GÜNDEM - 01 Mart 2025 Cumartesi 15:16

Göç İdaresi personeline ’eğitici eğitimi’ verildi

A
A
A
Göç İdaresi personeline ’eğitici eğitimi’ verildi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Uluslararası Standartlara ve Ulusal Mevzuata Uygun Ulusal Sığınma Prosedürlerinin Etkinliğini Güçlendirme Projesi" kapsamında, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı personeline yönelik Eğitici Eğitimi düzenlendi.


Eğitim programında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cihan Caner Aksoy, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Özatik ve Prof. Dr. Fikriye Yasemin Özatik eğitimci olarak yer aldı. Programda, yetişkin eğitimi, kişilerarası iletişim ve sunum becerileri konularına odaklanıldı.


Eğitim süresince katılımcılar, göç alanında çalışan profesyoneller için eğitim becerileri ve terapötik iletişimin önemine dikkat çekerek programın oldukça verimli geçtiğini belirtti. Eğitimin, göç yönetiminde görevli personelin iletişim becerilerini güçlendirmesi ve sahada daha etkili çalışmalarına katkı sunması amaçlandı.


Programın sonunda katılımcılar, öğrendikleri bilgileri sahada nasıl uygulayabilecekleri konusunda değerlendirmelerde bulunarak benzer eğitimlerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.



Göç İdaresi personeline ’eğitici eğitimi’ verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de Uluslararası Matematik Günü kutlandı Bartın Üniversitesinde (BARÜ) her yıl 14 Mart’ta kutlanan Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin günlük yaşamdaki önemi vurgulandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü ile Arf Kulübü tarafından matematiğin farklı alanlarda kullanımını teşvik etmek ve matematiğin gerçek yaşamdaki rolünü vurgulamak hedefiyle bir etkinlik düzenlendi. 14 Mart Uluslararası Matematik ve Pi Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, Bartın Merkez Komutanı Dz. P. Alb. Erdal Bilgi, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, matematiğin yalnızca bir ders değil bir düşünme biçimi olduğunu ifade ederek "Matematik, evrendeki düzeni anlamamızı sağlayan, teknolojiden mühendisliğe, sanattan ekonomiye kadar hayatın her alanına yön veren bir bilim dalıdır. Pi sayısı ise, bu düzenin içinde gizli olan evrensel bir sabit olarak, insanlığın yüzyıllardır üzerinde çalıştığı, keşfetmeye devam ettiği büyüleyici bir sayıdır. Bu nedenle matematiğin sadece formüllerden ibaret olmadığını, hayatın kendisiyle ne kadar iç içe olduğunun farkındalığını güçlendirmeliyiz. Bu noktada Bartın Üniversitesi olarak bilimi toplumla buluşturmayı, öğrencilerimizi analitik düşünmeye teşvik etmeyi ve akademik araştırmaları desteklemeyi en önemli önceliklerimizden biri olarak görüyoruz" dedi. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Karakaş ise Arşimet’in sözüne atıfta bulunarak dünyanın her yerinde ortak olan şeyin matematik olduğunu ifade etti. Ayrıca Prof. Dr. Karakaş, Pi sayısı hakkında kapsamlı bilgiler vererek kullanılan algoritmalardaki matematiksel ve istatiksel önemini anlattı. Daha sonra yapılan "Sonsuzluğa Giden Bir Sayı" ve "Pifoloji" adlı sunumlarda matematiğin en büyük gizemi olan Pi sayısının tarihçesi, günlük hayatta karşımıza çıktığı alanlar ve Pi sayısının virgülden sonraki rakamları üzerine bilgiler paylaşıldı. "Büyük Matematikçiler" konulu sunumda ise Pisagor ve teoreminden, Harezmî, Ömer Hayyam, Nasiruddin Tusi ve Ali Kuşçu gibi Türk İslam matematikçilerinden ve hayatlarından bahsedildi. Ayrıca etkinlikte Pi sayısının günlük hayattaki yeri üzerine yapılan sokak röportajı ile stand-up gösteresi de katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Bartın BARÜ’nün 9 projesine destek Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji odaklı öğrenci kulüpleri, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında hazırladıkları 9 projeyle desteklenmeye hak kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrenci topluluklarına destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları açıklandı. 81 ilden toplam 1.945 projenin değerlendirmeye alındığı başvuru döneminde Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin inovatif ve yenilikçi projelerinden 9’u desteklenme başarısı gösterdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda BARÜ öğrenci kulüplerinden Metaverse Kulübünün ‘Afet Farkındalığı İçin Sanal Gerçeklik Tabanlı Tatbikat Simülasyonu-2’, Yabancı Diller Kulübünün ‘Yabancı Dil Kulüpleri Öğrenci Kongresi: Yapay Zekâ Destekli Yabancı Dil Öğrenimi’ ile Yaşlı Dostu Kulübünün ‘Kalpten Kalbe Bir Dokunuş: Darülaceze Vefa Buluşması’ adlı projeleri ulusal kapsamlı olarak desteklendi. Sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmalarıyla Anime ve Manga Kulübünün ‘Manga Çizim Eğitimi’, Girişimcilik Kulübünün ‘Yurtlar Dijitalleşiyor’, Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübünün (SİBERAS) ‘Geleceğin Teknolojileri: Veri Bilimi ve Büyük Veri’ başlıklı çalışmaları desteklenen fikirler arasına ismini yazdırmayı başardı. İlk Yardım Kulübünün ‘Büyük Hayatlar Minik Kahramanlara ve Ailelerine Emanet’, Temel Eğitim Kulübünün ‘Keşfet, Oyna, Öğren’ ve Çocuğun 100 Dili Kulübünün ‘Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği’ projeleri de desteklenmeye değer bulundu. Ayrıca BARÜ öğrenci kulüpleri desteklenen 9 proje fikrinin geliştirilmesi için toplamda 600 bin lira hibe almaya hak kazandı. Böylece BARÜ ilk çağrı döneminde 2, ikinci dönemde 11, son olarak üçüncü çağrı döneminde 9 projeyle desteklenme başarısında bulundu. Gençlerin fikirlerini paylaşıp iş birliği içerisinde proje üretmelerinin önemini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin en önemli paydaşı olarak gördüğümüz öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu noktada gençlerin toplumsal, kültürel ve bilimsel alandaki potansiyelini geliştirmek adına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES programını da oldukça kıymetli buluyorum. Program kapsamında Üniversitemizin bilimsel altyapısını daha ileriye taşıyacak ve toplumsal noktada ise fark oluşturacak çalışmalarıyla projeleri kabul edilen öğrenci kulüplerimiz ile akademik danışmanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrenciler için önemli fırsatlar sunan çalışmalarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve daha iyiye ulaşma noktasında gençlerin daima yanında olarak onlara destek veren Bakan Yardımcımız Dr. Sayın Enes Eminoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.