KÜLTÜR SANAT - 11 Ekim 2024 Cuma 11:48

Yeşilyurt’un yöresel lezzetleri Semt Pazarında tanıtılacak

A
A
A
Yeşilyurt’un yöresel lezzetleri Semt Pazarında tanıtılacak

Yeşilyurt mutfağının özel lezzetleri arasında yerini alıp, Yeşilyurt Belediyesinin girişimleri neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan mayalı ekşili ekmeğin tanıtımı yapmak amacıyla 12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek Ödüllü ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ Yarışması ile doğal ürünlerin tanıtımının yapılacağı yöresel ürünler stantları için aylardır devam eden hazırlıklar tamamlandı. Başkan Geçit, festival tadında düzenleyecekleri etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.


Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Semt Pazarı 12 Ekim Cumartesi günü önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından Yeşilyurt’un yöresel lezzetlerinin tanıtılması ve geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak ve hünerli kadınlar tarafından alın teri ve bin bir emekle hazırlanan doğal ürünlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarında festival tadında bir organizasyon gerçekleştirilecek.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliği yapacağı yöresel ürünlerin tanıtımı ve ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması için aylardır süren hazırlıklar ise tamamlandı. Saat 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek olan yemek ve tarımsal ürünler tanıtımları, kültürel etkinlikler ve yarışmalar için Çilesiz Semt Pazarı önünde platformlar ve stantlar kurulacak. Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinden gelerek kurulacak olan stantlarda yerini alacak olan hünerli kadınlar, hazırladıkları ürünlerin hem satışını yapacak hem de gelen misafirlere bilgilendirmelerde bulunacaklar.


Yöresel ürünlerin tanıtımıyla birlikte Yeşilyurt’a özgü lezzetlerden olan coğrafi işaret tescil belgeli mayalı ekşili ekmeğin tanıtımı için çok sayıda yarışmacının katılımıyla ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması düzenlenecek. Kurulacak özel alanlarda mayalı ekşili ekmek yaparak jüri heyetinin beğenisine sunacak olan yarışmacılar arasında dereceye girecek olanlara düzenlenecek törenle ödülleri takdim edilecek.


“Festival tadında, güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız”


Renkli, keyifli ve hareketli bir ortamda geçmesi beklenen etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarımızda kentimizin ve ilçemizin tanıtımına güçlü bir destek sağlayacak özel bir etkinlik düzenleyeceğiz. İlçemizin kültürel zenginlikleri ve yemeklerinin tanıtımını yapmak amacıyla yöresel ürünler stantlarımızı kuracağız, ilçemizin farklı bölgelerinden gelecek olan hemşehrilerimiz doğal ürünlerini hem tanıtacaklar hem de satışlarını yaparak ev bütçelerine katkı sunacaklar. Belediyemizin girişimleri neticesinde coğrafi işaret tescil belgesine kavuşan mayalı ekşili ekmeğimizin tanıtımını yapmak ve geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak amacıyla ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması düzenleyeceğiz. Dereceye girecek olanlara ödüllerini takdim edeceğiz. Festival tadında güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız, tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğimize davet ediyorum” diye konuştu.



Yeşilyurt’un yöresel lezzetleri Semt Pazarında tanıtılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Meram Belediyesi 2025 bütçesi: 4 milyar 280 milyon lira Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meclisi, belediyenin 2025 bütçesini onayladı. 4 milyar 280 milyon TL olarak onaylanan bütçenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yeni yılda da mali disiplin ve tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden, yeni yatırım ve hizmetlerin önünü açacak bir bütçe ile hemşehrilerimizin karşısında olacağız” dedi. Meram Belediyesinin 2025 yılı bütçesi 4 milyar 280 milyon lira oldu. Meram Belediyesi Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısında yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilen bütçe bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında artış gösterdi. Bütçede en büyük payı 746 milyon 139 bin lira ile yine Fen İşleri Müdürlüğü alırken onu 492 milyon 484 bin lira ile Mali Hizmetler Müdürlüğü, 475 milyon 170 bin lira ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü takip etti. 2025 yılı bütçesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne 372 milyon 843 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ise 266 milyon 657 bin lira ayrıldı. “Tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden ilçeye değer katacak hizmetler üretecek bir bütçe hazırladık” Mali disiplin sağlamak adına tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden maksimum hizmet ve azami verimlilik hedefiyle hareket ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu düstur çerçevesinde hazırlanan ve belediye meclisinden onay alan 2025 yılı bütçesinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Mevcut kaynakları daha verimli kullanırken diğer taraftan da yeni kaynaklar üretmek için özveri ve gayretle çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Kavuş, yeni bütçe ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Hemşehrilerimize, tasarruf tedbirlerinden en küçük taviz vermeden en iyi hizmeti götürme gayretindeyiz. Günü geçmiş borcumuzun olmaması bu noktada bizim elimizi güçlendiriyor. Bu çerçevede en büyük payı, yine asli görevlerimizi layıkıyla yerine getirmemizi sağlayacak alanlara ayırdık. Yeni yıl için güçlü mali yapı oluşturduk. Önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıl da yatırım ve hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmayacak şekilde bir planlama ortaya koyduk. Göreve başladığımız 2019 yılında 305 milyon olan bütçemizi ilk dönemimizin son senesi 2024’de yaklaşık 3 milyona çıkararak ilçemizin bütçesini 10 kat artırmış olduk. İkinci dönemimizin ilk yılında ise hazırladığımız 4 milyar 280 milyonluk bütçemizi ve gelirlerimizi de aynı hızda artırmak adına özveriyle çalışmaya devam edeceğimizi tüm hemşehrilerimin bilmesini isterim. Yeni bütçemizin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
Bursa Bursa’nın Kemal Hocası vefatının 24. yılında Cumhuriyet’in ilk kuşak sanayicilerinden, COPA Isı Sistemleri’nin kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz, vefatının 24. yıl dönümünde Bursa’da bulunan aile kabristanında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Besler Ailesi ve Besler Group şirketlerinin çalışanları katıldı. Mehmet Kemal Coşkunöz, 1921 yılında Bursa’da doğdu. İlkokul eğitimiyle birlikte çıraklığa başladı ve tüm ömrü boyunca öğrenmeye ve öğretmeye gönül verdi. 1949 yılında Türkiye’de ilk kez kalıp ile çatal, bıçak, kaşık üretimini gerçekleştirmek için girişimciliğe atıldı. Bu arada tekstil sektörüne yönelik ilk markalama makinası imalatını gerçekleştirdi. 1950 yılında SKT firmasını 2 ortağı ile birlikte kurarak küçük elektrikli araç-gereçler imalatı yaptı. 1953 yılında kamudaki öğretmenlik görevinden ayrılarak SKT’deki işinin başına geçti. 1956 yılında Türkiye’de ilk yağ keçesi üretimini gerçekleştirdi. 1960 yılında kendi atölyesini kurdu ve aynı yıl kendi pres makinasını imal etti. 1963 yılında Türkiye’de ahşaptan sonra ilk çelik otobüs karoseri imalatını gerçekleştirdi ve sektöre birçok karoseri ustası yetiştirdi. 1966 yılında Karsan’ın kurucu üyeleri arasında yer alarak Türkiye’de karoseri sanayinin kurucularından oldu. “Bir işi yapıyorsam, en iyisi olmalıyım” 1968 yılında, atölyesini Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün hala ana merkez olarak kullanılmakta olan binaya taşıdı. “Bir işi yapıyorsam, en iyisi olmalıyım” yaklaşımı ile Türk sanayinin kuruluşundan bu yana pek çok ilki gerçekleştirerek ülke ekonomisine değer kattı. Temellerini Mehmet Kemal Coşkunöz’ün attığı Besler Group bugün 4 sektörde, 5 şirketi, yüzde 100 Türk sermayesi ve 650 çalışanı ile 4 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihracat yapmakta ve Türkiye’nin 81 illine hizmet vermektedir.