YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:15

CHP YÖNETİMİNDEN SALİHLİ BELEDİYESPOR`A ``TATLI`` DESTEK

A
A
A
CHP YÖNETİMİNDEN SALİHLİ BELEDİYESPOR`A ``TATLI`` DESTEK

Salihli Belediyespor`un Pazar günü Manisa`da Somaspor ile oynayacağı Play-Out maçı öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Örgütü futbolculara tatlı ikramında bulundu.
Takımı, Ramiz Turan Stadı`ndaki idmanda sırasında ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve yönetim kurulu üyeleri, oynayacakları maçta başarılar dilediler. Bölgesel Amatör Lig`de (BAL) bu yıl da mücadele etmek için Somaspor`u yeneceklerini belirten Salihli Belediyespor Teknik Direktörü Feridun Yarkın, ``Bu sezon bazı şanssızlıklar yaşadık. Grubumuzda istediğimiz sonuçları alamadık. Şimdi yeni sezonda, yeniden BAL`da mücadele etmek için Somaspor ile Play-Out maçı oynayacağız. Oyuncularım bu maça en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Manisa 19 Mayıs Stadı`nda Pazar günü saat 16.00`da oynanacak maça tüm taraftarlarımızı bekliyoruz`` dedi.
Yarkın, idmanı ziyaret ederek baklava ikramında bulunan CHP yönetimine de teşekkür etti.
CHP İlçe Başkanı Nurlu ise, ``Salihli Belediyespor`lu futbolculara destek olmak için, onların yanlarında olduğumuzu göstermek adına bugün buradayız. Maçı kazanacaklarına inanıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Emir Can İğrek Tekirdağlı hayranlarıyla ertelenen konserde buluştu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ancak yoğun yağmur yağışı sebebi ile ertelenen Emir Can İğrek konseri coşkulu bir kalabalık eşliğinde Süleymanpaşa Sahil Dolgu alanda gerçekleştirildi. İnteraktif bilgi yarışması ile başlayan gecede Sunucu Sinan Uysal’ın performansı ve Dj şovu, beklenen konser öncesi heyecanı arttırdı. Saatler 22.00’yi gösterdiğinde Türk pop müziğin yükselen yıldızı Emir Can İğrek alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Emir Can İğrek, özgün sözleri ve etkileyici sahne performansı eşliğinde seslendirdiği kendi eserlerinin yanı sıra hem duygusal hem de hareketli parçalardan oluşan repertuarıyla Süleymanpaşalı müzikseverleri adeta büyülerken, şarkılarına binlerce Süleymanpaşalıdan oluşan bir koro eşlik etti. Konserin sonunda sahneye çıkarak Emir Can İğrek’e çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Ben Emir Can İğrek kardeşime buraya tekrar geldiği için teşekkür ederim. Hepinizin bildiği gibi kendisi Tekirdağlı. Tekirdağlı bir kardeşimizin böylesi hayran kitlesi olması, sesi ve müziği ile her geçen gün zirveye giden basamakları hızlıca çıkması bizi çok mutlu ediyor. Bu gece de bizlere coşku dolu bir gece yaşatıyor. Kendisine teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Başkan Volkan Nallar ve Emir Can İğrek konseri izlemeye gelenler ile özçekimde aynı karede buluşurken yaklaşık 2 saat süren konser, sahne şovları ile sona erdi.
Gaziantep TAG Otoyolu’nda 3 ayrı kaza: 1 ölü, 20 yaralı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Gaziantep-Nurdağı kesiminde ayrı ayrı meydana gelen 2 tır ile 1 minibüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 20 kişi de yaralandı. Kazalar, akşam saatlerinde TAG Otoyolu Gaziantep-Nurdağı kesiminde meydana geldi. İddiaya göre, yoğun yağış sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkan Yusuf I. (50) idaresindeki 31 AGB 300 plakalı tır bariyerlere çarparak yandı. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Aynı yolda bir başka tır uçuruma yuvarlandı bir kişi öldü Bu kazadan kısa süre sonra ise farklı bir noktada bir başka tır kazası meydana geldi. İddiaya göre, Nurdağı istikametinden Gaziantep istikametine seyir halinde olan tır kontrolden çıktıktan sonra uçuruma yuvarlandı. Feci kazada tır içerisinde bulunan Kadir T. hayatını kaybederken yanındaki Can T. ise ağır yaralandı. Kontrolden çıkan minibüs bariyerlere çarptı: 18 yaralı Aynı bölgede meydana gelen üçüncü kazada ise kayganlaşan yolda kontrolden çıkan sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen minibüs bariyerlere çarptı. Feci kazada minibüs içerisinde bulunan 18 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırdı Her üç kazada da yaralanan toplam 20 kişi olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Kadir T.’nin cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Tekirdağ Uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem: NARVAS TEKİRDAĞ (İHA) –Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce Uyuma uygulaması ve uyuşturucuda yeni uygulama Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesi vatandaşlara tanıtılıyor. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu ile mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Uyuma’ adlı uygulama programını vatandaşlara tanıtıyor. Bu program sayesinde uyuşturucu ticareti ile daha aktif mücadele edileceği vurgulandı. Süleymanpaşa İl ve ilçesi sahil dolgu alanında Emircan İğrek Konseri Öncesi Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bilgilendirmede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan bu proje, Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı ve uyuşturucu ticareti ile kullanımının önlenmesine yönelik yeni bir strateji sunuyor. NARVAS projesi çerçevesinde, vatandaşlar sokaklarda, parklarda, caddelerde veya okul çevresinde karşılaştıkları uyuşturucu ticareti veya kullanımını Uyuma uygulaması veya 112 Acil çağrı hattı üzerinden yetkililere bildirebilecekler. İhbar sırasında, sadece olayın yeri ve konusu hakkında bilgi verilmesi yeterli olacak, şahıs ve isim bilgisi vermek zorunlu tutulmuyor. Projenin yenilikçi yaklaşımı, her ihbarın NARVAS sistemi ile detaylı bir şekilde analiz edilmesine dayanıyor. İlçe, mahalle ve sokak bazlı yapılan analizler sayesinde, suç yoğunluk haritaları çıkarılacak ve tespit edilen noktalarda yoğun Narko alan kontrolleri gerçekleştirilecek. Bu sayede uyuşturucu ile mücadelede daha etkili ve hedef odaklı bir süreç yürütülecek.
İstanbul İbrahim Hatipoğlu: "Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik" Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 3-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, “Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik” dedi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla mağlup ederek ligde 6’da 6 yaptı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takım otobüsünde GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Galibiyetten ötürü mutlu olduklarını dile getiren Hatipoğlu, "Çok güzel bir galibiyet aldık. Beşte beş ile geldik. Altıda altı ile dönmek istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Başta hocamız Okan Buruk’a, teknik ekibe, oyuncularımıza, taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Olağanüstü bir mücadele sergiledik. Hakkımızla, anamızın hak sütü gibi helal bir galibiyetle Kadıköy’den dönüyoruz" şeklinde konuştu. “Bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı” Taraftarların deplasman tribününe girişlerinde bazı sorunlar yaşandığını söyleyen İbrahim Hatipoğlu, "Takım olarak çok güzel geldik. Güzel gittik. İstanbul Emniyeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Takımımızı son derece iyi karşıladılar. Saha içinde de tedbirleri almışlardı. Dönerken de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Maalesef aynı şeyleri deplasman seyircimiz için söyleyemeyeceğim. Stada girişte, bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı. Bayılanlar, fenalık geçirenler oldu. Başkaları yaptığı zaman şikayet edenlerin daha kötüsünü statlarında yapmaları gerçekten üzüntü verici. Samimi olmadıklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı. “Bir kadına su şişesi fırlatarak hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz” Protokolde galibiyet fotoğrafları çekildikleri esnada kendilerine doğru su şişesi fırlatıldığını belirten Hatipoğlu, "Bugün bir konu da protokol tribününde yaşandı. Yöneticiler olarak galibiyetimizin verdiği gururla fotoğraf çektirirken Fenerbahçe yöneticilerinden sular gönderilmeye başlandı. Maalesef bir kadın yöneticimize, Ece Bora’ya su şişesi isabet etti. Bir kadına su şişesi fırlatarak bu kadar hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendilerini kınıyoruz. Bunların yaşanmaması lazım" diye konuştu. İbrahim Hatipoğlu son olarak, "Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik. Bu akşam galibiyetimizi soyunma odasında doyasıya kutladık. O kepengi indirmiş olmanın mutluluğuyla da dönüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Trabzon Trabzon Valiliğinden afet açıklaması Trabzon Valiliği 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 16:10 sularında başlayan ve Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerini etkileyen aşırı yağışların neden olduğu afet ile ilgili bir açıklama yaptı. Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde su taşkınları ve heyelanlar yaşandığı belirtilen açıklamada "Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD Merkezlerinden 320 ibar alınmıştır. Bu akşam itibarıyla bölgede 664 personel (AFAD, DSi, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri, Türk Kızılayı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 190 iş makinasi (DSi, Karayolları, Belediyeler), 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rusubat çalışmalarına müdahale edilmektedir. Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. Kapalı mahalle yolu kalmadı Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3 bin 950 içecek, bin 490 su ile bin 550 ikramlık dağıtımında bulunduğu kaydedilen açıklamada "Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamakta, mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir. Yaşanan sel, heyelan ve taşkınların ilk anından itibaren araç, makina ve personel desteğinde bulunan çevre illerimiz Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerimiz Valiliklerine, belediye ve bağlı kurumlarına teşekkür ediyoruz" denildi.