GÜNDEM - 03 Mart 2025 Pazartesi 14:06

Mersin’de gönül sofrası kuruldu

A
A
A
Mersin’de gönül sofrası kuruldu

Mersin Valisi Atilla Toros, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, Mesudiye Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.


Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan etkinlikte, yüzlerce vatandaş bir araya gelerek aynı sofranın bereketini paylaştı. Mersin Valisi Atilla Toros, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, iftar öncesinde mahalle sakinleriyle kucaklaşıp sohbet ederek Ramazan ayının huzurunu birlikte yaşadılar.


Mesudiye Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, protokol üyeleriyle sohbet etme ve taleplerini iletme fırsatı buldu. Mahalle sakinleri, bu güzel iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür buluşmaların toplumda dayanışma ruhunu güçlendirdiğini vurguladılar.


Dualar eşliğinde açılan oruçların ardından, Ramazan ayının birlik ve beraberlik içinde geçirilmesi temennileriyle program sona erdi.



Teravih namazı sonrası vatandaşlarla sohbet ettiler


Mersin Valisi Atilla Toros, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mesudiye Mahallesi’nde kurulan gönül sofrasında vatandaşlarla birlikte iftar yaptıktan sonra, Üçocak Mahallesinde bulunan Hz. Ebubekir Camii’nde teravih namazı kıldılar, namaz sonrasında vatandaşlarla sohbet ettiler. Akdeniz Belediyesi, teravih namazından çıkan vatandaşlara tatlı ikramında bulundu.



Mersin’de gönül sofrası kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da yoğun kar ve tipi etkili oluyor, şehirde göz gözü görmüyor Aksaray’da gece yarısı başlayan kar yağışı ve tipi ile birlikte yollar trafiğe kapanırken, göz gözü görmeyen tipide yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Şehrin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yarısı tipiyi de beraberinde getirdi. Kar yağışıyla birlikte yaşanan tipi nedeniyle göz gözü görmeyen yollarda trafik felç oldu. Görüş mesafesinin bir metreye kadar düştüğü yollarda yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Aksaray - Nevşehir, Ankara, Konya ve birçok ilçe ile köy yolları trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin yolları trafiğe kapattığı bölgelerde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yolda mahsur kalan sürücü ve yolculara da İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri sevk edildi. Ekipler mahsur kalan sürücü ve yolculara kumanya dağıtımı yaparken, kar yağışı ve tipi şehir genelinde halen etkisini sürdürüyor. Yol durumu ve çalışmalarla ilgili açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Aksaray’ımızda yaşanan kar ve tipi sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Aksaray - Nevşehir, Ankara ve Akin Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Tipi çalışmalarımızı zorlaştırmakla beraber tüm ekiplerimizle birlikte işbirliği içinde vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Bu mücadelede il özel idaresi, AFAD, karayolları ve UMKE ekiplerimiz toplamda 160 personel 70 araçla sahada arama, kurtarma, yol açma ve sağlık çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
İzmir Burak Gören: "Bir şansımız daha olacak" Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, Tenerife maçı sonrası, "Aliağa’da ilk kez Son 16 heyecanını yaşıyoruz. Gelecek hafta Reggio Emilia deplasmanında bir şansımız daha olacak, bu şansı kullanmaya çalışacağız" dedi. FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K Grubu’nun 5. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında İspanyol temsilcisi Tenerife’yi 85-80 mağlup olarak dördüncü yenilgisini aldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, açıklamalarda bulundu. Gören, "Dürüst olmak gerekirse başımız dik çünkü kulüp olarak ilk kez böyle bir seviyede mücadele ediyoruz. Herkes Tenerife’nin ne kadar kaliteli ve tecrübeli bir takım olduğunu biliyor. Onlara büyük saygı duyuyorum, yıllardır birlikte oynayan bir takım. Sahada nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Son bölümde şutlar kaçırdık ve rakibimiz bu sayede geçiş hücumlarından kolay şutlar buldu. Son bölümde tecrübelerini ortaya koydular. Buna rağmen takımımla gurur duyuyorum, Aliağa’da ilk kez son 16 heyecanını yaşıyoruz. Gelecek hafta Reggio Emilia deplasmanında bir şansımız daha olacak, bu şansı kullanmaya çalışacağız. Oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ederim. Oyuncularımla gurur duyduğumu bir kez daha vurgulamak istiyorum, sezon başından itibaren sonuna kadar mücadele ediyorlar. Her maçta karakterlerini ortaya koyup son ana kadar oynuyorlar. Bugün kaybettik ama mücadeleden dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.