ASAYİŞ - 27 Mart 2025 Perşembe 12:04

Ücretsiz kitap dağıtan kitabevinde hırsızlık

A
A
A
00:00
00:00
HD

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, gönüllülük esasıyla işletilen kitabevi kimliği belirsiz kişi veya kişilerin hedefi oldu.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Ulucami Mahallesi’ndeki Gönüllü Kitabevi’ne kapı camını kırarak giren hırsızlar ikinci el kitapları çuvallara doldurup kaçtı. Kitapevinin gönüllü bakıcılığını yapan emekli İngilizce öğretmeni Şevki Eser, yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, kitapevinin yaklaşık 40 yıl önce atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla açıldığını ve zamanla kitapların da halkın hizmetine sunulduğunu belirtti. Eser, "Gündüzleri sürekli kapımız açıktı. Bu kitap evimiz bundan yaklaşık 40 yıl önce atık kağıtları vatandaşların getirip geri dönüşüme kazandırılması için açılmıştı. Daha sonra baktık ki kağıt kartonların içerisinde kitaplar var. Biz de bu tür okunmuş kitapları atılmaktansa herkesin hizmetine sunalım istedik ve burayı açtık. Fakat bu son olay bize çok ilginç geldi. Burayı açtığımızdan bu güne üçüncü kez kitaplar çalındı. Keşke bizden isteseydi, verirdik. Zaten ücretsiz olarak isteyen kitap alıp götürüyor" şeklinde konuştu. Kitapevi yetkilileri, çalınan kitapların değeri nedeniyle polise haber vermediklerini ifade etti.

Ücretsiz kitap dağıtan kitabevinde hırsızlık

Tuna İşleyen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay 107 basamaklı merdivenden dinlene dinlene evlerine ulaşıyorlar Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan 107 basamaklı merdiveni dinlene dinlene kullanan vatandaşlar, meşakkatli yolun ardından evlerine ulaşıyorlar. Belen’de uzun yıllar önce uçurumun kenarına inşa edilen 107 basamaklı merdiven vatandaşlar tarafından kullanılmaya devam ediyor. İlk yapıldığında 121 basamak olarak inşa edilen ve zamanla 107 basamağa düşen merdivenleri kullanan vatandaşlar dinlene dinlene çıktıkları basamaklar sonucunda hem evlerine hem de Belen ilçesinin eşsiz manzarasıyla karşılaşıyorlar. Öte yandan, uçurumun kenarındaki onlarca basamaklı merdiven görünümü ve meşakkatiyle bölge halkı tarafından biliniyor. "Bu 107 basamağı her gün çıkıp inmek biraz zor ama bir yandan da güzel duruyor ve mecbur kullanmak zorundayız" Yıllardır kullandıkları merdivenden çıkıp, inmenin zor olduğunu ifade eden 35 yaşındaki Kemal Güler, "Önceden 121 taneydi şu an 107 basamağa düştü. Genelde basamakları çıkarken dinlene dinlene çıkıyorum. Bu 107 basamağı her gün çıkıp inmek biraz zor ama bir yandan da güzel duruyor ve mecbur kullanmak zorundayız. Bu basamakları çıktıktan sonra iyi tarafı da var 107 basamağı çıktıktan sonra geriye dönüp baktığımızda güzel bir manzarayla karşı karşıya kalıyoruz. 107 basamağın en sonunda güzel manzaranın da keyfine bakıyoruz" dedi. "Burada bulunan basamak sayısı 107, daha önce 121 basamaktı bizzat saydım" Uzun süredir merdiveni kullandığını söyleyen Mithat Güllü, "Sık sık bu merdivenleri kullanıyoruz. Bu sayı değişti daha önce fazlaydı şimdi birkaç basamak kırıldı galiba ondan dolayı azaldı. Burada bulunan basamak sayısı 107 daha önce 121 basamaktı bizzat saydım" ifadelerini kullandı.