YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:12

" EN İYİ BEN OKUYORUM" 1. DÖNEM OKUL BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

A
A
A
" EN İYİ BEN OKUYORUM" 1. DÖNEM OKUL BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen "En İyi Ben Okuyorum" projesi 1. dönem okul birincilerine ödülleri verildi.
Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Malatya Valisi Doç Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut’un yanı sıra askeri ve sivil erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, kampanyanın daha da ileriye gitmesi adına herkesin gayretini artırması gerektiğini
söyledi. Saran, kampanyanın herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, ""Hedefimiz okunan kitap sayısını artırmak. Kampanya yerinde sayarsa, hızını kaybeder ve insanların şevki azalır. Dolayısıyla gayretimizi artırarak kampanyanı sürdürmek ve devamlı ileriye gitmek zorundayız. Kampanya sadece öğrencilerimizin katıldığı bir proje olmaktan çıktı ve herkes tarafından bilinen, değeri anlaşılan bir faaliyete dönüştü. Ceza evinde başlatılan kampanya büyük bir şevk ve heyecanla devam ediyor. Bu Türkiye
çapında dikkat çekici bir proje oldu. Hastanelerimizde, hastalarımız ve hasta yakınlarımızın orada bulundukları zaman içerisinde zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri adına kitaplıklar oluşturduk. Öğrencilerimiz, aileleriyle birlikte geniş bir okuma faaliyeti içine girdiler. Bu kampanya gerçekten Malatyalı gençlerimizin geleceğine yön verecek" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise,"Daha da genişletilerek, Türkiye’ye örnek olabilecek bir kampanya’ya dönüştü. Çeşitli projelerle, herkes okuyor.
Öğrencilerimizin ve bizlerin yanı sıra Aile, hastalar, kısacası herkes okuyor. Geniş kapsamlı bir proje. Bu güzel kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından "En İyi Ben Okuyorum" projesi birinci dönem okul birincilerine ödülleri takdim edildi.
Öte yandan 2011-2012 eğitim öğretim yılı 1. Dönem istatistik verilerine göre, 65 bin 169 öğrenci Malatya Okuyor projesine katılırken, 1 milyon 128 bin 346 kitap okundu. 2009-2010 eğitim öğretim yılında 4 ayda 584 bin 352 kitap okunurken, 2010-2011 eğitim öğretim yılında 8 aylık dilimde 2 milyon 39 bin 331 kitap okundu. 2011-2012 yılında ise 4 aylık süreçte 1 milyon 128 bin 346 kitap okunurken, toplamda 3 milyon 752 bin 29 kitap okundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.