EĞİTİM - 17 Aralık 2024 Salı 10:50

Alaşehirli öğretmenlerin büyük başarısı

A
A
A
Alaşehirli öğretmenlerin büyük başarısı

Alaşehir Bilim ve Sanat Merkezi Erasmus+ Programı ile dijital dönüşüm sürecine adım attı.


Manisa’nın Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerin Dr. Cennet Yıldırım ve Çiğdem Akkoç Alaşehir’i yurt dışında temsil etti. Başarılı eğitimciler 2023 yılında Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Okul Eğitimi Akreditasyonu programı çerçevesinde Erasmus+ projeleriyle tanışarak, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ entegrasyonuna yönelik önemli bir adım attı. Merkez bünyesindeki Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Cennet Yıldırım ve Matematik Öğretmeni Çiğdem Akkoç, ’2023-1-TR01-KA121-SCH-000163095’ numaralı ’The Motion to Integrate Technology into the Learning Environments’ projesi kapsamında, 17-23 Kasım 2024 tarihleri arasında Çekya’nın Prag kentinde 5 gün süren bir işbaşı gözlem etkinliğine katıldı. Eğitimde yapay zekâ ve dijital dönüşümün temel taşlarını öğrenmek ve bu teknolojilerin eğitim süreçlerine entegrasyonunu gözlemlemek üzere düzenlenen etkinlik, öğretmenlere önemli kazanımlar sağladı.



Eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zeka


Dr. Cennet Yıldırım, etkinlikte dijital araç ve platformların öğretim süreçlerinde nasıl kullanılacağına dair pratik bilgiler edindiklerini ifade ederek, “Bu tür projeler sayesinde eğitimde daha etkili ve yenilikçi yöntemler geliştirme fırsatı bulduk. Teknolojik dönüşümün, öğrencilerimizin eğitim deneyimlerini daha verimli hale getireceğine inanıyoruz.” dedi.


Dr. Yıldırım ve Çiğdem Akkoç, yapay zekâ uygulamaları ve dijital dönüşümün en iyi uygulamalarını yerinde gözlemleyerek, öğretmenlerin dijital okuryazarlığını artırmaya yönelik stratejiler geliştirdi.


Etkinlikte farklı disiplinlerden katılımcılarla bir araya gelen öğretmenler, eğitimde disiplinlerarası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Matematik Öğretmeni Çiğdem Akkoç, “Farklı alanlardan eğitimcilerle bilgi paylaşımında bulunarak, teknoloji kullanımının farklı disiplinlerle entegrasyonunun faydalarını gözlemledik. Ayrıca profesyonel ağlarımızı genişleterek, uluslararası işbirlikleri kurma fırsatı yakaladık.” diye konuştu.


Alaşehir Bilim ve Sanat Merkezi, Erasmus+ projeleri aracılığıyla elde edilen bilgi ve tecrübeleri eğitim süreçlerine entegre etmeye devam edeceğini açıkladı. Bu kapsamda, merkezin tüm öğretmen ve öğrencilerinin bu yenilikçi yaklaşımlardan yararlanması için çalışmalar yapılacak. Eğitimde yapay zekâ ve dijital dönüşüm uygulamalarıyla, öğrencilere daha etkili bir öğrenme ortamı sağlanması hedefleniyor.


Erasmus+ programının sunduğu fırsatların, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin yanı sıra merkezin eğitim kalitesine de büyük katkı sunduğunu ifade eden Dr. Cennet Yıldırım, “Farklı ülkelerdeki eğitim sistemlerini gözlemleme ve öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunma şansı yakaladık. Bu deneyimler, eğitimde daha inovatif yaklaşımlar geliştirmemize imkan sağlayacak.” dedi.



Alaşehirli öğretmenlerin büyük başarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MEAH’ta Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ekibine ulusal başarı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği (TRSGO) ve Servikal Patolojiler ve Kolposkopi Derneği (TRSCCP) tarafından düzenlenen Ulusal Kongrede önemli bir başarıya imza attı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Anabilim Dalı Başkanı ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemal Güngördük öncülüğünde, Op. Dr. Hikmet Can Ünver, Araş. Gör. Dr. Berican Şahin Uyar ve Araş. Gör. Dr. Berke Nur Ergü tarafından hazırlanan bilimsel çalışma, kongrede yapılan değerlendirmelerde Sözel Bildiri Birincilik Ödülü kazandı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, bilimsel çalışmalarıyla ulusal düzeyde birincilik ödülü kazanan ekibi tebrik etti. Prof. Dr. Togan, “Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemal Güngördük ve ekibini, ulusal kongrede kazandıkları bu önemli başarı nedeniyle kutluyor, meslek hayatlarında daha nice başarılı çalışmalara imza atmalarını temenni ediyorum. Bu başarı, hastanemizin akademik ve bilimsel çalışmalarına verdiği önemin bir göstergesidir” dedi. Ulusal düzeydeki bu başarı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nin jinekolojik onkoloji alanındaki katkılarını ve bilimsel çalışmalarını bir kez daha ön plana çıkardı. Çalışma, hem akademik çevrelerde hem de tıp camiasında takdirle karşılandı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu tür başarılarla hem bölgesel hem de ulusal ölçekte sağlık sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.
Kayseri Suriye’den dönen balıklar hayvanlara yem oldu Kayseri’de balıkçılık yapan Ekrem Duran, Suriye’ye ihraç ettiği ve geri dönen 12 ton balığı, ilçelerde yaban hayatı yaşayan hayvanlara yem olarak dağıttı. Kayseri’de 24 yıldır balıkçılık yapan ve 15 yıldır da yurt dışına balık ihraç eden Ekrem Duran, Suriye’ye gönderdiği ve iç karışıklıktan dolayı geri dönen 12 ton balığı ilçelerde yaban hayatı yaşayan hayvanlara yem olarak dağıttı. Soğuk havaya ve kar yağışına rağmen yemleme yapan Ekrem Duran’ın aracını gören hayvanlar, yaşadıkları alanlardan karınlarını doyurmak için koşarak yemleme alanını doldurdular. Düzenli olarak yemleme yaptıklarını ve yemleme alanına alışan yaban hayvanlarının da avlanmamasını istediklerini söyleyen Ekrem Duran, "Biz Kayseri’den buralara haftalık rutin olarak balık getiriyoruz. Bu hafta da biraz fazla getirdik. Buraya 3 ton kadar balık getirdik. Bizim toplamda 12 ton balığımız vardı ve bazı ilçelerimize bu şekilde gönderip hayvanlara verdik. Bu balıklar da nasıl vardı dersek; Suriye’ye geçen hafta balık gönderdiğimiz tır, oradaki iç savaştan dolayı geri döndü. Biz normalde de rutin olarak haftanın 2 günü burada terk edilen hayvanlara balık getirerek besliyoruz. Bu balıklar ihracat fazlası gibi yani ihracattan geri dönen balıklar. Suriye’deki iç savaştan kaynaklı geri döndü araçlarımız ve biz bunları yem fabrikalarına gönderip paraya çevirmektense haftalık rutin yaptığımız besleme işini balıkları getirerek bu hayvanlara yedirdik. Balıklarımızı Kayseri’nin ilçelerinde bu şekilde yabanda yaşayan hayvanlara dağıtıyoruz. Şu anda Bahçecik Barajı yanındayız ve burada bizim işletmemiz var. Burada Pınarbaşı’nda da işletmemiz olduğu için haftada 2 sefer buradaki hayvanlara balık getiriyoruz. Buradaki sahipsiz hayvanları sahipleniyoruz. Biz rutin olarak bazı noktalara bu şekilde yem döküyoruz. Burada yaban hayvanları da bunlara alışıyor. Bilinçsiz avcılar da bu hayvanların yerlerini sabitte öğrenince yaban hayvanlarını avlıyorlar. Onlardan ricamız da biz bu hayvanlar yaşasın diye onlara emek verip bir şeyleri getiriyoruz. Bilinçsiz avcılar da bu hayvanların derisinden faydalanmak için bunları vuruyorlar. Biz bunların yapılmasını istemiyoruz” dedi. Öte yandan karınlarını doyurmak için bırakılan balıklara koşan hayvanlar havadan görüntülendi.