GÜNDEM - 08 Ekim 2024 Salı 14:25

Polis olmak isteyen omurilik felçli Umut’a öyle bir sürpriz yaptılar ki

A
A
A
Polis olmak isteyen omurilik felçli Umut’a öyle bir sürpriz yaptılar ki

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin Körfez ilçesinde oturan ve polis olma hayali kuran omurilik felci hastası 6 yaşındaki Umut Erim Kaya’ya dün akşam hayırseverler ile polis abileri sürpriz yaptı. Kapısının önüne gelen ekip arabalarını görünce şaşkına dönen Umut’un bindiği polis arabasında ilk anonsu, “Etrafınız sarıldı, yere yatın” oldu.


Doğuştan Omurilik Felci hastası olan 6 yaşındaki Umut Erim Kaya’nın büyük hayali polis olmak. Umut’un bu istediğini duyan Kocaeli Hayırsevenler Derneği hemen harekete geçerek aile ile irtibata geçti. Körfez ilçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmenin ardından Umut’a dün akşam saatlerinde sürpriz yapıldı.


Ekipler sirenlerle Umut’un evinin önüne gelerek, “Başkomiser Umut, aşağıda bekleniyorsunuz” anonsu yaptı. Balkona çıkan Umut, ekipleri ve evin önünde kendisini bekleyenleri görünce şaşkına döndü. Umut, abilerinin kucağında sokağa çıkarak polis arabasına bildi. Sirenleri çalan Umut’un ilk anonsu, “Etrafınız sarıldı, yere yatın” oldu. Umut kendisi izleyenleri kahkahaya boğdu. Polis aracına bindirilen Umut’a ekipler Körfez turu attırdı. Toplum Destekli Polis ekipleri Umut’a çeşitli hediyeler verdi. Mahalleli ise polis arabasıyla turlayan Umut’u meşaleler ile karşıladı. Umut’un yaşadığı heyecan ve mutluluk gözlerinden okundu.



Şimdiki hayali İcardi ile tanışmak


Polis abileri, Kocaeli Hayırsevenler Derneği ile mahallelinin yaptığı sürprizin ardından konuşan minik Umut, “Beni başkomiser Umut diye çağırdılar. Çok keyif aldım. Ben polis oldum. Gezdik, şehri turladık, bana hediyeler verdiler” dedi.


Kendisiyle röportaj yapan basın mensubunun, ‘Polis olmak mı istiyorsun?’ sorusuna ise Umut, “Ben zaten polisim, şu an izinliyim” cevabını verdi.


Umut, şimdiki hayalinin Galatasaray’ın golcüsü İcardi ile tanışmak olduğunu söyleyerek ağladı.



Umut’un hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden , Kocaeli Hayırsevenler Derneği’nden Musa Çakıcı, “Yaklaşık 1-1.5 ay önce Umut kardeşimizin ihbarı bize geldi. Biz aileyi tespite gittik. Umut kardeşimizin en büyük hayali polis olmaktı. Gerekli yerlere bu dileği söyledik. Hemen polis ekiplerini ayarladılar. Polis ekiplerinin eşliğinde, derneğimizde Umut’un doğum gününü kutladık, polis kıyafeti hediye ettik” dedi.


Oğlunun en büyük hayalinin polislik olduğunu ifade eden anne Tülay Özbek, “Çok büyük hayaliydi. Nasip olmayacak bir şeyi gerçekleştirmeye çalıştılar. Kendisi ve bizleri çok mutlu ettiler. Umut doğuştan spina bifida ve hidrosefali hastası. Yürümeyen, ömrü hayatı boyunca belki de hiç yürüyemeyecek bir çocuk. Kocaeli Hayırsevenler Derneği, Körfez Kaymakamlığı ile Körfez Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederiz” diye konuştu.



Polis olmak isteyen omurilik felçli Umut’a öyle bir sürpriz yaptılar ki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İçerenköy Muhtarlığı yeni binasına kavuşuyor İlçedeki muhtarlıkların daha kaliteli şartlarda hizmet verebilmeleri için, muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, İçerenköy Muhtarlığı için yeni bir bina yaptı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İçerenköy Muhtarlığı’nın eski yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bölgesel İstihdam Ofisi kurulacağını belirtti. İlçedeki mahalle muhtarlıklarını destekleyerek onlara görev yapabilecekleri yer tahsislerinde bulunan Ataşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Kültür Evi’nde yer alan İçerenköy Muhtarlığı için yeni bir yer sağladı. Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında ilk sıralarda bulunan İçerenköy’ün muhtarlığı, şu an bulunduğu alanın karşı caddesindeki, yaklaşık 25 metre uzaklıktaki yeni yerine taşınacak. Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yapım çalışmaları kapsamında; kaba inşaatı, iç tesisatı ve dış cephe işlemleri tamamlanan yeni muhtarlık binası, Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. 75 metrekarelik yapı içerisinde; muhtar odası, sekretarya, depo, mutfak ve lavabo bölümleri bulunuyor. Dezavantajlı yurttaşlar da unutulmayarak muhtarlık binası girişine engelli rampası yapıldı. İçerenköy Muhtarlığı’nın eski yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bölgesel İstihdam Ofisi kurulacak. İçerenköy Muhtarlığı’nın görev yapacağı yeni yerine taşınırken, vatandaşların alışkın olduğu bölgeye yakın olmasına özen gösterdiklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Neşet Ertaş Kültür Evi’nde hizmet vermeye başlayacak Bölgesel İstihdam Ofisi’nin de Anadolu Yakasındaki en büyük Bölgesel İstihdam Ofisi olacağını ve binlerce Ataşehirliye iş imkanı sağlayacağını söyledi.
Elazığ Vali Hatipoğlu, “Afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir” Elazığ için 2024-2026 yılları arasında 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve 131 eylemin planlandığını belirten Vali Numan Hatipoğlu, “2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler açıkça göstermiştir ki afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza ircâ etmek maçıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız” dedi. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolasıyla İçişler Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı düzenlendi. Video konferans toplantısına katılan Vali Numan Hatipoğlu, açıklamalarda bulundu. İl Afet ve Risk Azaltma Planı çalışmalarının 30 ayrı kurum ve kuruşun personelinin katılımıyla gerçekleştiğini dile getiren Vali Numan Hatipoğlu, “2012 yılında yürürlüğe giren Elazığ İl Afet Risklerini Azaltma Planı kapsamında ilimizde 2021-23 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerin 49 eylemi söz konusuydu. Bunlarda yüzde 53’ünü gerçekleştirdik. Teknik Çalışma Gurubu ve İzleme Değerlendirme Kurulu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda 2024 ve 2026 yılları arasında yeni bir plan perspektifi oluşturulmuştur. Bu kapsamda 2024 ve 2026 yılları arasında 1 doğrudan amaç ve 5 hedef ile 131 eylemin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Ocak 2024- Ekim 2024 tarihleri arasında belirlenen 131 eylemden 14’ü tamamlanmış olup, toplam eylem ilerleme seviyemiz oransal olarak yüzde 19’dur. Amacımız afet risklerinin ve etkilerinin azaltılması yoluyla afet temelli can kayıpları ve fiziksel, sosyal, ekonomik, kültürel ile çevresel etkileri minimuma indirerek sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır” dedi. Vali Hatipoğlu, “2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler açıkça göstermiştir ki afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza ircâ etmek amacıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız. Afetsiz günler diliyoruz. