GÜNDEM - 07 Mayıs 2024 Salı 15:14

Mersin Büyükşehir Belediyesinin dış tetkiki TSE tarafından yürütülüyor

A
A
A
Mersin Büyükşehir Belediyesinin dış tetkiki TSE tarafından yürütülüyor

Hizmet kalitesini ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesinde, TSE tarafından 3 gün boyunca dış tetkik yapılacak.


9 Mayıs’ta sonlanacak dış tetkikte Büyükşehir Belediyesi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini yenilemeyi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ikinci gözetim tetkiki ile de iş sağlığı ve güvenliğine uygun bir şekilde çalışıldığını göstermeyi hedefliyor.


Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Temsilcisi Ali Rıza Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, TSE Baş Tetkik Görevlileri Önder Ögetürk ve Meriç Karacan, TSE tetkik görevlileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.


Tüm birimlerini kapsayan dış tetkikte Büyükşehir Belediyesi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile tüm işlerin şeffaf, izlenebilir ve amacına uygun olarak sürdürülmesine dikkat ettiklerini ve belge yenilemeyi hedefliyor. TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ikinci gözetim tetkiki ile de Büyükşehir Belediyesi; iş sağlığı ve güvenliğinin temel prensip edinildiğini ve bütün iş disiplininin bu çerçeveye uygun bir şekilde oluşturulduğunu göstermeyi hedefliyor.



“Kaliteli, vizyoner ve misyoner çalışmalarımız artarak devam edecek”


Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Serkan Altundeğer, TSE’den gelen heyet tarafından 3 gün boyunca Büyükşehir Belediyesinde dış tetkik uygulamasının yapılacağını ve 9 Mayıs Perşembe günü son bulacağını ifade etti. Yapılan denetimlerle, iş sağlığı ve güvenliği ile kalite yönetim sistemi üzerine dış tetkikin gerçekleştirileceğini aktaran Altundeğer, “Öncelikle bu denetimler kaliteyi artıyor. Kalite geniş bir kavram ve standartlaşmayı, kişilere bağlı kalmamayı, sistem üzerinden ilerlemeyi ve şeffaflığı sağlıyor. Bilgi alışverişi bu süreçte çok önemli. TSE’den gelen heyetimiz bu konuda uzman. Dış gözle bilgi alışverişinde bulunup, iyileştirmeye açık alanları tespit edip uygunsuzlukları gideriyoruz, sürekli iyileştirme sağlıyoruz. Bu tetkiklerle aynı zamanda, kurumun kalitesini artırmaya çalışıyoruz” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle, 5 yıldır belediyenin tüm birimlerinde kalite çalışmalarının artırılmasına odaklandıklarını aktaran Altundeğer, “Başkanımız Vahap Seçer; ‘Bizim kalitemiz ne ise kurumumuzda da aynısı olacak’ dedi ve bizler de bu vizyon ve misyonla çalıştık. Tetkiklerimizi TSE’den, bir devlet dairesinden aldık ve belirli periyotlarla gelip değerlendirmelerini yapıyorlar. Başarılı gidiyoruz. Şimdiye kadar 5 belgemiz oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesinin kaliteli, vizyoner ve misyoner çalışmaları artarak devam edecek ve vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecektir” sözlerine yer verdi.



“Büyük çapta hizmet üreten Büyükşehir Belediyesi, bu tetkikleri başarıyla tamamlıyor”


TSE Baş Tetkikçisi Önder Ögetürk, Mersin Büyükşehir Belediyesinin TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nin nasıl uygulandığının ortaya koyulması için dış tetkik gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin dış tetkiklere önem veren bir belediye olduğunu aktaran Ögetürk, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin, 11. kalite yönetim sistem tetkiki. Bu derece büyük çaplı hizmet üreten ve vatandaşa dokunan bir kuruluşta bu sistemleri uygulamak çok kolay değil ama Büyükşehir bunu başarıyla uyguluyor” diye konuştu.



“Büyükşehir’in bu faaliyetini çok değerli ve önemli buluyoruz”


TSE Baş Tetkikçisi Meriç Karacan ise dış tetkik gözetimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalışma prensiplerinin uluslararası standartlara uyumlu olup olmadığını gözden geçireceklerini ifade etti. Yapılan denetimler sayesinde, vatandaşa sağlanan pozitif katkıları da yakından görme fırsatı bulduklarını söyleyen Karacan, dış tetkik boyunca odaklanacakları prensipler hakkında da bilgi verdi. Karacan, “Vatandaşa hizmetlerin yüksek kalitede ve uluslararası normlarda sunulup sunulmadığı, bu standartların önemli koşullarından bir tanesi. Tüm belediye çalışanlarının sisteme katılımı çok önemli. Mersin’de vatandaşlarla ilişki ve iletişim gözden geçiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği faaliyetlerine yönelik performansın izlenmesi ve ölçülmesi de temel prensipler arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.


Yönetim belge sistemleri ile şeffaflık, doğruluk ve kendine güven ilkelerinin de doğrulandığını sözlerine ekleyen Karacan, “Dolayısıyla bir dış tetkik grubunun, kendi faaliyetlerini gözden geçirmek üzere bir grubu davet etmesi, zaten belediye yönetiminin ne kadar kendini güvende hissettiğinin bir göstergesidir. Büyükşehir Belediyesinin bu faaliyetini de çok değerli ve önemli buluyoruz” dedi.



