ASAYİŞ - 18 Mart 2025 Salı 15:28

Polisi görünce kaçtı, üzerinden uyuşturucu çıktı

A
A
A
Polisi görünce kaçtı, üzerinden uyuşturucu çıktı

Manisa’nın Kula ilçesinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı, imal ve ticaretine yönelik savaş açan Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hareketlerinden şüphelendikleri bir genci durdurmak istedi. Polisleri görünce kaçmaya çalışan şüpheli genç kıskıvrak yakalanırken, üzerinden 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.


Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapan, nakleden ve kullanan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdüren Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hareketlerinden şüphelendikleri S.Ö.(19) isimli şüpheli genci durdurmak istedi. Polisleri görünce kaçmaya başlayan şüpheli S.Ö.(19), emniyet güçlerince kısa sürede yakalandı. Şüpheli gencin yapılan üst aramasında 4 ilaç kutusu içerisinde 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu haplara el konulurken, şüpheli S.Ö., kan ve idrar örneklerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Uyuşturucu haplarla yakalanan şüpheli gencin Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.


Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kula’da uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapan, nakleden ve kullanan şahıslara yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ve uyuşturucu maddeye geçit verilmeyeceği bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hakan Çalhanoğlu: "3-1 iyi bir skor ama henüz bir şey bitmedi" Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Macaristan’a karşı 3-1’lik skorun iyi olduğunu ama henüz bir şeyin bitmediğini söyledi. UEFA Uluslar Ligi play-off turu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, evinde karşı karşıya geldiği Macaristan’ı 3-1 mağlup etti. Maçın ardından Kaptan Hakan Çalhanoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önemli bir maç oynadıklarını söyleyen Çalhanloğlu, "Bizim için çok önemli bir maçtı. Uzun zaman sonra İstanbul’da oynadığımız için çok mutluyuz. Tüm taraftarlara teşekkür ederim. Biz de onlara galibiyet hediye etmek istedik. Bunu başardık. 3-1 iyi bir skor ama henüz bir şey bitmedi. Önümüzdeki maç çok önemli. Şimdi çok iyi dinlenmemiz gerekiyor. 72 saat dinlenmek için az bir süre. Önemli bir galibiyet aldık" diye konuştu. Real Madrid’de forma giyen genç futbolcu Arda Güler ile ilgili de konuşan 31 yaşındaki futbolcu, "Arda çok önemli bir oyuncu. Çok sevdiğim bir kardeşim. Tabii ki isterim, bize gelsin, oynasın. Sonuçta kaliteli oyuncuları herkes ister. Onun durumu nasıl, bilmiyorum. Çok fazla karışmak istemiyorum. Çünkü sonuçta kendisi bilir. Önerim daha fazlası oynaması, hak ediyor. İnşallah gelir" şeklinde konuştu. Genç futbolcularla kardeş gibi olduklarını belirten Hakan Çalhanoğlu, "Her geleni kucaklamaya çalışıyoruz, sahip çıkmaya çalışıyoruz. Deniz’i tebrik ediyorum, ilk maçına çıktı. Bize ilerleyen zamanlarda çok yardımcı olacak. Çok sevdiğim, kaliteli bir forvet. Aynı zamanda Oğuz Aydın müthiş maç sergiledi, parantez açmak gerekiyor. Onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Onlar da sahada gösterdiler" ifadelerini kullandı. "Bunu başardıktan sonra Dünya Kupası elemelerine odaklanacağız" Hedeflerinin FIFA Dünya Kupası olduğunu ama öncelikle Uluslar Ligi’nde A Ligi’ne çıkmak istediklerini vurgulayan Kaptan Çalhanoğlu, "Oraya daha odaklanmadık. Kafamızın bir kenarında var. Şu anki maçlar bizim için daha önemli. Çünkü A Ligi’ne çıkmak istiyoruz. Bunu başardıktan sonra Dünya Kupası elemelerine odaklanacağız. Daha zamanımız var" dedi. Hakan Çalhanoğlu son olarak kamp ortamının iyi olduğunu belirterek, "Biz kampta olduğumuz zaman güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz. Daha fazla yaptığımız şeyler var ama tabii ki maça bakarak dikkat ediyoruz. Çünkü görüntüler çıkıyor bunun da farkındayız. Biz daha çok zevk almaya çalışıyoruz. Sonuçta bizde insanız. Uzun zaman sonra bir araya geldiğimiz zaman mutlu olmaya çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Bursa Bursa’da kaçak göçmenleri çalıştırdığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı Bursa’da yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin ederek bir iş yerinde çalıştırdığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından göçmen kaçakçılığı suçunun deşifre edilmesi, suç failleri ve organizatörlerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde Bursa’da merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesinde yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin edilerek, çalıştırıldıkları tespit edildi. 20 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen operasyonda toplam 39 yabancı uyruklu şahıs muhafaza altına alınarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü. 39 yabancı uyruklu şahsın tamamının çalışma izinlerinin bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca 29 şahsın kimliklerinin bulunmadığı, 7 şahsın geçici koruma kimlik belgelerinin bulunduğu, 3 şahsın farklı ile kayıtlı olduğu, 2 şahsın ise yaşı küçük çocuk olduğu tespit edildi. Kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu şahıslar, ifadelerinde çalışmak için Bursa iline geldiklerini, belirtilen iş yerlerinde çalışma izinleri olmadan, kendilerine kalacak yer temin edilmek suretiyle çalıştırıldıklarını beyan etti. Yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin ederek çalıştırdığı tespit edilen B.U. ve Ş.K.ve K.D. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şahıslar, ifadeleri alınmasının ardından sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Ankara Emine Erdoğan, Vehibe Sayın’ın iftar sofrasına konuk oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde eşi ve damadı şehit, iki kızı da gazi olan Vehibe Sayın’ın iftar sofrasına konuk oldu. Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde 18 Mart’ta Devlet Konukevi’nde düzenlenen "Vefa İftarı"na katılan Vehibe Sayın, programda Emine Erdoğan’ı evinde misafir etmek istediğini dile getirdi. Davete icabet etmek üzere bugün Sayın’ın evine giden Emine Erdoğan, Sayın ailesiyle iftar yaptı. İftar sonrası aile üyeleriyle çay içip sohbet eden Emine Erdoğan, ailenin taleplerini dinledi. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Sayın’ın eşi Necati Sayın ile damadı Fazıl Gürs’ün şehit, kızları Ülkü Sayın ve Ayşe Emine Özyiğit’in gazi olduğu öğrenildi. Sayın’ın dedesinin de Çanakkale Savaşı’nda şehit düştüğü belirtildi. "Ramazan’ın bereketi, birlik ve dayanışma ruhuyla aynı sofrada orucumuzu açtık" Emine Erdoğan, Sayın’ın evini ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam 15 Temmuz şehidimiz Necati Sayın’ın değerli ailesinin misafiriydim. Ramazanın bereketi, birlik ve dayanışma ruhuyla aynı sofrada orucumuzu açtık. Şehidimizin emaneti olan eşi, evlatları ve torunlarıyla bir arada olmak çok kıymetliydi. O gece vatan uğruna can veren Necati Sayın ile damadı Fazıl Gürs evladımıza Allah’tan rahmet, sevdiklerine sabır diliyorum. Şehitlerimizin ve gazi olan kızlarımız Ülkü ile Ayşe’nin kahramanca mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız."