ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 10:24

Mersin polisi okul önlerinde ’kuş uçurtmuyor’

A
A
A
Mersin polisi okul önlerinde ’kuş uçurtmuyor’

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor. Gerçekleştirilen denetimlerde, 21 okul çevresinde okulla ilişkisi olmayan 118 araç ve 241 şüpheli şahıs sorgulandı.


İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Akdeniz ilçesinde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan birçok okulun öğrencilerinin eğitimlerine devam ettiği Üç Ocak Mahallesi Okullar Bölgesi’nde güvenlik önlemleri artırıldı. Akdeniz İlçe Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Asayiş, Terör, Narkotik, Trafik ve Çocuk polisinden oluşan timlerle, 21 okul çevresinde okulla ilişkisi olmayan 118 araç ve 241 şüpheli şahıs sorgulandı. Ayrıca, seyyar satıcılar ile büfe ve bakkallarda da denetimler gerçekleştirildi.


Okulların giriş ve çıkışları ile çevredeki parkların dron destekli kontrol edilerek, öğrencilere güvenli okul çevresi sağlanacağı bildirilirken, ailelerin, velilerin ve çevredeki vatandaşların, şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde 112’yi arayarak Emniyet birimlerine destek olmalarının büyük önem taşıdığı kaydedildi.



Mersin polisi okul önlerinde ’kuş uçurtmuyor’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Torpilli’ akademisyen ataması yargıdan döndü Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat, “Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak, üyemiz adına Giresun Üniversitesi Rektörlüğü aleyhine açılan davada, Giresun İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir" dedi. Eğitim Gücü Sen, Giresun Üniversitesi’ne akademisyen olarak başvuran sendika üyesi bir öğretmenin, ‘torpilli’ bir atamaya karşı açtığı davada öğretmene ücretsiz hukuki destek sağladığını ve davanın başarıya ulaştığını bildirdi. Konuya ilişkin Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, “Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası olarak, üyemiz adına Giresun Üniversitesi Rektörlüğü aleyhine açılan davada, Giresun İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir” dedi. “Sınavda üyemiz 80.40 puan alarak asıl kontenjandan kadro talebinde hak kazanmıştır” Öğretmenin üniversiteye akademisyen olarak başvurduğunda, ‘torpilli’ bir kişinin atanması sonucu haksızlığa uğradığını belirten Özat, “Üyesi olduğu sendikaya başvurduğunda dava parası talep edilmiş ve kazanma ihtimalinin düşük olduğu söylenmiştir. Bunun üzerine, sendikasından istifa ederek Eğitim Gücü Sen’e üye olmuştur. Sendikamız, kendisine ücretsiz hukuki destek sağlamış ve sonuç olarak üyemiz, davayı kazanmış, torpilli kişi görevinden alınmış ve mevcut kadro için yeniden düzenlenen sözlü sınavda üyemiz 80.40 puan alarak asıl kontenjandan kadro talebinde hak kazanmıştır. Mahkeme kararında, sınav jüri üyelerinin oluşturulmasında mevzuata aykırılık tespit edilmiş ve sınavın iptali ile adil bir komisyon tarafından sınavın tekrarlanması gerektiğine hükmedilmiştir. Ayrıca, kararın hukuka aykırılığının açık olduğu ve uygulanması halinde telafisi güç zararlara yol açacağı vurgulanmıştır. Mahkeme, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca yürütmenin durdurulmasına oybirliğiyle karar vermiştir” ifadelerini kullandı. "Üyelerimizin hukuki destek sürecinde hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz" Sendikanın, üyelerinin haklarını savunmaya ve hukuka aykırı işlemlerin karşısında durmaya kararlı olduğunu bildiren Özat, “Kamu zararının önlenmesi ve adil bir sürecin işletilmesi için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Üyelerimizin hukuki destek sürecinde hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz ve hak temelli mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız” diye konuştu.