EĞİTİM - 15 Eylül 2024 Pazar 14:22

Manisa Büyükşehir Belediyesi KPSS’de adayları yalnız bırakmadı

A
A
A
Manisa Büyükşehir Belediyesi KPSS’de adayları yalnız bırakmadı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Orta Öğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren Manisalı vatandaşları yalnız bırakmadı. Büyükşehir ekipleri, sınav öncesinde okullarda sınava girecek vatandaşları ve ailelerine çay, su, limonata ve kahve ikramında bulundu. Sınava geç kalan öğrencileri ise Zabıta ekipleri, sınava girecekleri okullara gitmeleri için yardımcı oldu.


Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da binlerce vatandaşı Orta Öğretim KPSS sınavı heyecanı sardı. Kamu personeli olmak için ter döken vatandaşlar ve onları heyecanla bekleyen ailelerini Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı okullarda su, limonata, çay ve kahve ikramında bulundu. Orta Öğretim KPSS sınavına giren Kübra Dükenmez Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Dükenmez, “Burada olmasa bile varlığını bize her zaman hissettiriyor. Kendisinin her zaman arkamızda olduğunu biliyoruz. Manisa adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.



Zabıta ekiplerinden vatandaşlara destek


Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri ise caddelerde devriye gezerek, yolcu yoğunluğu olan durakları kooperatiflere bildirirdi, otobüslerin koordinasyonu sağladı. Trafik Zabıtası ekipleri, geç kalma ihtimali bulunan vatandaşların da taleplerini yerine getirerek sınava girecekleri okullara yetiştirdi. Sınava girecek adayları da düşünen ekipler, gerek trafikte gerek dış alanlarda yapılan gürültüye karşı da vatandaşları uyararak, sınav süresi boyunca sessiz olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, görev yaptıkları alanlarda ve yardımcı oldukları tüm vatandaşlara sınavlarında başarılar diledi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi KPSS’de adayları yalnız bırakmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da çalışanın elinden düşen soda şişesi patlayıp işletme sahibinin kafasına isabet etti Bolu’da bir işletmede çalışan işçinin elinden düşünce patlayarak fırlayan maden suyu şişesi, dükkân sahibi kadının başına isabet etti. Olay anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Sağlık Mahallesi Belde Sokak üzerinde bulunan bir işletmede meydana geldi. Pelin Fidandalar (28) isimli işletme sahibi, sipariş almaya gittiği esnada dükkânda bulunan bilgisayarı tamir eden işçinin elinin çarpması sonucu soda şişesi yere düştü. Patlayan şişe, fırlayarak işletme sahibi Fidandalar’ın başına isabet etti. Hafif yaralanan Pelin Fidandalar ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen sağlık ekipleri bile olaya inanamadı. "Allah’ın sevdiği kuluymuşum ki ucuz atlattım" Pelin Fidandalar, panik atak geçirdiğini söyleyerek, “Akşam saat 20.30, 21.00 civarı falandı, bizim bilgisayarda sıkıntı vardı. Bilgisayar hocamız bilgisayarı kurmaya geldiler. Ben de o esnada dışarıda misafirlerim vardı. Mutfakta çay demliyordum. Bir şey içer misiniz diye dışarıya çıkarken soda şişesi düşüyor. Sonra ben de patlama sesine kafamı çevirince kafama denk geldi. O anlık bir panik atak geçirdim. Hani o darbenin etkisiyle. Sonra ambulans falan geldi, inanmadılar başta hemşireler falan, hani başka bir olay olduğuna yönelik. Sonra kamera kayıtlarını gösterince onlar bile şaşırdı. Hastaneye gittim, ağrı kesici falan vurdular. Röntgen temiz çıktı çok şükür. Gözetim altında durdum. İyiyim, kırık, çizik yok. Sağlam kurtuldum. Çok kötü bir olaydı. Sonrasında gülerek izlemeye başladım. Artık trajikomik olmuş gerçekten. Bir yandan da kötü oldu ama çok şükür kazasız belasız atlattım, sıkıntısız atlattım. Çoğu kişi yazıyor işte bedduamı falan aldın. Vallahi bedduadan değil. Zaten beddua olsa daha kötü durumda olurdum. Allah’ın sevdiği kuluymuşum ki ucuz atlattım. Çok iyiyim yani çok şükür. Bayağı tuhaf bir olay oldu bizim için” dedi.
Rize İlhan Palut: "Kaybetmeyi hak etmediğimiz bir oyunla yine mağlup olduk" Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Samsunspor karşısında hak etmedikleri bir oyunla mağlup olduklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor evinde karşılaştığı Samsunspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Paluti, "Son 3 maç kötü giden performansımız vardı. İyi skorlar almıyorduk, kötü skorlar alıyorduk. Bugün buradan hem iyi bir oyun, şık bir oyun hem de iyi bir sonuçla ayrılmayı, yıpranan öz güvenimizi tekrar toparlamak için bir fırsat olarak görüyorduk. Maça çıktığımız zaman, maçın içine girdiğimiz zaman topun arkasında oyunu kabul eden Samsunspor vardı. Kazandığı toplarla onların güçlü bir silahı, bunu denediler. Biz üçüncü bölgeye kadar çok rahat geldik. Dönem dönem içerideki sayısal sayımız yeterli değildi. Sayısal olarak yeterli çoğalmayı sağladığımız durumlarda da ya yeteri kadar agresif değildik ya da topu arkadaşlarımızla buluşturmakta yeteri kadar dahil olamadık" diye konuştu. Toparlanmaları gerektiğini ve kötü başlangıca bir son vermek istediklerinin altını çizen Palut, "Aslında Kasımpaşa maçına benzer bir oyun, birçok giriş ama bunu tehlikeli atağa, net gol pozisyonuna çevirmekte zorlanan bir Rizespor takımı ve özellikle golden sonra iyice defansta kalabalıklaşan ve kontratak arayan bir rakip. Her ne kadar istediğimiz kadar iyi oynamasak da kaybetmeyi hak etmediğimiz bir oyunla yine mağlup olduk. Tabii yıpratıcı oluyor. Bir yerden tekrar ayağa kalkmalıyız. Skor almalıyız. Ne kadar ligin çok başındaysak da sadece 6 maç geçti ama olabilecek en kötü başlangıçlardan biri oldu. Bunu bir yerde sonlandırmalıyız. Bunun için çalışacağız" ifadelerini kullandı.