YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 12:06

SASİAD, SUDAN`I TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

A
A
A
SASİAD, SUDAN`I TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD), Sudan ülke tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Sudan`daki iş fırsatları üyelere anlatıldı.
SASİAD Konferans Salonu`nda gerçekleşen ve yoğun bir ilgiye sahne olan programa, Sudan Cezire eyaleti Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Şeyh Yusuf, Parlamento Başkan 2. Yardımcısı Abdülkadir Ahmed Yusuf Hurşid, Cezire Ticaret Odası Başkanı İmam Muhammed Yusuf ve beraberlerindeki işadamları katıldı. Tanatım toplantısında konuşan Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf, ``Türkiye`nin ülkemize yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye şuan aynı Abdülhamid döneminde olduğu gibi tüm dünyanın zayıflarına sahip çıkarak ne kadar büyük bir ülke olduğunu tekrar tüm dünyaya gösterdi. Bu sebeple başta Cumhurbaşkanınız Abdullah Gül ve Hükümetiniz olmak üzere tüm Türk halkına ülkem adına teşekkür ediyor, kardeşliğimizin ekonomik anlamda da gelişmesini temenni ediyorum`` dedi.
Cezire Ticaret Odası Başkanı İmam Muhammed Yusuf da, ülkesinin ekonomik potansiyeli hakkında şu bilgileri verdi: ``Ülkemiz Yaklaşık 1 milyon 886 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en büyük 16. ülkesidir. Ülkenin, 2011 yılında Sudan ve Güney Sudan olarak ikiye ayrılmasından sonra, yüzölçümü bakımından Afrika`nın en büyük ülkesi olma özelliğini Cezayir`e kaptırmıştır. 30 milyon 900 bin nüfusuyla dünyada 40. sıradadır. Ülkemiz yatırım olarak ciddi potansiyeller barındıran bir ülkedir. Başta tarım, hayvancılık, madencilik, petrol gibi bir çok alanda ciddi imkanlara sahibiz. Hükümetimiz gelip yatırım yapacak olan Türk müteşebbislere ciddi yatırım destekleri vermektedir. Bu desteklerinin sonucu olarak Türklere ait Çimento fabrikası, Demir-çelik fabrikası, İplik fabrikası ve Salça fabrikası mevcuttur. Madencilik konusunda ise altın, bakır, uranyum ve kobalt madenleri ülkemizde çok fazla çıkarılmaktadır. Bu kapsamda daha fazla Türk yatırımcıyı ülkemize davet ediyoruz.``
SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Severoğlu ise, ``SASİAD olarak 2011 yılında gittiğimiz Sudan`daki yatırım fırsatlarını ve halkın ülkemize olan sevgisini görünce çok şaşırmıştık. Ecdadımızın vaktiyle gösterdiği civanmertliği ve hizmetlerin semeresini bugün dahi oralara gittiğimizde görüyor ve mutlu oluyoruz. İki ülke arasındaki bu kardeşlik ve dostluğun ticari anlamda da değer kazanması ve artması amacıyla böyle bir program yapmayı uygun gördük ve misafirlerimiz de bizleri kırmayarak buralara kadar kalkıp geldiler. SASİAD olarak ülke tanıtım toplantılarımızın bundan sonra da farklı ülkelerle devam edecektir. Tekrar davetimizi geri çevirmeyerek buraya kadar gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Umarım faydalı bir program olmuştur`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi Samsun’un Bafra ilçesinde, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele kapsamında hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde farkındalık semineri yapıldı. "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında Belediye Kültür Merkezi salonunda protokol üyelerinin ve annelerin katılımıyla bir eğitim düzenlendi. Eğitimde emniyetin narkotik, siber suçlar, aile içi ve kadına karşı şiddet ile asayiş birimlerinde görevli personeller sunum yaptı. Programa gelen katılımcılara görevli polisler tarafından broşür dağıtılarak dolandırıcılık ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yaptılar. “Yeni ve çok çeşitli suç türleriyle karşı karşıyayız” Bafra İlçe Kaymakamı Dr.Mustafa Altınpınar yaptığı açılış konuşmasında, "Günümüzde artık yaşadığımız kentlerde yeni ve çok çeşitli suç türleriyle karşı karşıyayız. Var olan suç türlerinin de doğaları değişmiştir. Suçun kentlerdeki gelişimini engellemek için bizim de kendi araç ve süreçlerimizi gözden geçirmemiz, gerekiyorsa değiştirmemiz ve çeşitlendirmemiz zorunlu hale gelmiştir. Karşı karşıya kaldığımız risk ve tehditlerin doğasına uygun olarak yeni araç ve yöntemleri mücadelenin bir parçası haline getirmek zorundayız. İşte En İyi Narkotik Polisi Anne projesi böyle bir arayışın ve anlayışın ürünüdür. Genel olarak bağımlılıkla ve özelde de uyuşturucuyla mücadelemizde anneler ve kadınlarımız en büyük kozumuz olacak çünkü bu mücadele yüksek bir fedakârlık gerektiriyor. Çünkü varlığını bir başkasının varlığına bu derece tereddütsüz armağan edebilen, hayatı pahasına çocukları ve ailesi için mücadele eden başka bir varlık yok. İlk yüksek katlım toplantısını gerçekleştirdiğimiz bu proje rutin olarak devam edecek” dedi. İlçe Kaymakamı Altınpınar konuşmasının ardından emniyet birimleri tarafından, annelere uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildi. Programa Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ertan kartal, Vedat Çobanoğlu, Mehtap Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek katıldı.