POLİTİKA - 02 Aralık 2024 Pazartesi 17:59

AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay: "Kütahya’da 2002’de 11 bin kişinin çalıştığı bir sanayi sektörü vardı, bugün bu sayı 50 bine ulaştı"

A
A
A
AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay: "Kütahya’da 2002’de 11 bin kişinin çalıştığı bir sanayi sektörü vardı, bugün bu sayı 50 bine ulaştı"

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya’daki Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) çalışan sayısının 22 yılda 11 binden 50 bine çıktığını ifade etti.


AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile birlikte düzenlediği basın toplantısında il genelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Önsay, AK Parti hükümetleri döneminde Kütahya’ya 200’den fazla yeni fabrika kazandırıldığını belirterek, işçi bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. Önsay, "2002’de 11 bin kişinin çalıştığı bir sanayi sektörü vardı, bugün ise bu sayı 50 bine ulaştı. Ancak ne yazık ki işçi bulmak en büyük problemimiz. Bazı iş adamlarımız, işçi bulamayınca yurt dışından, hatta Hindistan’dan işçi getirmek zorunda kalıyor. Bu durum, nüfusun artmadığı bir şehirde sanayinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli. İnşallah Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak” dedi.


Teknokent tasarım merkezinin tamamlandığını ve kısa sürede hizmete alınacağını söyleyen Önsay, Kütahya’ya savunma sanayii yatırımlarını getirmek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.



"İtibarsızlaştırma çabalarını üzülerek görüyoruz"


AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer ise, 2002’den bu yana Kütahya’da yol yatırımlarında büyük bir artış olduğunu vurguladı. Biçer, "2002 ile 2024 arasında yapılan yollar yüzde 1600 oranında arttı. Toplam 949 kilometrelik yol ağıyla Kütahya bugün çok daha iyi bir ulaşım altyapısına sahip. Ancak, yapılan bu hizmetlere rağmen yol projeleri üzerinden itibarsızlaştırma çabalarını üzülerek görüyoruz" diye konuştu.



Cumhur İttifakı’na teşekkür etti


AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti’nin 22 yıldır büyüyen ve güçlenen bir Türkiye inşa ettiğini belirterek, Cumhur İttifakı ortaklarına teşekkür etti. Bayırcı, "Sayın Devlet Bahçeli’ye ve Cumhur İttifakı’na gösterdikleri hassasiyet için şükranlarımı sunuyorum. İttifak ruhuyla hareket etmeye devam edeceğiz. İl Başkanımız Selçuk Alıç Bey de bu konuda örnek bir duruş sergiliyor" ifadelerini kullandı.



"Kütahya’da ulaşım yatırımları rekor kırdı"


AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, ulaşım alanında yapılan yatırımların Kütahya’nın gelişimine büyük katkı sağladığını ifade ederek, "2002’de Kütahya’da toplam yol ağı 531 kilometreydi. 2024 itibarıyla bu rakam 949 kilometreye çıktı. Bu yolların yüzde 39’u, yani 368 kilometresi bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. 2002 ile 2024 arasında yol yatırımları yüzde 1596 oranında artış gösterdi" diye konuştu.


AK Parti’nin Kütahya için gerçekleştirdiği projelerin süreceğinin vurgulandığı toplantıya, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Afşarünal de katıldı.



AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay: "Kütahya’da 2002’de 11 bin kişinin çalıştığı bir sanayi sektörü vardı, bugün bu sayı 50 bine ulaştı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 72 bin bitki tıbbi amaçlı kullanılıyor DÜZCE (İHA) – Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka, dünyada 72 bin bitkinin tıbbi amaçla kullanıldığını belirterek, bilinçsiz kullanımın önüne geçmek amacıyla etiket levhaları kullanılması gerektiğini ifade etti. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Bağ, Bahçe, Çiçek" seminerlerinin ilki DÜSTİBAM Botanik Bahçesi Müzesi ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. DÜSTİBAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy’un açılış konuşması ile başlayan programa konuşmacı olarak Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka katıldı. Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin kuruluşunda verdikleri destekten dolayı Düzce ve Sakarya Belediyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Necmi Aksoy, Botanik Bahçesi’nde çok sayıda tıbbi ve aromatik bitki bulunduğunu söyledi. Tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden çok değerli bir doğaya sahip olan Düzce’de bu bitkilerin çok farklı türlerinin yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Bilim insanları olarak bu türlerin çalışmalarını yaparak, korunmalarını ve üretilmelerini sağlamalıyız” dedi. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin kuruluşu, tasarımı, hedefleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Altıokka, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” başlıklı sunumunda tıbbi ve aromatik bitkilerin neden yetiştirilmesi gerektiğini anlattı. Doğadan toplanması, kültüre alınması ve tarla hazırlık aşamalarını ayrıntılı bir şekilde ele alan Altıokka, sulama sistemleri, toprak ve gübre çeşitleri, hasat, kurutma, muhafaza yöntemleri, hibe ve teşvik gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Bilinçsiz kullanımın önüne geçmek amacıyla etiket levhaları kullanılması gerektiğini ifade eden Altıokka, dünyada 72 bin bitkinin tıbbi amaçla kullanıldığını vurguladı. Çin ve Hindistan’ın tıbbi ve aromatik bitkilerin hem üretiminde hem de kullanımında dünyada ilk sıralarda olduğunu belirten Altıokka, bu bitkilerin ülkemizde ise sanayi, sağlık ve turizm sektörlerinde kullanıldığını söyledi. Altıokka, doğadan bilinçsizce toplanması sonucu türlerin tehlikeye girdiğine dikkat çekerek, “Bitki türlerinin tarımının yapılmasıyla kaliteli ve istenen miktarda ürün temini sağlanması garanti altına alınmış olur ve doğal türlerimizde kurtulmuş olur” dedi. Soru-cevap bölümüyle devam eden program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.