EĞİTİM - 31 Mart 2025 Pazartesi 12:54

MASKİ, İş sağlığı ve güvenliği için toplandı

A
A
A
MASKİ, İş sağlığı ve güvenliği için toplandı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, "Yaptığımız çalışmaların birçoğu sahada ve riskli iş grubunda yer alıyor. Çalışma arkadaşlarımızın can sağlığı da her şeyden önemli. Bu yüzden iş sağlığı ve güvenliğine çok önem veriyoruz" dedi.


MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün toplantıları devam ediyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısına, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Onur Artan, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar, iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri katıldı. Toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar tarafından, yapılan düzenlemeler ile ilgili bir sunum da gerçekleştirildi.



"Daha sağlıklı ve güvenli iş ortamı sağlamak için çalışıyoruz"


17 ilçedeki hizmet binalarında ve saha çalışması yapılan ekiplerin daha sağlıklı ve daha güvenli çalışma ortamlarının oluşması için alınması gereken önlemler ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli iyileştirmeler görüşüldü. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Çamur, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "İş sağlığı ve güvenliğine çok önem veriyoruz. Uzmanlarımız sürekli olarak 17 ilçemizde görev yapan personelimiz ile dirsek teması halinde ve gerekli önlemlerin alınması için çalışıyor " dedi.


Çamur açıklamasının devamında ise "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yaptığımız protokole göre çalışanlarımıza yönelik akademisyenlerden de eğitimler alıyoruz. Kanalizasyon Daire Başkanlığımıza bağlı olarak çalışan kombine kanal açma aracı, vidanjör gibi araç kullanan personelimize yönelik Kanal Açma İş Ekipmanları Operatörlüğü Eğitimi vererek, su ve kanalizasyon idareleri arasında bir ilke imza attık. Personelimize yönelik Bilinçli Farkındalık konulu eğitimler de düzenledik. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları ile belediye ve bağlı kuruluşlarında çalışan personellere yönelik bir ilk olan bu eğitimi tüm personelimize ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.



MASKİ, İş sağlığı ve güvenliği için toplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "koku" faciası: 23 küçükbaş hayvan telef oldu, 77’si son anda kurtarıldı Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde menfezdeki dereden yayılan keskin koku küçükbaş hayvanları zehirledi, 23 hayvan telef oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle 77 hayvan da son anda kurtarıldı. Olay, Ankara-Kırıkkale karayolunun 16’ncı kilometresindeki menfezde meydana geldi. Yahşihan ilçesine bağlı Hacıbalı köyünde hayvancılıkla uğraşan 2 çocuk babası Sakin Ulusoy (49), her gün olduğu gibi 100 küçükbaş hayvanını otlattıktan sonra menfezden geçirdiği sırada yoğun bir kokuyla karşılaştı. Dere yatağından akan atık suyun yaydığı keskin koku hayvanları etkiledi. Zehirlendiği iddia edilen hayvanlardan 23’ü olay yerinde telef olurken, 76’sı köylülerin ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kurtarıldı. Telef oldu sanılan bir hayvan da ekiplerin müdahalesiyle menfezden çıkarıldı. AFAD, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın talimatıyla bölgede inceleme başlattı. Uzman ekipler, menfezden akan sudan numune alırken, telef olan hayvanlar üzerinde de inceleme başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Atar, olay yerinde bulunan vatandaşlara yaptığı açıklamada, hayvanların ölüm nedeninin yapılacak laboratuvar analizlerinin ardından netlik kazanacağını bildirdi. "Acayip bir koku vardı" Dereden yayılan kokudan dolayı hayvanlarının telef olduğunu ifade eden yetiştirici Sakin Ulusoy, "Hayvanların arkasından geliyordum, acayip bir koku vardı. Hayvanlar etkilendi. Hayvanları ben çıkartayım dedim ama baktım, zehirleneceğim. Mecburen bıraktık, muhtarı aradım. Komutanlar geldi, Allah razı olsun, onlar da yardımcı oldu. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi, gaz maskesiyle içeri girdiler. Normalde girilmiyor. Sayın Valimiz de sağ olsun, bütün ekipleri gönderdi. Yardımcı oldu. Allah işini gücünü rast getirsin" şeklinde konuştu. "Hayvanları kurtarmak istedim ama müdahale edemedik" Hacıbalı köyü muhtarı İbrahim Sağkol, olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini belirterek, "Bugün akşam saatlerinde köylümüz Sakin Ulusoy beni aradı. ’Muhtarım yetiş, hayvanlarım telef oluyor’ dedi. Olay yerine geldiğimizde menfezin altında hayvanların içeri girdiğini ve ağır bir koku olduğunu fark ettik. Kendisi de biraz içeride durmuş, yarı baygın durumdaydı. Ben de hayvanları kurtarmak için müdahale etmek istedim ama giremedik. Daha sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun, onlar müdahale etti. İtfaiye ekipleri ise içeride kalan hayvanları dışarı çıkardı. Özellikle Sayın Valimize çok teşekkür etmek istiyorum. Gecenin bu saatinde tüm ekipleri yönlendirdi, sağ olsun" dedi. Köy sakinlerinden çiftçi Dursun Doğan ise, "Telefon ettiğimizde jandarma ekiplerimiz geldi gerekeni yaptı. İtfaiye geldi maskeyle bir kısmını kurtardı. Herkes geldi, yoksa biz giremiyorduk kokudan. Çoban bayılıyordu, neredeyse ambulansı arıyorduk, temiz havaya çıkınca geri ayıldı" ifadesini kullandı.