SPOR - 15 Eylül 2024 Pazar 14:06

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

A
A
A
Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı güçlü bir ses daha yükseltti. Takım; Diyarbakır’da trajik bir şekilde hayattan koparılan 8 yaşındaki Narin’i anmak amacıyla, Narin’in isminin yazılı olduğu ısınma tişörtleriyle ve öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu formalarla sahaya çıktı. Bu anlamlı hareket, spor camiasında ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın girişimleriyle kadın cinayetlerinin yoğun olarak yaşandığı bir dönemde kadını hayatın her alanında desteklemek, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı kuruluş amacına uygun olarak kadın cinayetlerine ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye devam ediyor.


Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, kamuoyunda geniş bir etki oluşturarak, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında güçlü bir mesaj verdi. 8 yaşındaki Narin’in Diyarbakır’da trajik bir şekilde hayattan koparılması, tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Bu trajik olayın ardından, Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Narin’in anısını yaşatmak ve kadın ile çocuk cinayetlerine karşı sesini yükseltmek amacıyla Edirne’de anlamlı bir adım attı. Takım, ligdeki ilk maçında Narin’in isminin yazılı olduğu ısınma tişörtüyle ardından öldürülen kadınların isimlerin yazılı olduğu forma ile sahaya çıktı. Narin’in ve öldürülen kadınların isminin yer aldığı formalarla sahaya çıkan kırmızı siyahlılar, sporseverlerden büyük takdir topladı.



“Narin’imizin ve öldürülen kadınların sesini yükselttik”


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadın ve çocuk cinayetleri, toplum olarak ortak bir mücadele gerektiren ciddi bir sorundur. Bu nedenle, kadın cinayetlerine karşı güçlü bir ses çıkarmak ve kız çocuklarının haklarını savunmak için bu takımı kurduk. Hayatının baharında henüz 8 yaşında aramızdan koparılan Narin’imizin ve öldürülen kadınların sesini yükselttiğimiz bu maç, bu mücadelenin önemli bir parçasıdır. Kadın ve çocuk cinayetleri, kadına yönelik şiddetin son bulacağı zamana kadar biz bu konuda farkındalık oluşturmaya, toplumda bilinç oluşturmaya, kadınların ve çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.



Maçın galibi Turgutlu ekibi oldu


Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, rakibi Edirne DSİ Takımını 53-79 yenerek Edirne deplasmanından galibiyetle döndü.


Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) 2024-2025 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı. Edirne DSİ Takımına karşı oynanan mücadelede Manisa’nın tek kadın basketbol takımı rakibini 53-79 yendi.



Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Kuryeye önce hakaret sonra yumruk: O anlar kamerada Samsun’da SUV tipi bir araç sürücüsü, motosikletli kuryeye önce hakaret etti ardından yumruk attı. O anlar kurye tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, İlkadım ilçesinde 100. Yıl Bulvarı Ağabali Köprüsü’nde meydana geldi. Araç sürücüsü ile kurye arasında trafikte seyir halindeyken tartışma çıktı. 55 ANT 685 plakalı SUV tipi aracı kullanan sürücü, motosikletin önünü keserek önce kuryeye hakaret ederek, "Niye duruyorsun önümde" dedikten sonra yumruk attı. O anlar ise kurye tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kurye şikayetçi oldu Olaydan sonra konuşan kurye Utku Onat Kara, "100. Yıl Bulvarı Yeni Karakol Cami ışıklarında kırmızı yanıyorken sol şeritte durdum. Arkamdaki araç sürücüsü kornaya basarak beni sıkıştırdı. Daha sonrasında araçtan inerek yanıma geldi. Bana dayılandı. ‘Beni mi döveceksin’ dedim. Daha sonra o da ‘sen mi beni döveceksin’ dedi. Çevredeki vatandaşlar geldi ve aracına bindi. Işık yeşile döndükten sonra beni arkadan sıkıştırdı. Solumdan geçmesi için frene basarak sağ şeride geçtim. Sağ şeride geçtikten sonra yine benim şeridime geldi. Sonra köprü üstünde durdu, önümü kesti. Aracından indi ve ben video çekerken beni darp etti. Olayın uzamaması için oradan uzaklaştım. Darp raporu aldım ve şikayetçi oldum” dedi. "Sürecin yakından takibini yapıyoruz" Utku Onat Kara’nın avukatı Leyla Eren, "Müvekkilimizin uğramış olduğu hem sözlü hem de fiziksel saldırı neticesinde ilgili şahsın en üst hadden cezalandırılması için tüm süreci yakından takip ediyoruz. Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği olarak hem kuryelerin hem de tüm Samsun’daki motosiklet sürücülerinin uğramış olduğu bu trafik magandalarına karşı saldırılara ilişkin sürecin takipçisiyiz" diye konuştu. "Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz" Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Artan, "Utku arkadaşımızın yaşadığı olayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Her iki tarafın da haklı olsa bile böyle şiddete başvurmasını doğru bulmuyoruz. Bu trafikte saygınlığı tamamen azaltıyor. Hepimiz gergin olabiliriz ama bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Arkadaşımız gerekli şikayetlerini bulundu. Dernek avukatımız buradadır. Dernek olarak bütün motosiklet kullanıcılarının yanındayız" şeklinde konuştu.