SPOR - 08 Temmuz 2024 Pazartesi 09:31

Spora tesadüfen başladı, hedefi Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya

A
A
A
Spora tesadüfen başladı, hedefi Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya

Defalarca Avrupa Şampiyonu ve 2 kez dünya ikincisi olan para tekvandocu Gamze Gürdal, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda gözünü altın madalyaya dikti.


Antrenörünün kendisini bulması üzerine para tekvando sporu ile ilgilenmeye başlayan milli sporcu Gamze Gürdal (29), istemeyerek de olsa antrenmanlarına devam etti. 6 yılda bir çok ulusal ve uluslararası şampiyonada mücadele eden Gürdal, 5 kez Avrupa şampiyonu ve 2 kez dünya ikincisi oldu. Tokyo’da 2020 Paralimpik Oyunları’na da katılan Gürdal, son düzenlenen Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmasının ardından 28 Ağustos’ta başlayacak olan Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Haftada 6 gün antrenmanlarına devam eden milli sporcu, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.



"Bırakmak istedim, bırakamadım"


Spora başlama sürecini anlatan milli para tekvandocu Gamze Gürdal, "Spora tesadüfen başladım. Antrenörümün beni bulması ve ’Tekvando yapar mısın?’ demesi ile başladım. Başlarda hocamı kırmamak ve ayıp olmasın diye gittim. Sonra da arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu, dalga geçmesinler diye biraz daha devam ettim. Bırakmak istedim, bırakamadım. Zamanla sevmeye başladım. Daha sonrasında da profesyonel hayata döktüm" dedi.



"5 kez Avrupa şampiyonu, 2 kez dünya ikincisi oldum"


6 yılda bir çok başarı elde ettiğini vurgulayan Gürdal, "Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’na katıldım. 5 kez Avrupa şampiyonu, 2 kez dünya ikincisi oldum. Spor ile hayatım düzene girdi. Günümü, haftamı, yılımı planlarken ona göre planlıyorum. Beni daha disiplinli, kendime güvenir hale getirdi" şeklinde konuştu.



"Sadece pes etmesinler ve sabırlı olsunlar"


Kendi gibi engelli bireylere tavsiyelerde bulunan Gamze Gürdal, "Spora başlayacak engelli bireylere, gözleri korkmasın diyorum. Benim de başlarken bazı korkularım vardı. Engelliyim, bir tarafıma bir şey olursa ne yaparım, diğer kolumu kırarsam ne yaparım? Bunları zaman içerisinde yeniyoruz. Bu ufak sakatlıklara alışıyoruz. Bunların beni güçlendirdiğini düşünüyorum. Eğer istiyorlarsa böyle bir amaçları varsa sadece pes etmesinler ve sabırlı olsunlar. Ailem, ben bir turnuvada başarı elde edince genelde beni havalimanından ya da trenden almaya geliyor. Ufak bir aile içi kutlama yapıyoruz. ’Bekliyorduk zaten biz sana inanıyorduk’ diyorlar. Ailemden o gurur ifadesini görüyorum" diye konuştu.



"Umarım Tokya’da kaçırdığım altın madalyaya ulaşırım"


Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndan altın madalya ile dönmek istediğini belirten Gürdal, "Elbette ki kendimi kürsünün en üstünde görmek istiyorum. Tokyo’dan geldikten sonra ara vermeden çalışmalarımıza tekrardan başladık. Yoğun bir antrenman süreci geçiyoruz. Yaklaşık 2.5 yıldır aralıksız kamptayız. Haftanın 6 günü idmanımız oluyor. İyi hazırlandık güzel bir konumda olduğumu düşünüyorum. Paralimpik olimpiyatlarından önce de son Avrupa şampiyonasında birincisi oldum. Umarım altın madalyayı kazanır, Tokyo’da kaçırdığım altın madalyaya ulaşırım" ifadelerini kullandı.



Spora tesadüfen başladı, hedefi Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Peruklu dolandırıcı polisten kaçamadı Bartın’da kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmak istenen yaşlı kadın, taksicinin uyanıklığı, polisin çabası ile dolandırılmaktan kurtuldu. Tanınmamak için peruk takan şüpheli ise adli makamlara da kafasındaki peruğu ile getirildi Kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılan mağdur sayısının son dönemlerde artmaya başladığı Bartın’da polis, bu tür olaylara karşı yoğun tedbirler almaya başladı. Taksicilere dolandırıcıların sık sık kullandığı yöntemler hakkında bilgi veren polis ekipleri, dün gece saat 02.30 sıralarında bir ticari taksi sürücüsünden gelen ihbar üzerine hareket etti. Dün gece saat 02.30 sıralarında ticari taksi ile Kozcağız beldesinden il merkezine gelen şahsın konuşmaları ve tavırlarından şüphelenen taksici, polisi arayarak durumu iletti. Bartın İl Emniyet Müdürlüğü asayiş Şubesi Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, taksiyi takibe alarak inceledi. Bir süre sonra taksiden inerek elinde bir çıkınla yürüyen şahsın, başka bir taksiye bindiği gören polis ekipleri hemen taksinin yanına gelerek şahıstan elindeki çıkını açmasını istedi. Adamın çıkını açmasının ardından içerisinde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası görülmesi üzerine ise adının M.M. olduğu belirlenen şüpheli, şubeye getirildi. Yoğun bir çalışma yürüten ekipler, para ve ziynet eşyalarının N.Ö.’ye ait olduğunu tespit etti. N.Ö. ile görüşen ekipler, 3 gün önce telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştüğünü belirledi. N.Ö.’nün isminin karıştırıldığı terör örgütüne yönelik soruşturmadan aklanmak ve şüphelilerin yakalanması için elindeki para ve ziynet eşyalarını bir nevresimin içine sardığı ve kızı G.Ö.’ye, kapıya gelecek polise vermesini istediğini öğrenildi. Ekipler, N.Ö.’nün kızı G.Ö.’nün de gece saat 01.30 sıralarında kapıya gelen M.M.’ye para ve ziynet eşyası dolu olan çıkını verdiğini tespit etti. Tanınmamak için peruk takmış Bugüne kadar şüphelilerin tanınmamak ve takipten kurtulmak amacıyla gözlük, şapka gibi farklı yöntemler kullandığını gören polis ekipleri bu kez ise tanınmamak amacıyla peruk kullanan bir şüpheli ile karşılaştı. Gözaltına alınarak şubeye getirilen şahıs, ifade ve işlemlerinin ardından Bartın Adliyesi’ne sevk edildi. Kafasındaki peruğunu Asayiş Şubesi’ndeki işlemleri esnasında da çıkarmayan M.M., adliyeye de peruğu ile birlikte getirildi. Elindeki nevresim içerisinden toplam 278 bin 100 TL, 10 adet bilezik, 8 adet yarım altın, 1 adet tam altın çıkan şüpheli şahıs, çıkarıldığı nöbetçi savcılığın ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mersin Hollandalı gelin ’Kızkalesi’ sahilindeki nikah töreniyle evlendi Mersinli damat, Polonya’da öğrenciyken tanışıp arkadaş olduğu Hollandalı Corianda’yla Kızkalesi sahilinde kıyılan nikahla evlendi. Mersinli mühendis Alper Uçar ile Hollandalı Corianda Bukeijn, öğrenci değişim programı çerçevesinde Polonya’da eğitim hayatlarını sürdürürken tanıştı. Öğrenciyken görüşmeye devam eden ve bir birine aşık olan çift daha sonra ülkelerine döndü. İrtibatlarını koparmayan çift, eğitim hayatlarının bitmesinin ardından bu kez Hollanda’da buluşarak evlilik kararı aldı. Evlenmek için Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesini tercih eden çiftin nikahı ise sahilde kıyıldı. Davetlilerin yanı sıra tatilciler de nikaha eşlik etti. Nikahın kıyılmasının ardından gittiği kursta Türkçe ile örf ve adetlerini öğrenen gelin, damadın ayağına basmak istese de basamadı. Renkli görüntülerin olduğu nikah merasimi, alkışlarla bitti. Öğrenciyken Erasmus programı çerçevesinde gittikleri Polonya’da bir biriyle tanıştıklarını anlatan Alper Uçar," İlişkimiz büyüdü. Daha sonra bir süre ayrı kaldık. O Hollanda’ya döndü, ben Türkiye’ye döndüm. Üniversite bitince ben Hollanda’ya taşındım, ondan beri de beraberiz. Beraber bir gölün kenarında yürüyüş yaptık, orada evlilik teklifi yaptım ’evet’ dedi" diye konuştu. Hollanda’ya döndükten sonra Türkçe öğrenmek için kursa gittiğini belirten Corianda Bukeijn ise " Türkçeyi biraz öğrendim, biraz konuşabiliyorum. Türkiye’de yemeklerin çok güzel, insanlar da çok hoş" ifadelerini kullandı. (HİV-
Hatay Depremin büyüklüğünü gösteren devasa yarığın ikiye ayırdığı bahçede tedirgin eden zeytin hasadı HATAY (İHA) – Hatay’da depremde kırılan fay hattının ikiye ayırdığı 33 dönümlük zeytin bahçesinde afetzede çiftçileri tedirgin eden hasat başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi’ndeki 33 dönümlük zeytin bahçesi ortadan ikiye ayrılmıştı. Devasa yarığın oluştuğu bahçede 2 uçtaki ağaçların arasında neredeyse 300 metrelik mesafe meydana gelmiş ve 200 ağaç da yarık içerisinde kalarak heba olmuştu. Asrın felaketinin büyüklüğünü gösteren ve görünümüyle ürküten devasa yarığın yanı başındaki zeytin ağaçlarında hasat başladı. Tedirginlik içerisinde hasadı sürdüren afetzede vatandaşlar, korku içerisinde zeytinleri hasat ediyorlar. “Geçen yıldan beri korkuyoruz ama işimizi yapmak zorundayız” Depremin ikiye ayırdığı bahçede hasat yapan Halit Sakarcıoğlu, “Burası depremlerden sonra bu hale geldi. Burada çok büyük bir yarık oluştu. Geçen yıldan beri korkuyoruz ama işimizi yapmak zorundayız. Dev yarığın yanına zeytin hasadına geldik. Zeytin hasadı bu yıl iyi değil. Bu yıl erken olduğu için zeytinler yere dökülüyor. Kazancımız az ama çocuklarımız için hasadı yapmak zorundayız. Dev yarığın yanında zeytin toplarken çok korkuyoruz ama ekmek parası ve çocuklarımız için kazanmak zorundayız” dedi. “Depremden önce tarla birleşikti ama depremden sonra böyle oldu” Depremden önce tarlanın birleşik olduğunu ifade eden Nezahat Sakarcıoğlu, bölgeden gelen patlama sesi sonrası yarığın oluştuğunu belirterek, “Deprem zamanı çok kötüydü ve çok korku oldu. Patlama seslerinden korktuk. Deprem zamanki korkularımızdan hiçbir şey göremedik. Zeytin hasadı başladı ve zeytinlerimizi topluyoruz. Burada zeytin toplarken korkuyoruz ama ekmek parası için toplamak zorundayız. Depremden önce tarla birleşikti ama depremden sonra böyle oldu. Bu yarığa baktığımızda çok üzülüyoruz” şeklinde konuştu. “Bu yarık oluşalı neredeyse 2 yıl oldu ama yarığı görünce o günleri hatırlıyoruz” Dev yarığın kendilerine asrın felaketini hatırlattığını dile getiren Halil Sakarcıoğlu, “Bu dev yarık Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi’nde oldu. Deprem çok korkutucuydu ve çok sallanmıştık. Dev yarıkta zeytin hasadına biraz korkulu geliyoruz. Bu yarık oluşalı neredeyse 2 yıl oldu ama yarığı görünce o günleri hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hatay Depremin büyüklüğünü gösteren devasa yarığın ikiye ayırdığı bahçede tedirgin eden zeytin hasadı Hatay’da depremde kırılan fay hattının ikiye ayırdığı 33 dönümlük zeytin bahçesinde afetzede çiftçileri tedirgin eden hasadı başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi’ndeki 33 dönümlük zeytin bahçesi ortadan ikiye ayrılmıştı. Devasa yarığın oluştuğu bahçede 2 uçtaki ağaçların arasında neredeyse 300 metrelik mesafe oluştu ve 200 ağaçta yarık içerisinde kalarak heba olmuştu. Asrın felaketinin büyüklüğünü gösteren ve görünümüyle ürküten devasa yarığın yanı başındaki zeytin ağaçlarında hasat başladı. Tedirginlik içerisinde hasadı sürdüren afetzede vatandaşlar, korku içerisinde zeytinleri hasat ediyorlar. “Geçen yıldan beri korkuyoruz ama işimizi yapmak zorundayız” Depremin ikiye ayırdığı bahçede hasat yapan Halit Sakarcıoğlu, “Burası depremlerden sonra bu hale geldi. Burada çok büyük bir yarık oluştu. Geçen yıldan beri korkuyoruz ama işimizi yapmak zorundayız. Dev yarığın yanına zeytin hasadına geldik. Zeytin hasadı bu yıl iyi değil. Bu yıl erken olduğu için zeytinler yere dökülüyor. Kazancımız az ama çocuklarımız için hasadı yapmak zorundayız. Dev yarığın yanında zeytin toplarken çok korkuyoruz ama ekmek parası ve çocuklarımız için kazanmak zorundayız” dedi. “Depremden önce tarla birleşikti ama depremden sonra böyle oldu” Depremden önce tarlanın birleşik olduğunu ifade eden Nezahat Sakarcıoğlu, bölgeden gelen patlama sesi sonrası yarığın oluştuğunu belirterek “Deprem zamanı çok kötüydü ve çok korku oldu. Patlama seslerinden korktuk. Deprem zamanki korkularımızdan hiçbir şey göremedik. Zeytin hasadı başladı ve zeytinlerimizi topluyoruz. Burada zeytin toplarken korkuyoruz ama ekmek parası için toplamak zorundayız. Depremden önce tarla birleşikti ama depremden sonra böyle oldu. Bu yarığa baktığımızda çok üzülüyoruz” şeklinde konuştu. “Bu yarık oluşalı neredeyse 2 yıl oldu ama yarığı görünce o günleri hatırlıyoruz” Dev yarığın kendilerine asrın felaketini hatırlattığını dile getiren Halil Sakarcıoğlu, “Bu dev yarık Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi’nde oldu. Deprem çok korkutucuydu ve çok sallanmıştık. Dev yarıkta zeytin hasadına biraz korkulu geliyoruz. Bu yarık oluşalı neredeyse 2 yıl oldu ama yarığı görünce o günleri hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı. (RMZ-VK-