YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 11:44

SALİHLİ`DE "ENGELLERİ AŞALIM PARKI" AÇILDI

A
A
A
SALİHLİ`DE "ENGELLERİ AŞALIM PARKI" AÇILDI

Salihli Belediyesi tarafından yapımına bir yıl önce başlanan Engelleri Aşalım Parkı, tamamlanarak hizmete açıldı.
Parkın açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Yörük Mahallesi`ndeki parkın açılış törenine Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Arslan, Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Başkanı Emin Kuyucu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, dernek üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, törenin açılış konuşmasını yapan ENAD Başkanı Kuyucu, "İstatistiklere göre ülke nüfusumuzun yüzde 12.29`u engellidir. İlçemizde Eğitim Uygulama ve İş Okulu ile Özel Eğitim Kurumları`ndan eğitim alanların toplam sayısı 822 kişidir. Derneğimizin üye sayısı ise 151`dir. Engelleri Aşalım Parkı engelli insanlarla engelsiz insanlar arasında kesinlikle birbirinden ayırmak değil, aksine bu insanları kaynaştırmak için yapılmıştır. Çok amaçlı yapılan parkımız içinde kurslar açmak, seminerler, paneller tertiplemek, eğlence programlarına yer vermek kısaca engellerimizi topluma kazandırmak, aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapılacak" dedi.
4 BİN METREKARELİK ALANDA KURULDU
Belediye Başkanı Okay da, "önce insan diyen ve insanı öne çıkaran belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımıza her türlü imkanı sağlamayı görev kabul ediyoruz. Onlara daha huzurlu ve güven veren ortamda oluşturmak için bu parkı yaptık. 4 bin metrekarelik bi alanda yapılan parkın, 200 metrekare büyüklüğünde bir de kafetaryası var. Bu kafeteryada kültür ve sanat etkinlikleri yapılabilecek. Ayrıca engelliler için spor aletleri, oyun grupları ve basketbol sahası mevcut. Parkın maliyeti ise 250 bin liradır. Parkımızın işletmesini imzalanan protokolle ENAD`a verdik. ENAD`ın da bu alanı en iyi şekilde kullanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise, "Engellilerimize artık hak ettiği değerleri vermekteyiz. Hükümetimiz de son yıllarda engelli vatandaşlarımıza gereken değeri vermektedirler. Bu parkın açılması, Salihli`de de engelliler ve ailelerine ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Bu parkın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan protokol parkı gezerek inceledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir