelerle Türkiye’nin bilimsel kapasitesine önemli katkılar sunulacağının vurgulandığı ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, bilimsel çalışmalar ve teknolojik yeniliklerin ülkenin kalkınması için kritik önem taşıdığı konusundaki ortak görüşlerini dile getirdi. Tebrik ziyareti, iyi niyet temennileriyle son buldu.
Ankara Deneyap Teknoloji Atölyesi Bilim Sincan’da başladı Sincan Belediyesi geleceği şekillendirecek, üretken gençler yetiştirme hedefini sürdürüyor. Teknolojiyi verimli ve etkin kullanan, bilim alanında projeler üreten gençler yetiştirmek amacıyla Milli teknoloji hamlesi kapsamında açılan Deneyap Teknoloji Atölyesi Bilim Sincan’da başladı. T3 Vakfı ve TÜBİTAK birliği ile hizmete sunulan “Bilim Sincan” merkezinde gençler ve çocuklar bilimle buluşmaya devam ediyor. 6-14 yaş arası öğrencilerin, bilim ve teknolojiye duyduğu ilgi ve merakı arttıran, problem çözme becerilerini geliştiren Bilim Sincan’da atölyelerle öğrenciler bilimle tanışıyor ve problem çözme becerilerini geliştiriyor. Aynı zamanda da hem eğlenmeleri hem de yeni deneyimler kazanmaları amaçlanıyor. Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitimler başladı Bünyesinde Astronomi Uzay ve Havacılık, Doğa Bilimleri Atölyesi, Matematik Atölyesi, Tasarım Atölyesi ve Teknoloji Atölyesi yer alan Bilim Sincan şimdi de Deneyap Teknoloji atölyesi ile gençleri buluşturdu. T3 Vakfı’nın yapmış olduğu sınavlarda başarılı olan ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitimler başladı. Deneyap Teknoloji Atölyesinde 36 aylık eğitim programına dahil olmaya hak kazanan öğrenciler; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yazılım Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Mobil Uygulama ve Yapay Zeka olmak üzere on bir farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri alıyor. Bu eğitimlerle gençler bilim ve teknoloji alanında proje geliştirme, takım çalışması ve tasarım odaklı beceriler kazandırılarak bilim ve teknolojiyi etkin kullanan, üretken bireyler olarak geleceğe hazırlanıyor.
Kocaeli Gönüllü itfaiyeci ordusu büyüyor 1999 Marmara Depremi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi çerçevesinde 23 yılda 2 bin 470 kişiye eğitim verildi. 1999 Marmara Depremi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan gönüllü itfaiyeciler, müdahale hizmetlerine önemli katkı sunuyor. Afetlere karşı bilgili, bilinçli ve dirençli bir toplum oluşturma kapsamında Gönüllü İtfaiyecilik Projesi önemli yer tutuyor. Afetlerde ve itfaiyenin müdahale ettiği her türlü acil durumlara karşı, her meslek grubundan vatandaşların itfaiye hizmetlerine destek verdiği Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Eğitimlere katılarak sınavda başarı olan kursiyerler gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazanıyor. 40 saatlik eğitim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından gönüllü itfaiyeci adaylarına 40 saatlik eğitim veriliyor. Bu kapsamda son gerçekleştirilen gönüllü itfaiyeci eğitimine 18 kişi katıldı. Katılımcılara itfaiye eğitmenleri tarafından yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, kişisel koruyucu ekipman, yangına müdahale ekipmanı, söndürme maddeleri ve teknikleri, yangına müdahale organizasyonu ve trafik kazalarında teknik kurtarma başta olmak üzere birçok konuda eğitim verildi. Gönüllü itfaiyeciler, KOSKEM birimince 2005 yılından bu yana yürütülen Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi faaliyetleri kapsamında, gerekli eğitimler aldırıldıktan sonra cankurtaran olarak da görev yapabiliyor. İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtmak, konularında eğitilmiş gönüllüler oluşturarak yangın ve afetlerle mücadelede fayda sağlamak amacıyla 2001-2024 yılları arası 2 bin 470 kişiye gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi.