SPOR - 13 Ekim 2024 Pazar 22:57

Zayn Sofuoğlu, 2 tekerden sonra 4 tekerde de şampiyonluğunu ilan etti

A
A
A

Katıldığı ilk motosiklet yarışında Türkiye şampiyonu olan TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu’nun 5 yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, karting yarışlarında da şampiyonluğunu ilan etti.

MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası’nın 5. ayak yarışları başarıyla tamamlandı. Kocaeli’nin Körfez ilçesi TOSFED yarış pistinde düzenlenen yarışlarda, Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı adına katılan 5 yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, yaşadığı talihsiz kaza neticesinde yarışı ikinci sırada tamamladı. 5 ayrı kategoride 60 sporcu mücadele ettiği yarışların genel klasmanda aldığı dereceler neticesinde minik Zayn, kendi kategorisindeki yarışların 5. Ayağında TOSFED Micro Destek Kupası’nın sahibi oldu. Bu çerçevede katıldığı ilk motosiklet yarışında Türkiye şampiyonluğunu ilan eden minik Zayn, aldığı bu galibiyetle 4 tekerde de şampiyonluk ilan etti. Finiş çizgisine gelmesinin ardından Zayn Sofuoğlu’nu ilk kutlayan babası oldu. Büyük sevinç yaşayan yakınları ve takım arkadaşları, şampiyonluğu minik Zayn’ı havaya atıp, meşaleler yakarak kutladı.

“Geçen hafta Türkiye Motosiklet Şampiyonasında şampiyon olmuştu, bugün kartingde oldu”

TOSFED Micro Destek Kupası’nı kazanan minik Zayn’ın babası TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, “Son yarışta bir kaza yaşadık ve en arkaya gitti ama pes etmedi oradan gelerek 2’nciliği aldı. Ancak ilk dörde girdiği için genel klasman birinciliğini ilan ediyordu. Bugün ilk kez dört tekerde genel klasman birinciliğine ulaştı. Geçen hafta Türkiye Motosiklet Şampiyonasında şampiyon olmuştu, bugün kartingte oldu. Çok çalışıyoruz ve emek veriyoruz. Bu şekilde de karşılığını almak bizi mutlu ediyor. Türkiye şampiyonlarına böyle ilgi yoktu ve Zayn ile beraber artık insanları, motor sporlarını izlemeye getiriyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Allah nasip ederse Borusan takımıyla da önümüzdeki yıl planlarımızı yaptık, Zayn’ı İngiltere’de yarıştırmaya başlıyoruz. İnşallah, güzel bir alt yapıyla Formula 1’e hazırlamak istiyoruz. 12. ay itibariyle antrenmanlara başlıyoruz, İnşallah oradan da şampiyonluklarla geleceğiz” dedi.

“TOSFED Micro Destek Kategori birincisi oldu”

Takım Yöneticisi Murat Can Eğilmez, “2024 Türkiye Karting Şampiyonası aslında 7 ayak ve 21 yarıştan oluşuyor. Ama Zayn’ın katıldığı kategori TOSFED’in desteklediği Micro Destek Kategorisi olarak geçiyor. 5 yaktan oluşuyor, bugün sonuna geldik. İlk gün başladığımızda yeni bir pistti kendisi için babasının pistinde hep çalışmıştı bu zamana kadar ve inanılmaz bir zaman harcadık ve kendisini çok geliştirdi. Bugünde kendisi birazcık zorladı bizi ama sonunda sezonun birincisi oldu. TOSFED Micro Destek Kategori birincisi oldu. Ekip olarak çok mutluyuz. Zayn’ın yeteneğinin farkındayız. Önümüzdeki senelerde çok iyi yerlerde göreceğiz. Bence hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

Orkun Kaya



Zayn Sofuoğlu, 2 tekerden sonra 4 tekerde de şampiyonluğunu ilan etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı Niğde semalarında görüntülendi Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından yapılan açıklamada son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas’ın ekim ayında gökyüzünde çıplak gözle görülebileceği açıklamasının ardından fotoğrafçılar bu özel anı kaydetmek için gökyüzünü gözlemledi. Gökyüzü olaylarına ilgi duyanların merakla beklediği, sadece parlaklığıyla değil, 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğuyla da dikkat çeken yıldızı Niğde’de yaşayan fotoğraf sanatçısı Ömer Kilit kaydetti. 11 Ekim’den itibaren, Kuzey Yarımküre’den çıplak gözle görülebileceği, 12 Ekim civarında ise dünyaya en yakın mesafede geçişini yapacak ve gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşacağı açıklanan kuyruklu yıldız 14 Ekim tarihinde Niğde semalarında görüntülendi. Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olduğu ve fotoğraflama şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getiren fotoğrafçı Ömer Kilit, astrofotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek nöbet tuttuğunu söyledi. Kilit, “Bu özel anı gözlemleyebilmek ve kayıt altına alabilmek için ilk olarak ışık kirliliği olmayan Aladağlar bölgesine gittim ancak orada parlak kuyruklu yıldızı göremedim. Akşam saatlerinde evimin balkonunda otururken gözlem yapmaya devam ettim yarım saat kadar gökyüzünü izledikten sonra bu özel anı gördüm ve hemen fotoğrafladım. Bu özel gökyüzü olayına şahit olduğum ve kayıt altına aldığım için mutluyum.” dedi.
Bursa Mudanya Triatlonu sona erdi Mudanya Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “2024 Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finali” iki gün süren zorlu yarışların ardından sona erdi. Parkurları tamamlayabilen her yarışmacının madalya ile ödüllendirildiği Triatlon Finali’ne Mudanya’nın mavi suları, eşsiz manzarası ve tarihi sokakları damga vurdu. Mudanya Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile Mudanya’da ilk kez düzenlenen 2024 Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finalleri büyük heyecan ve mücadeleye sahne oldu. Yüzme, bisiklet ve koşu sporunu ardı ardına yaptıkları için “demir adam” tanımıyla bilinen triatletlerin final parkuru, Mudanya’nın havası, denizi ve tarihi eşliğinde tamamlandı. Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan finallerde, 13 ile 70 yaş arası 485 triatlet, Elit, Genç, Yıldız, Yaş Grupları, M3 ve PTS olmak üzere 17 ayrı yaş kategoride yarıştı. Mudanya’nın sert poyrazında zorlu hava şartlarında gerçekleşen finallerde, Mudanya halkı ve sporseverler yarışmacıları yalnız bırakmadı. Bazı sporcuların yarışı erken bıraktıkları görülürken 20,6 derece su sıcaklığı triatleri zorladı. Dereceye girenlere ödülleri Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Gençlik ve Spor Müdürü Çağlar Yeni, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, federasyon yöneticileri ve ilçe protokolünün katıldığı törenle verildi. “Triatlon sporunun kaybedeni olmaz” Mütareke etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mudanya Triatlanu Türkiye Finali’nin bir ilk olduğunu ancak son olmayacağını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Olağanüstü bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu alandaki organizasyonları uluslararası olarak yapmak istiyoruz” dedi. Dalgıç, “Triatlon gibi multidisipliner bir sporun kaybedeni olmaz, katılmak yeterlidir. Her bitiren şampiyondur. Yarışlara katılım ve ilgide çok yüksekti. Sporcularımız, antrenörleri ve aileleri ile birlikte bin 500 kişilik misafirimiz vardı. Onları Mudanya’da ağırlamaktan büyük keyif aldık. Mudanya hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin dışa açılan kapısıdır. Her zaman da öyle olmuştur. Bu nedenle de triatlonu çok önemsiyoruz. Gece gündüz emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise Mudanya Belediyesi’ne yaptıkları ev sahipliği için teşekkür etti. Mudanya’da başlayan iş birliğini uzun yıllar devam ettirmek istediklerini belirten Yalçınkaya, “Mudanya’da muhteşem bir uyum yakaladık. Sizlerin de desteğiyle her geçen gün triatlon sporunu büyütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Zonguldak Çaycuma’da kazanan Çaycuma oldu Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de Çaycumaspor kendi sahasında yine Çaycuma takımlarından Velioğlu Gelişimspor’u konuk etti. Karşılaşma Çaycumaspor’un 1-0’lık galibiyetiyle tamamlandı. Deplasmanlı Süper Amatör Lig’in 1. haftasında 2024-2025 futbol sezonunun başlamasıyla birlikte ilk müsabakalar gerçekleşti. Süper Amatör Lig takımlarından Çaycumaspor, kendi sahasında konuk ettiği yine Çaycuma takımlarından olan Velioğlu Gelişimspor’u 90 dakikalık normal sürenin ardından 90+3’de gelen gol ile karşılaşmayı 1-0 tamamladı. Çaycuma stadında oynanan karşılaşmayı Ahmet Kavşur, Yasin Öztürk ve Ferhat Korum hakem triyosu yönetti. Çaycumaspor sahaya kalede Talipcan Metintaş, Metehan Mertek, Mert Danışmaz, Yasin İnanan, Emre Köse, Emre Durdu, Mücahit Uzunyer, Barış Turan, Hakan Arslantürk, Onur Kapsız ve Mehmet Onur Sayın ilk 11 ile sahaya çıktı. Velioğlu Gelişimspor ise Sercan Yiğit’in file bekçisiyle, Leventcan Acar, Kerem Sarsık, Alperen Akçelebi, Okay Demirci, Önder Koçaklı, Buğra Koca, Umut Bayraktar, Çağdaş Çatma, Burak Yılmaz ve Alpar Görür ise sahaya çıkan isimler oldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında hem ev sahibi takım hem de konuk takım sahada performans gösterdi. Her iki takımda kaleleri yoklamasına rağmen aradığı golü ilk yarıda bulamadı. Orta hakem Ahmet Kavşur ilk yarının son dakikalarında karşılaşmayı 7 dakika uzattı. Ancak bu dakikalarda da Çaycumaspor ve Velioğlu Gelişimspor’dan gol sesi gelmedi ve ilk yarı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda Çaycumaspor ve Velioğlu Gelişimspor takımları sahaya oyuncu değişikliği yaparak çıktı. Karşılaşmanın orta hakemi Ahmet Kavşur, son 45 dakikanın düdüğünü çalmasıyla birlikte yine sahada performans gösteren takımlardan taraftarın desteğiyle de gol sesi gelmedi. Zaman zaman tartışmalarında ardı ardına geldiği karşılaşmada taraftarlar da kendi arasında ağız münakaşasına girmesine rağmen polis ekipleri taraftarları sakinleştirerek duruma el koydu. 90 dakikalık sürenin 0-0’lık eşitlikle devam etmesiyle birlikte karşılaşmanın orta hakemi Ahmet Kavşur 8 dakikalık duraklama dakikalarını gösterdi. Duraklama dakikalarının yaşandığı 90+3’de Çaycumaspor takımı rakip takımın ceza sahasında yaşadığı bir pozisyonda topa sahip oldu ve Çaycumaspor’dan 5 numaralı Mert Danışmaz topu Velioğlu Gelişimspor’un kalesine göndererek 1-0 öne geçti ve bu dakikaların ardından başka bir gol sesi gelmedi. Son dakikaların girildiği duraklama dakikalarında sahada yaşanan bir pozisyonda Velioğlu Gelişimspor’dan ilk yarıda kaleci olarak oynayan ve sonrasında sakatlanarak yedek kulübesinde bekleyen Sercan Yiğit, pozisyona müdahale etmesiyle birlikte orta hakem Ahmet Kavşur, Sercan Yiğit’e kırmızı kart göstermesiyle birlikte ortam bir müddet gerildi. İki takımın teknik heyeti ve polis ekipleri tarafından kırmızı kart gören Sercan Yiğit, saha dışına çıkarıldı. Karşılaşma 90+8’de maçın bitiş düdüğü ile sona erdi ve sahadan galip gelen taraf Çaycumaspor oldu. Karşılaşma 1-0’lık Çaycumaspor’un galibiyetiyle tamamlandı. Maç boyunca 2 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı.