ASAYİŞ - 25 Ağustos 2024 Pazar 13:28

Konya’da yoldan çıkan tır tarlaya girdi: 1 yaralı

A
A
A
Konya’da yoldan çıkan tır tarlaya girdi: 1 yaralı

Konya’nın Kulu ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır yoldan çıkarak tarlaya girdi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken, tırda maddi hasar meydana geldi.


Kaza, Ankara - Niğde Otobanı Kulu gişeleri yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.B. yönetimindeki 46 AAB 540 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Tarla içerisinde bir süre ilerleyen tır daha sonra durdu. Kazada tır sürücüsü hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücü daha sonra tedbir amaçlı ambulansla Kulu Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Konya’da yoldan çıkan tır tarlaya girdi: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Mantar zehirlenmelerine dikkat: Vücutta kalıcı hasar bırakabiliyor Sonbaharın gelmesiyle birlikte yaygınlaşan mantar zehirlenmeleri ile ilgili uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, vücutta geri dönüşümsüz hasar bırakabileceğini söyledi. Çankırı’da, sonbaharda mantarlar vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye başladı. Zehirli mantarların sebep olabileceği sorunlarla ilgili vatandaşlara uğurlarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, mantarların zehirli ve zehirsiz türlerinin birbirine çok benzediğine dikkat çekti. Zehirli mantarların tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Sarıkaya, “Mantar gördüğümüzde aklımıza takılan ilk soru ‘acaba zehirli midir’ sorusudur. Mantar zehirlenmeleri genellikle zehirli olan mantarların yanlışlıkla zehirsiz olarak algılanması sonucu ortaya çıkar. Çünkü şekil ve renk olarak birbirine tıpa tıp benzeyen değişik mantar türleri mevuttur. Örneğin zehirli bir tür olan Amanita türleri zehirsiz olan Agaricus türleri ile rahatlıkla karıştırılabilir. Dünya çapında 10 binden fazla mantar türü vardır, ancak bunlardan sadece 50 ila 100’ü potansiyel olarak zehirlidir. Mantar zehirlenmeleri genellikle toksik etkiler hafif veya orta dereceli şikayetlerle sonuçlanır, ölümler nadirdir. Mantara bağlı ciddi toksisite veya ölüm daha çok yetişkinlerde görülür. Aynı mantar yemeğini yiyen kişilerin hepsinde zehirlenme olmayabilir. Bir kişide hiçbir şikayet olmazken diğerinde ölüme kadar varabilen ağır durumlar gelişebilir. Bu durum yenilen zehirli mantarın miktarına veya zehirsiz mantar içine karışmış bir veya birkaç zehirli mantarın yemeği yiyen herkese isabet etmemesinden kaynaklanır” dedi. Mantar zehirlenmesi belirtilerinin 2 ila 6 saat sonra ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Bulantı, kusma, sersemlik, ishal, ateş, nabız artışı, karın ağrısı ile daha sonra karaciğer ve böbrek bozuklukları ile bu organların bozukluklarına bağlı belirtiler şeklindedir” ifadelerini kullandı. Zehirli mantarların ölüme sebep olabileceğini vurgulayan Dr. Sarıkaya, “Zehirlenme belirtilerinin fark edilmesi sonrasında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Zehirlenmeler konusunda 114 numaralı Ulusal Zehir Danışma Merkezinden bilgi alınabilir. Mantar zehirlenmesinin tehlikeli olduğu, alınan toksik doz, emilim için geçen süre süre ve diğer kişisel faktörlere göre ölümcül ya da vücudumuzda geri dönüşümsüz hasar bırakabileceği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.
Kütahya Kütahya’da hayırsever iş adamının annesi adına yaptırdığı 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete sunuldu Kütahya’da hayırsever iş adamı Ahmet Kocapınar tarafından annesi adına yaptırılan Kur’an Kursu hizmete sunuldu. Saray Mahallesi Maltepe Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Vali Musa Işın ve protokol üyelerinin katıldığı bir törenle eğitim-öğretime açıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, annesi adına 3 kattan oluşan Kur’an Kursu binasını yaptırıp müftülüğe devreden iş adamı Ahmet Kocapınar’a teşekkür etti. İş adamı Ahmet Kocapınar da Kur’an Kursu binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, "Şahsım adına en önemsediğim açılışlardan bir tanesinde olmaktan dolayı son derece mutluyum” diye konuştu. Kütahya Valisi Musa Işın, çocukların erken yaşlardan itibaren İslam ahlakı üzerine yetiştirilmesinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Işın, "Evlatlarımızın ahlakı vicdan ile süslememiz lazım. Allah ve peygamber sevgisini ve aynı zamanda Allah korkusunu insanların kalbine yerleştirmemiz lazım. Eğer çocuklarımızın ülkesine faydalı, büyüklerine saygılı, edep ve haya içerisinde bir hayat sürmelerini istiyorsak İslam terbiyesi vermemiz gerekiyor. Kütahya halkı bu konuda son derece duyarlıdır. Kendilerini tebrik ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardandan Ahmet Kocapınar’a Vali Musa Işın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Tören, Müftü İrfan Açık’ın dua etmesi, kurdele kesimi, protokol üyelerinin Kur’an Kursu’nu gezip öğrencilere hediye takdim etmesiyle erdi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Mevlid Kandili mesajı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç mesajında bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (sav) doğumunu ifade eden Mevlid Kandili’ni tebrik ederek, Kayseri ve Türkiye başta olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, âlemlere rahmet olarak gönderilen ve adına naatlar yazılan, övgüler söylenen, mevlitler okunan Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği günü simgeleyen Mevlid Kandili’ni 14 Eylül Cumartesi günü idrak edeceklerini dile getirdi. Büyükkılıç, “İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen, örnek şahsiyeti adına övgüler söylenen, naatlar yazılan, mevlitler okunan son Peygamber Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği gecenin tüm insanlık için hayırlara ve berekete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Hz. Muhammed’in doğduğu günü temsil eden Mevlid Kandili’nin önemine değinerek, mesajında şunları söyledi: “Yeryüzünde karanlığın, zulmün kol gezdiği günümüzde belki de insanlık için en elzem ve en ihtiyaç duyulan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in sevgi ve saygı dolu örnek yaşamını, mucize dolu, rahmet dolu doğumunu ve emaneti olan İslam dini ile Kur’an-ı Kerim’i en fazla anmak ve anlamak durumunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dilerim bu önemli ve müstesna günü insanlık olarak layıkıyla idrak eder, anar ve anlarız, huzura kavuşuruz. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen sevgili peygamberimizi hadisleri ve sünnetleri ile örnek almamızı ve bu geceyi layıkıyla ihya etmemizi Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”