Mersin Büyükşehir Belediyesinin dış tetkiki TSE tarafından yürütülüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 50 yıl sonra tapularına kavuştular Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Aydın Mahallesi’nde 50 yıldır çözülemeyen mülkiyet davası karara bağlandı. 86 bin 822 metrekare alanı ilgilendiren dava sonucunda mahalle sakinleri tapularını almaya hak kazandı. Gazipaşa’nın Aydın Mahallesi Gökçein Caddesi’nde 86 bin 822 metrekare alanın tapuya tescili için açılan kadastro davası 50 yıl sonra karara bağlandı. Gökçein Caddesi’nde 1962 yılından bu yana hazine ile vatandaş arasında devam eden mülkiyet sorunu 1970’lerde yargıya taşındı. Aralarında Aydın Mahallesi Muhtarı Erhan Taşdemir’in de bulunduğu 100 ailenin müdahil olduğu davanın karar duruşması bugün gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin avukatı Kadir Şeyda’nın da katıldığı dava, karara bağlanarak mahalle sakinleri tapularını almaya hak kazandı. Muhtar Taşdemir ve mahalle sakinleri, alınan kararın mutluluğunu birlikte yaşadılar. “Mahallemizin tapuları verildi” 50 yıldır çözülemeyen mahkemenin sonunda karara bağlanmasından duydukları mutluluğu dile getiren mahalle sakinleri; “Mahallemizin Gökçein Caddesi’nde 1962 yılından bu yana hazine ile mahalle sakinleri olarak aramızda devam eden mülkiyet sorunu, 1970’lerde yargıya taşındı. Bu süreçte birçok hâkim değişmiş ve farklı tarihlerde çok sayıda avukat davaya dâhil olmuş, çeşitli kurumlardan resmi belgeler toplanıp, tapu tatbikatları yapılmasına rağmen ertelenmekteydi. Söz konusu dava dosyasındaki 86 bin 822 metrekare tapunun içerisinde bulunan 66 parselde ortalama en az 50 yıldır, 100 ailenin ikamet ettiği ve müdahil olduğu dava nihayet karara bağlanarak tapularımız verildi” şeklinde konuştular.
Bursa Gençler uçmak için buluştu Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği ‘Üni Uçuş Günleri’ sona erdi. Çeşitli aktivitelerin de yapıldığı 3 günlük programa 18 üniversitenin havacılık toplulukları ve uçuş okulları ile toplam 600 kişi katıldı. Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi Havacılık Topluluğu Öğrencileri işbirliğinde bu yıl ‘3. Üni Uçuş Günleri’ yapıldı. 17 Mayıs 2024 Cuma günü başlayan festival tadındaki etkinlikler, büyük ilgi gördü. Bu yılki programa uçuş okullarının yanı sıra 18 üniversiteden havacılık toplulukları da dahil olmak üzere toplam 600 kişi katıldı. Katılımcılar, 2 gece çadır kurarak alanda konakladı. Dolu dolu geçen programlarda kostümlü yarışma uçuşları, serbest uçuşlar oldukça ilgi gördü. Özellikle kostümlü uçuşlar gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Türk Bayraklı uçuş da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler kapsamında ateş başı sinema, voleybol turnuvası, yoga, badminton, okçuluk, pickleball ve mini oyunlar yapıldı. Nilespit hizmeti de verildi. Fadıllı Doğa Sporları ve Havacılık Merkezi’ndeki 3 gün süren programın sonunda da yarışmalarda derece elde edenlere ödül töreni yapıldı. Programın sonunda gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda böyle bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu ve keyfini yaşadı.
Bursa Yeşil altın fideleri toprakla buluştu Türkiye’nin biber üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Bursa Yenişehir’de çiftçiler, altın diye tabir biberin fide dikimine başladı. Tarımı ve özellikle ’Yeşil Altın’ diye bilinen biberiyle tanınan Yenişehir’de çiftçiler tarlaya inerek, binlerce dönüm araziyi bereketlendirmek için dikimlere başladı. Yenişehir Köprühisar köyünde, biber dikim heyecanı yaşandığını belirten Çiftçi İbrahim Ediz, "Her ürünü büyük emeklerle üretiyoruz. 1 hafta sürecek dikim sürecinin ardından fidelere can suyu vereceğiz. Daha sonra ürün almak için 2 aylık yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz. Nasip olursa 2 ayın sonunda topladığımız ürünleri pazarlayacağız. Her bir ürünü, el emeği ve göz nuru ile yetiştirip sofralara taşıyoruz" dedi. En büyük sorunlarının işçi sorunu olduğunu belirten Ediz, "Zaten var olan işçi sorunu, ürünlerin hasat zamanında daha da büyüyor. Bu sorundan dolayı çiftçilerimiz, ürünlerini ortakçıya vermek zorunda kalıyorlar. Çiftçi arkadaşlarımızın daha planlı ekim ve dikim yapmaları gerekiyor. Yoksa kendi tarlasında işçi durumuna düşebiliyorlar" şeklinde konuştu. Yenişehir tarım ürünlerinin genellikle ihracata gönderildiği ifade eden İbrahim Ediz, daha sonra şunları kaydetti; "Yenişehir’de üretilen ürünlerin çoğu Avrupa’ya ihraç ediliyor. Bu nedenle çiftçilerimiz daha bilinçli tarıma imza atıyor. Tüm ürünlerimiz doğal ve gönül rahatlığıyla tüketilecek ürünler."