ASAYİŞ - 07 Ocak 2025 Salı 20:03

Mersin’de 2 çocuğun öldüğü olayda fare zehiri şüphesi

A
A
A
Mersin’de 2 çocuğun öldüğü olayda fare zehiri şüphesi

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 çocuğun öldüğü, aynı aileden 5 kişinin de durumunun ağır olduğu olayla ilgili bilgisine başvurulan annenin, eve fare zehiri koyduklarını söylediği öğrenildi. Durumu ağır olan 4 çocuk Ankara’ya sevk edildi.


Olay, ilçeye bağlı Yeşilevler Mahallesi 4312 sokaktaki bir evde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, dün yabancı uyruklu 8 kişilik aile zehirlenme şüphesiyle Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 8 kişilik aileden 2 yaşındaki Rana ile 4 yaşındaki Ömer Elyusuf yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Memun (34), Ahid (9), İlaf (7), Selem Elyusuf (4) ile Selam Duho (1) Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu iyi olduğu öğrenilen Hazal Duho’nun (29) ise tedaviyi reddederek taburcu olduğu öğrenildi. Polis Olay Yeri İnceleme, Adana ve Mersin’den gelen AFAD ile sağlık müdürlüğüne bağlı ekipler koruyucu kıyafetlerle eve girerek inceleme yaptı.



Evde zehirli gazlar tespit edildi, çocuklar Ankara’ya sevk edildi


Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören çocuklar Ahid, İlaf, Selem Elyusuf ile Selam Duho Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine sevk edildi. 4 çocuğun durumunun ağır olarak seyretmesi nedeniyle tedavilerine Ankara’da devam edileceği belirtildi.


AFAD ekipleri tarafından evde yapılan inceleme ve ölçümlerde zehirli gazlar tespit edildiği fare veya benzeri bir zehirin hava ve su ile tepkimesi sonucu oluşabildiğini değerlendirdiği öğrenildi. Ekipler tarafından alınan numunelerin de incelenmesi için Ankara’ya gönderileceği aktarıldı.



Eve fare zehiri koymuşlar


Öte yandan, durumu iyi olduğu için tedaviyi reddeden anne Hazal Duho’nun da polis tarafından savcılık talimatıyla bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Duho’nun ifadesinde , evlerinde fare olduğundan dolayı farklı yerlere fare zehiri koyduklarını, çocukların rahatsızlandıklarını, küçük çocuğun elinde fare zehiri gördüğünü, yemiş olabileceğini düşünerek hastaneye başvurduklarını söylediği öğrenildi.



Mersin’de 2 çocuğun öldüğü olayda fare zehiri şüphesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da tekstil atıkları giysi kumbarasıyla geri dönüştürülüyor Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kentin farklı noktalarında konumlandırılan 353 adet giysi kumbarasından, 4 ayda toplam 150 bin 219 kilogram tekstil atığı toplandı. Alanya’nın özellikle yoğun olarak kullanılan 353 noktasına yerleştirilen giysi kumbaraları ile kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkta geri kazanımın sağlanarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Vatandaşlar eski ya da kullanmadıkları giysi, ayakkabı, aksesuar ve tekstil ürünlerini söz konusu kumbaralara atarak, sıfır atık olgusuna katkı sağlıyor. Tekstil kumbaralarında toplanan kılık kıyafet gibi malzemeler lisanslı firma tarafından alınarak, kullanılır durumdakileri yıkama ütüleme işlemlerine tabii tutuluyor ve ihtiyaç sahipleri ile buluşması için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gönül Pınarı mağazalarında değerlendiriliyor.Kullanılmayacak durumda olan malzemeler de yine lisanslı firmalar aracılığıyla tekrar tekstil hammaddesi olmak üzere geri dönüşüm tesislerinde değerlendiriliyor. 4 ayda 150 ton tekstil atığı geri dönüşüme kazandırıldı Alanya Belediyesi tarafından, vatandaşların kullanmadığı giyim eşyalarının geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlayan giysi kumbaralarına atılan kıyafetlerden Eylül ayında 27 bin 910 kilogram, Ekim’de 29 bin 647 kg, Kasım’da 54 bin 20 kg, Aralık’da 36 bin 590 kg tekstil atığı olmak üzere toplam 150 ton (150.219 kg) toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. “Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz” Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının geri kazanılıp yeniden kullanılmasının önemini vurgulayan Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa; “İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve kaynakları verimli kullanmak şehrimizin çevresel geleceğinin inşası için öncelikli hedeflerimizden biridir. Kullanılmış tekstil ürünlerinin atık olarak çöpe terk edilmesi, aynı miktarda üretilecek hammadde için gerekli petrol, kimyasal, enerji ve suyun da boşa gitmesi anlamına gelmektedir. Tekstil malzemelerinin üretiminde kullanılan poliamid, poliester ve polipropilen gibi polimerler doğada uzun süre bozulmadan kalmakta ve çöplük alanlarında büyük yer tutmaktadır. Ayrıca tekstil endüstrisindeki temel ekolojik sorunlar, atık su miktarı ve bünyesinde bulundurduğu kimyasal madde miktarı ve tipi ile ilgilidir. Sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların etkin kullanımı, enerji verimliliği, endüstrilerin atık yüklerinin azaltılması ve çevre kirliliğine etkisi bulunan faktörlerin minimize edilmesi hayati önem arz etmektedir” dedi.