Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası`nın (KTB) ortaklaşa düzenlediği Türk Ticaret Kanunu Konya Çalıştay`ı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Dedeman Otel`de düzenlenen çalıştaya KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Selçuk Öcal katıldı. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni TTK`da yer alan sorunlar yaşanabileceği öngörülen 11 konuda 30 maddenin tartışıldığı çalıştayın açılışında üç oda adına konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 1535 maddeden oluşan Yeni Türk Ticaret Kanunu`nun TBMM`den 3 gün gibi kısa bir sürede çıktığını hatırlattı. Tüccar, sanayici, işadamı, mali müşavirler, avukatlar ve öğretim görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayın başarılı bir çalışma olmasını temenni eden Başkan Öztürk, çalıştay sonrasında katılımcıların görüşlerinin KTO, KSO ve KTB tarafından bir rapor haline getirilerek ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulacağını ifade etti. Gelinen süreçte kanunun yürürlüğe girmesine 3 ay gibi kısa bir süre kaldığına dikkat çeken Öztürk, kanunun işletmeleri etkileyecek çok önemli değişiklikler içerdiğini, iş aleminin buna hazırlıklı olması gerektiğini sözlerine ekledi.
TTK Konya Çalıştayı Komisyonuna Başkanlık yapan SÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Ercan da, Temmuz`da yürürlüğe girecek olan kanundaki hukuksal ve uygulama açısından doğabilecek sorunların önlenmesi amacı ile 1 günlük bir çalıştay yapıldığını söyledi. 11 başlık ve 30 madde üzerinde masalar oluşturularak moderatörler eşliğinde sorunlar yaşanabileceği tespit edilen maddelerin tek tek tartışmaya açıldığını belirten Ercan, buradan çıkan sonuçların ilgili kurum ve kuruluşlara iletilerek çözümlenme yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.
Sabah saat 10.00`da başlayan ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı Türk Ticaret Kanunu Konya Çalıştay`ında önceden belirlenen 30 madde tek tek tartışıldı. Çalıştayda üzerinde tartışılan yeni TTK`daki bazı konu başlıkları ise şöyle: ``Ticari işletme ile ilgili belgeler ve Kamuya açıklanacak bilgiler``, ``Ticari defterlerin tutulması``, ``Muhasebe sistemi ve raporlama``, ``Cezai hükümler``, ``Şirket kuruluşu``, ``Şirket yönetimi ve genel kurul.``