EĞİTİM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 12:23

Gediz’de TYT ve AYT sınavlarına hazırlık kursları için kayıtlar başladı

A
A
A
Gediz’de TYT ve AYT sınavlarına hazırlık kursları için kayıtlar başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen TYT ve AYT sınavlarına hazırlık kursları için kayıtlar başladı.


Kurslar, alanında uzman ve tecrübeli öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilecek. Verilecek eğitimlerle, öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) konularında eksiklerini gidermeleri ve sınavlarda daha başarılı olmaları hedefleniyor. Başvurular, Gediz Belediyesi Gençlik Merkezi Kompleksi’ndeki danışma biriminde hafta içi mesai saatlerinde kabul ediliyor. Kursa katılmak isteyen öğrencilerin, başvuru sırasında kimlik bilgilerini ve mezuniyet ya da öğrenci belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği belirtildi.


Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Bu kurslar, gençlerimizin üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlanması için büyük bir fırsat. Alanında uzman öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimiz sınavlara en verimli şekilde hazırlanacak. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına bu kurslarımızı ücretsiz olarak sunuyoruz. Gençlerimizin üniversite yolunda başarılı olmalarını ve hayallerine ulaşmalarını görmek bizler için büyük bir mutluluk olacak. Onların başarıları, ilçemizin gurur kaynağı olacaktır."


Başkan Akel, ayrıca gençlerin sadece akademik başarılarının değil, kişisel gelişimlerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, belediyenin gençler için çeşitli sosyal ve kültürel projeler üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.



