EKONOMİ - 06 Temmuz 2021 Salı 16:53

Konya Büyükşehir’e altyapı için 155 milyon lira desteği

A
A
A
Konya Büyükşehir’e altyapı için 155 milyon lira desteği

Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında düzenlenen İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni’nde Konya Büyükşehir Belediyesine 155 milyon TL hibe desteği sağlandı.

Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında düzenlenen İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni’nde Konya Büyükşehir Belediyesine 155 milyon TL hibe desteği sağlandı.


Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni düzenlendi. Ankara ATO Congresium’da; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Başkanı ve Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dünya Bankası Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame’nin katılımı ile yapılan programda 15 belediyenin yeni atık su, içme ve yağmur suyu ile katı atık projelerini içeren İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması imzalandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir’in de imza attığı protokol de FRIT II kapsamında Dünya Bankası aracılığıyla KOSKİ’nin 3 projesine 155 milyon TL (13 milyon 170 bin Euro) hibe sağlandı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İLBANK vasıtasıyla sağlanan 155 milyon TL’lik hibe desteğinin hayırlı olmasını dileyerek, hayata geçirilecek projelerin çevresel sorunların çözümü ve daha yaşanabilir bir şehir açısından büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Altay, hibe desteği nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Başkanı ve Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ve İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük’e teşekkür etti. Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında düzenlenen programa Fransa Ankara Büyükelçisi Hervé Magro ve Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Ülke Direktörü Serge Snrech de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Öksüz güven tazeledi Adıyaman’ın Sincik ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Fikret Öksüz güven tazeledi. AK Parti Sincik İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Genel Kurulu tek liste ile yapıldı. Seçimde mevcut Başkan Fikret Öksüz yeniden başkan seçildi. Divan başkanlığını AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Adıyaman İl Koordinatörü Yusuf Coşkun yaptı. Düzenlenen kongreye Adıyaman Milletvekillerinden İshak Şan, Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bülent Kablan, Adıyaman il Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve çok sayıda partili katıldı. Seçim sonrası herkese teşekkür eden Başkan Fikret Öksüz, “AK Parti kurulduğu günden bu yana Sincik ilçemiz her seçimde rekor düzeyde destek vererek üzerine düşeni her zaman yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Partimizde Sincik ilçemize hizmetlerin en iyisini yapma gayretinde olmuştur. 6 Şubat tarihinde yaşadığımız Asrın felaketinde ilçemizde ciddi manada hasar almıştı. Devletimiz başlattığı kalıcı konut projesi ile ilçe merkezimizde 320 adet deprem komutunu tamamlamış, 480 adet kalıcı köy evi projeleri devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın sözünü verdiği Sincik-Kahta ve Sincik- Malatya yolu için ihale yapılmış önümüzdeki günlerde çalışmaları başlayacaktır. Şahsımı yeniden AK Parti Sincik ilçe başkanlığı görevine layık gören Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, il başkanımıza, milletvekillerimize, parti teşkilatımıza ve Sincik halkına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Kayseri Kayseri’deki ilk: Ragbi Türkiye Şampiyonası Erciyes’te Ragbi Türkiye Şampiyonası, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından Kayseri’de ilk defa yapılan ve 16 ilden 450 sporcunun katıldığı 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası başladı. Yeni bir şampiyonaya ev sahipliği yapan 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen 2024 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası nefes kesti. Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, İznik, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Ordu, Samsun, Trabzon ve Tokat olmak üzere 16 farklı şehirden sporcunun katıldığı şampiyonada, 400’ü şehir dışından toplam 450 sporcu yer aldı. Türkiye Ragbi Federasyonu çatısı altında 4 olimpik branş, 2 tane alt branşı olduklarını ifade eden ve bu branşlardan U21 Türkiye Şampiyonası yapmak üzere Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne geldiklerini dile getiren Türkiye Ragbi Federasyon Asbaşkanı Engin Kömürcü, "Burası spor yapmak için, kamp yapmak için şartları olağanüstü elverişti bir alan. 1800 rakımın üzerindeyiz. Burası Türkiye’deki sporcuların kullanabileceği güzel yerlerden, ender yerlerden biri. Tabii yeni olması buranın tanıtımının yapılması bizim için de, bizim katkı sağlamamız da güzel bir şey. Böyle güzel bir tesisi Türk sporuna, Türk gençliğinin hizmetine sunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanına da ben buradan tekrardan teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. İlklerin dağı Eciyes’te, Anadolu’da ilk defa ragbi turnuvası düzenlendiğini belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ise, vatandaşların yeni sporların Kayseri’de olmasını güzel bulduğunu vurguladı. Böylesine aktivitelerin artarak devam edeceğini dile getiren Elcuman, bu etkinliklere fırsat veren başta Başkan Büyükkılıç olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti. Ragbi sporcuları ve kulüp yöneticileri ise olimpik bir branş olan ragbide sporcuların yüzünün güldüğünü ve tesislerin son derece profesyonel olduğunu dile getirerek, tesisten memnun kaldıklarını söylediler, emeği geçenlere teşekkür etti.
Malatya Pütürge’de tamamlanan konutlar teslim edilmeye başlanıldı Malatya’nın Pütürge ilçesinde kentsel dönüşüp projesi ile yapılan deprem evlerinin anahtarları düzenlenen tören ile hak sahiplerine teslim edilmeye başlanıldı. 2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ Sivrice depreminden etkilenen ilçelerden biri olan Malatya’nın Pütürge ilçesinde tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edilirken, bugün de ilçe merkezi ile Ağalar, Hatip ve Köylü Mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi ile yapılan 214 konut ve 38 işyerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Pütürge Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında belirlenen hak sahiplerine Pütürge Belediyesi konferans salonunda düzenlenen tören ile anahtarları teslim edildi. Programa Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük törende yaptığı konuşmada, zor zamanlar geçirdiklerini belirterek, “Ama hamd olsun devletimizin başı, Cumhurbaşkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı” dedi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Sülük, “İnşallah bütün hemşerilerimizin güle güle sağlıklı huzurlu günlerde konutlarında oturmasını diliyoruz. Çok güzel konutlar oldu. Tabi zor bir süreçten geçiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Bugün biz mutluyduk, inşallah yarın da vatandaşlarımız evlerinde oturunca mutlu olacaklar. Evlerini işyerlerini alan tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ve Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer daha sonra daha önce kura çekimi ile belirlenen hak sahiplerine tek tek anahtarlarını teslim ettiler.