ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:03

Kazada ağır yaralanan adam hayata tutunamadı

A
A
A
Kazada ağır yaralanan adam hayata tutunamadı

Manisa’nın Kula ilçesinde önceki gece saatlerinde meydana gelen trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan 55 yaşındaki Alim Avcı, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Avcı’nın ilçeye bağlı Kenger Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.


Kaza, önceki gece saat 22.30 sıralarında Manisa’nın Kula ilçesi İzmir-Ankara D300 kara yolu Gökçeören çevre yolu kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Uşak’tan İzmir istikametine seyir halinde olan İbrahim Can K. idaresindeki 35 BYZ 84 plakalı otomobil ile Gökçeören çevre yolundan D300 kara yoluna bağlanmak isteyen Alim Avcı idaresindeki 35 HN 288 plakalı otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan Alim Avcı, kafa travması ve vücudundaki çok sayıda kırık sebebiyle ağır yaralı olarak Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Avcı, burada doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Sabaha karşı vefat haberi duyulan Avcı’nın ilçeye bağlı kırsal Kenger Mahallesi’nde ikamet ettiği ve cenazesinin de bugün öğlen namazını müteakip Kenger Mahalle Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.


Öte yandan, kazada yaralanan 5 kişinin Kula ve Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.



Kazada ağır yaralanan adam hayata tutunamadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Özat: “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, kamu tasarruf tedbirlerini işaret ederek, “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” dedi. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatılması ve yeniden açılmamasına yönelik yazılı basın açıklaması yayınladı. Özat, tasarruf tedbirlerinin bahane edilerek halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatıldığını iddia etti. Özat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tasarruf tedbirleri engellilere vurdu! Pandemiyi izleyen süreçte dünya gündemini sarsan ekonomik değişim ve dönüşüm, ülkemiz gündemini de etkiledi. Bu kapsamda, özellikle Eylül ayı itibariyle ‘tasarruf tedbirleri’ hayatımıza girdi. Ancak tasarruf tedbirleri kapsamında bazı uygulamalar, ‘eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz!’ dedirtiyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde engelli çocuklarımıza beceri eğitimi açılmamıştır. Engelli çocuk aileleri, bunun nedenini sorduğunda ise tasarruf tedbirleri yanıtını almıştır! Sayın Devlet Büyükleri, özel gereksinimli çocuklarımızın beceri eğitimlerinin kaldırılması suretiyle nasıl bir tasarruf beklenmektedir. Tasarruf tedbirleri, zorlu bir ekonomik süreçte özel gereksinimli bireylere yeni zorluklar çıkarmakla olur mu? Özel gereksinimli çocuklarımızı topluma kazandırmaktan bahseden bir eğitim sistemi içinde, tasarruf adı altında çocuklarımıza toplumsal engeller konması nasıl bir çelişkidir.” Özat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özel gereksinimli çocuklarımızı, gizil güçleri doğrultusunda üretken bireyler olarak yetiştirmek, beceriler kazandırmakla mümkündür. Bugün geldiğimiz noktada, son derece hatalı bir kararla ‘para yok’ gerekçesiyle, çocuklarımızın beceri eğitimleri engelleniyor. Bu devlet bu kadar mı battı? Biz ‘eğitimden tasarruf olmaz’ dedikçe, ülkemiz eğitim tarihine yıllar sonra, yanlış kararlar olarak anacağımız motlar düşülüyor. Yeni eğitim öğretim yılı başlayalı bir ayı geçmiş okullarda temizlik personeli yok, hala öğretmenler henüz atanmamış, engellilerin beceri eğitimleri de askıya alınmış. Ağustos ayında tayini çıkmış olan öğretmenlerin görev yollukları henüz ödenememiş. Bir yandan da Ekonomi Bakanı çıkmış ‘ekonomi düzeliyor’ diyor. Türkiye 30 Cent’e muhtaçken bile, eğitimden bu kadar tasarruf etmemişti. En azından özel gereksinimli çocukların eğitiminden kısmayın! Tasarruf tedbiri, engellemelere dönüşmesin.”