Gediz’de TYT ve AYT sınavlarına hazırlık kursları için kayıtlar başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü’nde 29 Ekim ve Ata’ya Saygı Satranç Turnuvası’na yoğun ilgi Beylikdüzü’nde ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası’ düzenledi. Turnuvanın açılışına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Satranç, çocuklarımızın stratejik düşünme becerilerini geliştiren önemli bir spor. Ata’mıza saygımızı bu anlamlı etkinlikle ifade etmekten gurur duyuyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya ve satrancı desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle beşincisi düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası’ Türkiye’nin 11 farklı ilinden katılan 370 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve iki gün süren turnuva Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Turnuvanın açılış törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilcisi Nihat Pamukçu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çalık, turnuva öncesi çocuklarını Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bekleyen ailelerle de bir süre sohbet etti. “Cumhuriyet Değerlerine ve Ata’mıza Saygıyı Satrançla Yaşatıyoruz” Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, açılış konuşmasında turnuvanın anlam ve önemine değinerek Cumhuriyet değerlerini yaşatmanın ve gençleri stratejik düşünceye yönlendirmenin önemini vurgulayarak, “Satranç, yalnızca bir spor değil, aynı zamanda stratejik düşünceyi geliştiren önemli bir eğitim aracı. Ata’mıza saygımızı bu anlamlı etkinlikle ifade etmekten gurur duyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, hem spora hem de Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri bizler için çok kıymetli. Satranç, çocuklarımızın stratejik düşünme becerilerini geliştiren önemli bir spor. Beylikdüzü Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya ve satrancı desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. “Satrançta Beylikdüzü Öncü İlçe” Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilcisi Nihat Pamukçu ise ilçede satranç sporunun yaygınlaştığını vurgulayarak “Beylikdüzü, İstanbul’da en fazla lisanslı sporcuya sahip ilçe konumunda. Yaz ve kış spor okullarında satranç, her zaman en çok tercih edilen branşlardan biri oluyor. Bu başarıda Beylikdüzü Belediyesi’nin sağladığı güçlü desteğin büyük payı var” diye konuştu. 6 Kategoride Kıyasıya Rekabet 7-16 yaş arası sporcuların katıldığı turnuva, altı tur üzerinden oynandı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarının yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik, Beylikdüzü Belediyesi’nin sporun ve gençlerin gelişimine katkı sunma hedefi doğrultusunda her yıl düzenlenmeye devam edecek.
İzmir Karşıyaka liderlik koltuğuna oturdu Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk 7 haftada 6 galibiyet, 1 beraberliğe imza atarak liderlik koltuğuna oturdu. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, ilk 7 hafta itibarıyla başarılı bir performansa imza attı. Lige Kırşehir FSK beraberliğiyle başlayan yeşil-kırmızılılar, daha sonra oynadığı maçlarda Bulvarspor, 23 Elazığ FK, Artvin Hopa, Bornova 1877, Kuşadasıspor ve Düzcespor’u mağlup etmeyi başardı. Üst üste başarılı sonuçlara imza atan Karşıyaka, 6 maçlık galibiyet serisine de imza attı. Bursaspor’un da hafta sonu oynanan maçta Silifke’ye puan kaybetmesiyle liderlik koltuğunu ele geçiren İzmir ekibi, 19 puanla ilk basamakta bulunurken, Bursaspor ise 17 puanla ikinci sırada yer alıyor. Karşıyaka, gelecek hafta Tokat Bld. Plevnespor’u sahasında mağlup ederek hem galibiyet serisini devam ettirmek hem de liderlik koltuğundaki yerini korumayı hedefliyor. Kaf-Kaf, iki haftadır 3’te 3 yapıyor İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka; futbol, basketbol ve voleybolda iki hafta üst üste 3’te 3 yaptı. Futbol branşında oynadığı son 6 maçı kazanan Karşıyaka, basketbolda ise isim sponsorunu kaybedip mali sıkıntılar yaşamasına rağmen geçtiğimiz hafta ligde Merkezefendi Basket’i 105-88, dün de Mersin Spor’u 107-81 mağlup etti. Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde ise Sultanlar Ligi yükselmek isteyen Karşıyaka, şu ana kadar oynadığı 3 maçı da kazanıp liderlik koltuğuna oturdu. Böylece yeşil-kırmızılılar, 3 branşta da iki haftadır yenilgi yüzü görmedi.
Erzurum En eğlenceli tanıtım Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanlığına seçilen Şaban Hepekbiç ve yeni yönetimi özel çocuklar ve gençler için eğlence programı tertipledi. Etkinlikte yeni yönetim de kamuoyuna tanıtıldı. Erzurumlu özel çocuklar ve gençler için eğlence programı tertiplendi. Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği’nin yeni başkanı Şaban Hepekbiç ve yeni yönetim kurulu tarafından dernek binasında düzenlenen eğlence programı yoğun bir ilgi gördü. Programda görev bayrağını Yahya Şaşi’den devralan çiçeği burnunda başkan Şaban Hepekbiç ve yeni yönetim kurulu üyeleri de basına tanıtıldı. Zihinsel engelli bireyler topluma kazandırılmalı Kendisinin de engelli çocuğunun olduğunu belirten Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Hepekbiç, "Bu özel çocuklarımızın toplumsal yaşama katılım sağlamaları önündeki engelleri kaldırma, sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarma, yeterli kaynak ve uzmanları bu konuya yönlendirmek hepimizin ahlaki sorumluluğudur" dedi. Engelli çocuk sahibi annelere fedakarlıkları için teşekkürler Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, bir zihinsel engelli çocuk sahibi olan kendi eşine ve tüm engelli çocukların annelerine özverileri ve fedakarlıkları için teşekkür ederek, “Özel çocuklarımız için fedakarlık yapan eşim Nurgül Hepekbiç ve tüm annelere minnet borçluyum” dedi. Engelli çocuklar için daha hassas olunması gerektiğinin altını çizen Hepekbiç, "Bu özel çocuklarımız için yapacaklarımız belki sınırlı olabilir ama ufkumuzu her daim geniş tutmalıyız. Bizle birlikte olup topluma girmek isteyen engellilerin ’biz de varız’ çığlığına kulak asmalıyız. Bu özel çocuklar için yaptıklarımızı aslında toplum için yaptığımızı aklımızdan çıkarmayalım. Şunu da unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir" diye konuştu. Özel bir gün yaşadılar Özel bireyler için etkinlikte hayır çarşısı düzenlendi. Gönüllü gençler, zihinsel engelli vatandaşlarımız için yüz boyaması yaparak onlara moral aşıladı. Ayınca zihinsel engelli bireyler, programda dans edip, palyaço ile çeşitli oyunlar oynadı ve gönüllerince eğlendi. Yeni yönetim kamuoyuna tanıtıldı Görev bayrağını Yahya Şaşi’den devralan Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç yeni yönetimde yer alan yol arkadaşlarını da basına tanıttı. Şaban Hepekbiç başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Fatih Genç, Mehmet Tanrıbilir, Uğur Yavuz, Ferda Gültoplar, Neşe Aydın, Nurgül Hepekbiç, Fevziye Kartal, Nurten Aktaş, Hüsna Karakum, Leyla Akgül, Mehtap Ortaç, Şengül Demircioğlu, Müşerref Türkmen, Hatice Ataç, Sadrettin Yalman, Öte yandan Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, onursal başkan Yahya Şaşi’ye de bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.