ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 19:56

Malatya’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 5 yaralı

A
A
A
Malatya’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 5 yaralı

Malatya’da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 1’i ağır 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şehir Mezarlığı istikametine seyir halinde olan 44 AGT 028 plakalı Peugeot marka otomobil ile karşı yönden gelen 06 TOK 87 plakalı Fiat marka araç kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Hasan Eryılmaz


Malatya’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 5 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların birinci yılında Filistin’e destek vermek için Levent Metro İstasyonu’dan İsrail Konsolosluğuna yürüyüş düzenlendi. Gazze’de yaşanan soykırımın birinci yılında Filistin’e destek vermek için ‘Filistin Özgürlük Platform’ üyeleri, saldırıların durması için Levent Metro İstasyonu’ndan İsrail Konsolosluğu’na yürüyüş gerçekleştirdi. Filistin bayrakları ve flamalarla konsolosluğa yürüyüş yapan grup, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil İsrail, katil ABD” , “Katil İsrail” , “Yıkılsın Siyonist İsrail”, “Yaşasın küresel intifada” sloganları attı. Filistin Özgürlük Platformu adına basın açıklaması yapan Yasemen Çoban,“Bir yıl hem acı ve yıkım dolu hem de ilham verici bir direniş dönemi oldu. Bu bir yılda 76 yıldır Filistin’de gerçekten nelerin yaşandığını bir kez daha gördük. Bir süredir İsrail’in bir işgal devleti olarak soykırıma odaklanmış korsan bir yapılanma olduğunu unutulmuştu. Siyonist propaganda hegemonya kurmuş ve iki devletli çözümün bir çözüm olduğunu ve buna da Filistin’de direniş örgütlerinin karşı çıktığını hakim bir fikir haline getirmişti. Oysa, biz yıllardır Filistin’le dayanışma örgütleyenler biliyoruz ki İsrail söz konusu olduğunda giriş cümlesi, bu devletin soykırımcı bir işgal devleti olduğu olmalıdır. Bu gerçek bir daha asla unutulmamalıdır. İsrail’in emperyalist ülkeler tarafından desteklenen yerleşimci sömürgeci mantığı son bir yılın her bir ayında, gününde ve saatinde daha da görünür hale geldi. The Independent gazetesi bugüne, 7 Ekim özel bir manşet attı ve şöyle yazdı: 1 sene içinde: 41 bin 870 insan öldürüldü. Ölenlerin 11 binden fazlası çocuk, 6 binden fazlası kadın. 36 hastaneden 31’i hasarlı 70 bini ev, 164 bin bina yıkıldı. Tıbbi müdahale gereken hasta 12 bin. Rejimin apartheidçi karakteri konusundaki netliğimiz Filistin halkını imha eden terör politikalarına karşı tam bir yıldır aralıksız ses çıkartmamızı da sağladı. İsrail 1948’den bu yana etnik temizlik, sürgün ve cinayet yoluyla apartheid politikaları uyguluyor ve emperyalizmin bölgedeki uç karakolu gibi çalıştı. Son bir yıldır bu şiddeti yoğunlaştırmış durumda.” Dedi. Basın açıklamasının ardından eylem son buldu.
Erzurum Oltu’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi Erzurum’un Oltu ilçesinde İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazze hakkına destek olmak amacıyla “Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş, Oltu Gençlik Merkezi önünde kalabalık bir topluluğun katılımıyla başladı. Meşale ve pankartlarla gerçekleştirilen sessiz yürüyüş, Erzurum Caddesi boyunca ilerleyerek Kale Meydanı’nda son buldu. Kale Meydanı’nda gençlik merkezi öğrencileri, Gazze ile ilgili resimler çizerek bir sergi açtı. Etkinlik, Aslanpaşa Müezzini tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi de programda bir konuşma yaparak dua etti. Ardından gerçekleştirilen sinevizyon gösterimi ile program sona erdi. Programa Oltu Kaymakamı Mustafa Çeklik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçükbekir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Cünenyt Kazdal, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Pala, İlçe Jandarma Vekili Jandarma Başçavuş İbrahim Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Bektaş, Oltu Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Yıldırım, İlçe Müftüsü Veysel Çelebi, AK Parti İlçe Başkan Vekili Metin Polat, Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstanbul U20 Milli Takımı, Portekiz maçının hazırlıklarına Riva’da başladı U20 Milli Futbol Takımı 10 Ekim Perşembe günü İstanbul’da Portekiz ile oynayacağı U20 Elit Lig maçının hazırlıklarına bugün yaptığı antrenman ile başladı. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman, iki grup halinde yapılan dinamik ısınma ile başladı. Ardından dar alanda pas ve taktik çalışma yapan U20 Milliler, duran top ve kanatlardan orta çalışması ile antrenmanı tamamladı. U20 Milli Takımımız, yarın yapacağı antrenman ile çalışmalarına devam edecek. Ay-yıldızlılar 10 Ekim Perşembe saat 19.00’da Ümraniye Stadyumu’nda Portekiz’i konuk edecek. Aday kadroda değişiklik U20 Milli Takımının aday kadrosuna Manisa FK forması giyen Efe Taylan Altunkara dahil edildi. Engin Poyraz Efe Yıldırım ise Ümit Milli Takımının kadrosuna geçiş yaptı. U20 Milli Takımının Portekiz maçı aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Kaleciler: Serhat Öztaşdelen (Altınordu), Deniz Ertaş (Konyaspor), Mert Furkan Bayram (Corendon Alanyaspor) Defans: Efe Arda Koyuncu (Şanlıurfaspor), Ali Şahin Yılmaz (Trabzonspor), Efe Sarıkaya (Grenoble Foot 38), Emirhan Başyiğit (Sivasspor), Batuhan Yavuz (MSV Duisburg), Yiğit Fidan (Fatih Karagümrük), Furkan Demir (TSV Hartberg), Umut Erdem (Manisa Futbol Kulübü), Berkay Yılmaz (1. FC Nürnberg) Orta Saha: Yusuf Sertkaya (Bodrum FK), Burak Gültekin (Altınordu), Baran Ali Gezek (Kayserispor), Emir Bars (PSV Eindhoven), Eren Öztürk (VSG Altglienicke), Furkan Yöntem (Altınordu), Mehmet Eray Özbek (Kayserispor), Arda Süne (1. FC Köln), Ahmet Karademir (Isparta 32 Spor), Sami Satılmış (Altınordu), Efe Taylan Altunkara (Manisa FK) Forvet: Abdul Halim Eroğlu (TSG Balingen), İlkan Sever (Altınordu), Fırat Alpsoy (1. FC Düren)
Antalya Kayıp gencin cansız bedeni Manavgat Irmağı’nda bulundu Antalya’nın Manavgat ilçesinde kayıp gencin cansız bedeni Manavgat Irmağı’nda bulundu. Gencin çalıştığı iş yerinin şikayeti üzerine sabah polis merkezinde ifade verdikten sonra bir daha haber alınamadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Manavgat’ta bir ganyan bayiinde çalışan Yasin Ünsal (25), sabah işe gitmek üzere evden ayrıldı. İş yeriyle problem yaşadığı belirtilen ve iş yeri sahibinin şikayeti üzerine polis merkezinde ifadesine başvurulan gençten polis merkezinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Çağlayan Mahallesi’nde bir vatandaşın Manavgat Irmağı kenarında içerisinde sürekli çalan telefon olan bir çanta ve yanında tek ayakkabı olduğunu bildirmesi üzerine ırmak kenarına gelen polis ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada telefonun sahibine ulaşamayınca ırmakta boğulmuş olabileceği ihtimali ile AFAD ve Side SAK ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Side SAK dalgıçları su altında arama çalışması yaparken, Antalya’dan gelen AFAD ekipleri de dronla karadan arama çalışması yaptı. Side SAK ekipleri, çantanın bulunduğu yere 10 metre mesafede ırmak içerisinde talihsiz gencin cansız bedenine ulaştı. Yasin Ünsal’ın olay yerine gelen yakınları büyük üzüntü yaşarken, Ünsal’ın cansız bedeni Manavgat Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi, adli tabip ve cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.