POLİTİKA - 01 Mart 2012 Perşembe 15:29

ARINÇ: "KÖTÜ AMAÇLA HAZIRLANMIŞ BU TUZAĞIN FAİLLERİ MUTLAKA BULUNACAKTIR"

A
A
A
ARINÇ: "KÖTÜ AMAÇLA HAZIRLANMIŞ BU TUZAĞIN FAİLLERİ MUTLAKA BULUNACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Sütlüce’de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Böylesine cahilane, vahşi bir şekilde tuzak kurulması ve masum insanların hayatına kast edilmesi terörün çirkin yüzünü gösteriyor" dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa’da katıldığı bir organizasyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul Sütlüce’de yaşanan bombalı saldırıya değinen Arınç, "Aldığımız habere göre İstanbul Sütlüce’de bir bombalı düzenek hazırlanmış, uzaktan umanda ile patlatılmış çevik kuvvete ve AK Parti İl binasına yakın bir yerde. 15 vatandaşımızın yaralandığını biliyorum. Sabah aldığım bilgiler can kaybı olmadığı yönünde. Bu saldırıyı nefretle, şiddetle lanetliyorum. Kötü amaçla hazırlanmış bu
tuzağın failleri mutlaka bulunacaktır. Bu eylem sebebiyle zarar gören, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum ve bu tür eylemlerin son bulmasını diliyorum. Böylesine cahilane, vahşi bir şekilde tuzak kurulması ve masum insanların hayatına kast edilmesi terörün çirkin yüzünü gösteriyor. Mücadele devam edecek, ülkemiz bu tür eylemlerden mutlaka kurtulacaktır" dedi.
Gazetecilerin Türk Lirası’nın yeni logosu hakkındaki soruları üzerine Arınç, "Türk Lirası’nın yeni logosu sabah Başbakanımızın da katıldığı bir törenle Merkez Bankası Başkanı tarafından açıklandı. T ve L harflerinin bir birleşimi gibi bir şey geldi bana. Ortada da iki tane çizgi var. Bu tür logolar, amblemler mutlaka bir anlam taşırlar. Merkez Bakası Başkanı bunu belki izah etmiştir, her ülkenin mutlaka bir şekli, bir logosu vardır. Bu logo da Türk Lirası’nı tanıtırken umarım başarılı olur. O çizgilerin
ve logonun ne anlam ifade ettiğini doğrusu bilmiyorum" diye konuştu.
Fransa Anayasa Mahkemesi’nin sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasayı iptaliyle ilgili olarak da Arınç, şunları söyledi:
"Birkaç gün önce Fransa’nın Anayasa Konseyi’nin vermiş olduğu karardan memnuniyet duyuyoruz. Twitterde ve arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda bunu değerlendirdim. Esasen Senato’dan çıkarılan kanun fikir ve ifade özgürlüğüne tamamen aykırı bir kanundu. Çünkü her olayı benimseyenler olabileceği gibi her konuda farklı düşünenler de olabilir. Dolayısıyla farklı düşüncelere set çekmek veya bunu suç haline getirmek hiçbir dünya parlamentosunda görülmemiştir. Çıkarılan kanunu gördüğümüzde böyle düşünmeye
mecbursunuz, aksi takdirde 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezasına çarptırılıyorsunuz. Kanun temelde sakat ve noksandı. Bereket ki Fransa milletvekillerinden ve senatörlerinden çok sayıda müracaatla konseye şikayet edildi, konsey de oy birliğiyle bunun Fransa anayasasına aykırı olduğu kanısına vardı. Sanırım şu temele dayanıyor bu kararın verilmesi; birincisi Fransa, özgürlükçü düşüncenin ana vatanıdır. Bu yasa bu ifade özgürlüğüne büyük bir engel, dolayısıyla kabul edilemez. Tarihte yaşanmış olaylar
konusunda parlamentoların üçüncü ülkeleri itham eden konularda yasa çıkarması mümkün değildir. Tarihi olaylar konusunda parlamentolar kanun çıkarmamalıdır ve bu bir evrensel ilkedir. Buna dayalı olarak karar verildi. Oy birliği ile karar verilmiş olması da Anayasa Konseyi’nin bu konulardaki temel düşüncesine bağlı olduğunu gördük. Her bakımdan doğru, faydalı ve yerinde bir karar oldu."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Çocuklar için her parka toprak alan yapıyoruz" Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki parklarda bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İnsanın özünde olan toprakla bağı koparmamak için yeşil alan ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle yeni yapılan bütün parklarda çocukların toprakla buluştuğu ve vakit geçirdiği alanlar yaptıklarını söyledi. Çevre düzeni ve yeşilin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; "İlçemiz sınırları içerisinde yer alan yaşam alanlarını yapılan çalışmalarla yeşil alan ağırlıklı daha da güzelleştiriyoruz" dedi. Parkların güzelleşmesi ve işlevselleşmesi için farklı konsept çalışmaları uyguladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar; "Toprak, insana enerji verir. İnsanın özünde olan toprakla bağı koparmamak gerekir. Bundan dolayı her yaptığımız parklarda çocukların toprakla buluştuğu ve vakit geçirdiği mekanlar yapıyoruz. Yürüyüş yollarında ise tartan zeminler yerine uzmanların önerdiği; iklim ve insan sağlığı açısından daha sağlıklı olan kiremit irmiği kullanıyoruz. Mevcut parkların bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ilçeye yeni ve farklı yeşil alanlar kazandırarak, sosyal alanların sayısını artırıyoruz. Kocasinan’ın her bir mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarını bu yıl, artırarak devam ettireceğiz. Gerek park yapımıyla gerekse çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları ile Kocasinan’a yeni bir soluk kattık. 7’den 70’e herkesin Belediye Başkanı olabilme şuuru ile her yaşa, her sosyal dokuya uygun projeler üretiyoruz. Bütün gayretimiz, Kayseri’nin değerine değer katmaktır" ifadelerine yer verdi. Kocasinan’a bir yandan yeni ve farklı parklar kazandırırken diğer yandan ise mevcut parkları yeşil alan ağırlıklı daha fonksiyonel hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; "Yaşamak ve Yaşatmak için sloganımızda sıklıkla belirttiğimiz gibi daha çevreci ve daha yeşil bir Kocasinan için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.
Samsun Yıldıran: "Genç avukatlar ekonomik çıkmazın içinde" Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, "Özellikle mesleğin ilk yıllarında bulunan genç avukatlar, öngörüsüzce açılan hukuk fakültelerinin oluşturduğu nicelik sorunu ve kamu kaynaklarının adaletsiz bir şekilde dağıtılmasıyla birlikte büyük bir ekonomik çıkmazın içine sürüklenmektedir" dedi. "5 Nisan Avukatlar Günü" kapsamında Samsun Barosu’na bağlı avukatlar Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende anıta çelenk bırakıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, "5 Nisan Avukatlar Günü’nde, mesleğimizin onurunu ve hukuk devletinin temel ilkelerini savunma kararlılığımızın altını bir kez daha çiziyoruz. Avukatlar, yalnızca bireylerin haklarını değil, aynı zamanda hukukun üstünlüğünü, adil yargılanma hakkını ve demokratik toplum düzenini koruma sorumluluğunu taşımaktadır. Avukatlar, yalnızca mesleki faaliyetlerini icra ederken maruz kaldıkları hukuki ve idari baskılarla değil, aynı zamanda ağırlaşan ekonomik-sosyal şartlar ve uğradıkları saldırılar nedeniyle de ciddi bir varoluş mücadelesi vermek zorunda bırakılmaktadır. Özellikle mesleğin ilk yıllarında bulunan genç avukatlar, öngörüsüzce açılan hukuk fakültelerinin oluşturduğu nicelik sorunu ve kamu kaynaklarının adaletsiz bir şekilde dağıtılmasıyla birlikte büyük bir ekonomik çıkmazın içine sürüklenmektedir. Ekonomik güvenceden mahrum bırakılan stajyer avukatların, imtiyaz değil eşitlik talep eden kamu avukatlarının, her yaş ve kıdemden serbest avukatların yaşadığı gelecek kaygısı, savunma makamının yargı sistemindeki rolünün etkisizleşmesine yol açmaktadır. Unutulmamalıdır ki, savunma hakkının etkin kullanılamadığı bir sistemde, adil bir yargılamadan da söz edilemez. Bağımsız savunma, yalnızca bireysel bir hak değil, toplumun hak arama özgürlüğünün temel güvencesidir" ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü kuruldu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin bilim ve teknoloji alanında öncü bir şehir olma yolunda, Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü’nü kurduklarını duyurdu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bilimsel farkındalığı arttırmak ve toplumu bilimle buluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü, bilim kültürünü yaygınlaştırmayı ve yeni nesli teknoloji ile tanıştırmayı hedefliyor. Yeni kurulan şube müdürlüğü, ’Bilimi toplumla, toplumu bilimle buluşturuyoruz’ mottosuyla faaliyet gösterecek. Çocuklardan gençlere, akademisyenlerden girişimcilere kadar geniş bir kesime hitap eden projelerle Kayseri’nin bilimle şekillendirilmesi amaçlanıyor. Bilim şenliklerinden robotik kodlama atölyelerine, yapay zekâ ve siber güvenlik eğitimlerinden inovasyon desteklerine kadar pek çok etkinlik hayata geçirilecek. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yeni kurulan Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin bilim ve teknoloji alanında öncü bir şehir olması yolunda kritik bir adım attıklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç; "Kayseri’yi bilimle aydınlatacağız. Bilim ve teknolojiyi sadece bir uzmanlık alanı olarak değil, toplumun her kesiminin faydalanabileceği bir değer haline getirmek istiyoruz. Yeni kurduğumuz Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü ile bilimsel bilgiyi erişilebilir kılacak, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimle iç içe büyütmeyi hedefleyeceğiz" dedi. Büyükkılıç, bu projelerin Kayseri’nin geleceğini bilimle şekillendireceğini belirterek, "Kayseri, bilimle büyüyor. Bu projeler, şehrimizin bilimsel kapasitesini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda Kayseri’yi bilimle aydınlatan bir merkez haline getirecek. Gençlerimizin girişimcilik ruhunu geliştirecek ve şehrimizde inovasyon kültürünü güçlendireceğiz" diye konuştu. Yeni kurulan Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü, şehrin her kesimine hitap eden çeşitli projelerle Kayseri’yi bilimle buluşturmayı hedefliyor. Şube müdürlüğü tarafından düzenlenecek çalışmalar arasında bilim şenlikleri ve festivaller, STEM ve robotik kodlama atölyeleri, yapay zekâ ve siber güvenlik eğitimleri, doğa bilimleri ve astronomi etkinlikleri, inovasyon ve girişimcilik destekleri gibi birçok farklı proje yer alacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu projelerle teknoloji ve bilimi yalnızca tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları, Kayseri’yi bilimle aydınlatan bir merkez haline getirecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim ve Toplum Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen projelere katılmak ve daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, https://kayseri.bel.tr/bilim-toplum-sbmd adresini ziyaret edebilirler.