ÇEVRE - 07 Mayıs 2024 Salı 15:48

Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı

A
A
A
Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantıları’ kapsamında Yeni Belediye Binası Toplantı Salonunda 19 Mahallenin Muhtarı ve Kurum Temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Geçit, Yeşilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.


Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Belediyesi ile muhtarlar arasında sürekli bir iletişim ve iş birliği oluşturma hedefine katkıda bulunmak amacıyla ‘Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantıları’ adı altında istişare toplantıları başlatıldı. Mahallelerin mevcut durumlarını ve yeni dönemde yapılacak çalışmaları tüm boyutlarıyla ele almanın yanı sıra sorunları hızlıca çözümü için başlatılan istişare toplantılarının ilki Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


19 muhtar ve kurum idarecileri katıldı


Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bentbaşı, Cevatpaşa, Çarmuzu, Çavuşoğlu, Dilek, Merkez Fatih, Gazi, Hoca Ahmet Yesevi, İlyas, İnönü, Kaynarca, Kiltepe, Koşu, Melekbaba, Salköprü, Seyran, Topsöğüt, Yaka ve Yeşilkaynak Mahalle Muhtarları katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, TEDAŞ, MOTAŞ, TELEKOM, MEGSAŞ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol-Asfalt Daire Başkanlığı, MASKİ ve AKSA Doğalgaz İl Müdürlüğü yetkililerinin de yer aldığı toplantıda, mahallelerde gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni dönemde planlanan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Muhtarlar, mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini doğrudan Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit ile kurum idarecilerine ileterek, çözüm önerileri üzerinde durdular.


“Sorununu çözmeyeceğimiz tek bir mahalle kalmayacak”


31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde seçilen mahalle muhtarlarına yeni dönem için başarılar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt’ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.


Mahalle muhtarlarıyla işbirliği halinde olup iletilen tüm talepleri kalıcı çözümlerle gidermek için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Geçit, “6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerde ciddi yaralar alan Yeşilyurt’umuzun tüm mahallelerindeki sorunları belirli bir planlamaya doğrultusunda teker teker çözüme kavuşturacağız. Yeşilyurt’u topyekün ayağa kaldırmak için önceliğimiz birlik ve beraberlik içerisine hareket etmek olacaktır. Sorunu çözülmeyen tek bir mahalle kalmayana kadar çalışacağız. Hizmetlerimizi hayata geçirirken her zaman ifade ettiğimiz gibi birlikte karar vereceğiz, birlikte tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Mahallelerimizdeki hem sorunları kökten çözüme kavuşturmak hem de yaşam kalitesini artırmak için muhtarlarımızla aramızdaki iletişimi ve iş birliğini güçlü tutacağız. Bugünde bunun ilk adımını atarak mahalle muhtarlarımızla verimli ve güzel bir toplantı yaptık. Şehrimizdeki kurumlardan gelen yetkililerimizle birlikte muhtarlarımızı teker teker dinledik, notlarımızı aldık, iletilen talepleri mutlaka yerine getireceğiz. Mahalle muhtarlarımız belediyemizin ayrılmaz bir parçasıdır. Hemşehrilerimizin yaşadığı mahallerde ortaya çıkan sorunları muhtarlardan bizzat öğrenmek, işlerimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahallelerimizin her bir ihtiyacını titizlikle ele alacağız. Toplantılarımıza bundan sonra devam edeceğiz. Bizlerin mahallelerdeki birer temsilcimiz konumundaki muhtar arkadaşlarımıza katılım gösterdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Mahallelerinin ihtiyaçlarını dile getiren Mahalle Muhtarları, düzenlenen toplantıdan dolayı Başkan Geçit’e teşekkürlerini sundular.



Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da izledi. Atatürk Kızları, Akıncılar, Bandırma Vapuru, Harekat Ordusu, İstilasi Vatan, İttihat ve Terakki ve Kuvay-ı Milliye isimleriyle 8 grubun yarıştığı bilgi ve kültür yarışmasını Bandırma Vapuru isim grup 230 puanla birinci oldu. Grubun üyeleri Emre Kara, Ayşe Kara ve Cenk Yamak birinci olarak, mutluluklarını dile getirdiler. Yarışmada konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bayram çok güzel bir bayram. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün mücadelenin başladığı gün. Ülkemizin üzerindeki kara bulutların kalkıp, aydınlığa giden bir yolun açıldığı bir günü kutluyoruz. Bu güzel günde Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bu etkinliği düzenledi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarihini bilmeyen başarıya ulaşamaz. Yarışmayı özel bir grup olan Bandırma Vapuru Kazandı. Zaten o vapura binen her zaman kazanıyor” dedi. Yarışmanın sonunda kazanan gruba ödülleri takdim edildi.
Manisa Gençlik Turnuvası’nın şampiyonluk kupasını Başkan Durbay verdi Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda kazanan takımlara şampiyonluk kupasını Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay verdi. Şehzadeler Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında U-10 14 yaş grupları arasında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda 4 takım kıyasıya mücadele etti. Emin Kaçar Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada Şehitler Spor Kulübü birinci, İl Gençlik Spor Kulübü ikinci, Yıldız Spor Kulübü üçüncü ve Karaköy Spor Kulübü dördüncülük kürsüsünde yer aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda centilmence mücadele eden genç futbolcuları başarılarından dolayı kutladı. 19 Mayıs 1919 gününün önemine dikkat çekerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için ilk adımın atıldığı gün olduğunu belirten Başkan Durbay “Atatürk, bağımsızlığımızın ilk günü olan 19 Mayıs gününü gençlere emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk, hem Başkomutan, hem Baş Öğretmen, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıdır. Atatürk, ‘benim iki büyük eserimden biri’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Bizler, ilelebet bu emanete sahip çıkmaya ve var gücümüzle korumaya ant içtik. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”dedi. Başkan Durbay, konuşmasının ardından turnuvanın kazanan kulüplerine kupalarını takdim ederek, başarılarından dolayı gençleri ve öğretmenlerini tebrik etti.