EKONOMİ - 12 Ekim 2024 Cumartesi 11:09

Malatya’da bal hasadı tamamlandı

A
A
A
Malatya’da bal hasadı tamamlandı

Malatya’nın Pütürge ilçesinde zengin çiçek florasını barındıran 2 bin rakımlı yaylalarda bal hasadı tamamlandı. Yüksek verimin elde edildiği hasatta elde edilen ürünlerin kilogramı ise 500 TL’den satışa sunuluyor.


Malatya’nın Pütürge ilçesinde zengin bitki çeşitliğine sahip iki bin rakımdaki yaylalarda bal hasadı tamamlandı. Hayvancılığın yanı sıra organik bal üretiminde de adından söz ettiren Pütürge’de arıcılar, meşakkatli bir sürecin ardından elde ettikleri balın büyük bölümünü sipariş üzerine yurdun dört bir yanına gönderiyor.


Pütürge-Poskıran mevkisinde 30 yıldır arı yetiştiriciliği yapan Halit Culum, 250 kovan üzerinde üretim yaptıklarını ifade ederek yeni dönem hasat sürecini tamamlandıklarını söyledi.


Hasat sonrası elde ettikleri yaklaşık bir ton balı soğut hava depolarında muhafaza ederek kilogramını 500 TL’den satışa sunduklarını kaydeden Culum, taleplere yetişmekte ise zorlandıklarını belirtti.


Doğaya bıraktıkları kovanlarda doğal yöntemlerle ürettikleri ballarda hiçbir katkı maddesi bulunmadığını aktaran arı yetiştiricisi Culum, sahte balın insan sağlığına zarar verdiğini belirterek vatandaşları güvendikleri esnaftan bal almaları konusunda da uyardı.



Malatya’da bal hasadı tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstiklal Caddesi’nde polise bıçakla saldıran şüpheli yakalandı Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bir şahıs, polis memuruna bıçakla saldırdı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan polisin tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen şüpheli Kasımpaşa’da yakalanarak gözaltına alındı. Olay, saat 11.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde duran bir polis memuruna O.I. (34) isimli şahıs yavaşça yanaşarak bıçakla saldırdı. Şahıs, saldırı sonrası olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ensesinden bıçak darbesi alarak yaralanan polis, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırı anı kameraya böyle yansıdı Polis memurunun bıçaklı bir şüpheli tarafından saldırıya uğradığı o anlarda, saldırganın elindeki bıçakla polisin arkasından gelerek bıçakla saldırdığı ve sonrasında koşarak uzaklaştığı görülüyor. Saldırı sonrası olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis ekiplerince, O.I. Kasımpaşa’da kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi Olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kasımpaşa’da yakalanan şüphelinin ‘uyuşturucu madde kullanmak’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlarından kaydı olduğu ve psikolojik tedavi gördüğünün tespit edildiği" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, olaya ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi.
İstanbul İstiklal Caddesi’nde polise bıçakla saldıran şüpheli yakalandı Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bir şüpheli, polis memuruna bıçakla saldırdı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan polisin tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, çeşitli suçlardan kaydı bulunan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen şüpheli Kasımpaşa’da yakalanarak gözaltına alındı. Olay, saat 11.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde duran bir polis memuruna O.I. (34) isimli şahıs, yavaşça yanaşarak bıçakla saldırdı. Şahıs saldırı sonrası olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ensesinden bıçak darbesi alarak yaralanan polis, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırı anı kameraya böyle yansıdı Polis memurunun bıçaklı bir şüpheli tarafından saldırıya uğradığı o anlarda, saldırganın elindeki bıçakla polisin arkasından gelerek bıçakla saldırdığı ve sonrasında koşarak uzaklaştığı görülüyor. Saldırı sonrası olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis ekiplerince, O.I.’yı Kasımpaşa’da kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Psikolojik tedavi gördüğünün tespit edildi Olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kasımpaşa’da yakalanan şüphelinin ‘uyuşturucu madde kullanmak’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlarından kaydı olduğu ve psikolojik tedavi gördüğünün tespit edildiği" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, olaya ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi. (GŞ-SB-
İstanbul Kağıthane Hasbahçe’de Sivas Tanıtım Günleri rüzgarı Her yıl Yenikapı’da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Kağıthane’de gerçekleşiyor. Sivas’ın kültürel zenginlikleri ve yerel lezzetleri görücüye çıkarken, Hasbahçe’de düzenlenen etkinlik, 13 Ekim Pazar günü akşam saatine kadar ziyarete açık olacak. Kağıthane Belediyesi, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Kağıthane’de düzenleniyor. Her yıl Yenikapı’da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Hasbahçe mesiresinde gerçekleştiriliyor. Etkinlikte, 56 yöresel ürün çadırı ve 22 STK çadırı yer alacak. "Kağıthane’deki en yoğun nüfus Sivaslı hemşehrilerimiz" Etkinliğin açılış konuşmasını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin gerçekleştirdi. Öztekin, "Kağıthane’deki en yoğun nüfus Sivaslı hemşehrilerimiz. Türkiye’nin 81 ilinden komşularımız burada yaşıyor. Platform başkanımız ile görüştüğümüzde böyle bir etkinlik planı oluşturuldu ve çok güzel oldu. Tam şehrin merkezinde olduğumuz için toplu taşıma ile ulaşım da rahat. Giresun, Hatay ve Bitlis illerimizin tanıtımları da aynı şekilde gelecek haftalarda burada gerçekleşecek. Tüm hemşehrilerimizi Kağıthane Hasbahçe’ye davet ediyoruz" dedi. "Elimizden geldiği kadar Sivas’ın kültürünü burada sergilemeye çalışıyoruz" Etkinlikte esnaf olarak yer alan Kenan Dönmez ise, "Öncelikle Sivas Günlerini İstanbul’a getirip bizlere bu imkanları sundukları için tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Elimizde geldiği kadar Sivas’ın kültürünü burada sergilemeye çalışıyoruz. Tüm ürünlerimizi Sivas’tan getiriyoruz. Hafta sonu da buradan olacağız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi. Etkinlik 13 Ekim Pazar günü akşam saatine kadar ziyarete açık olacak.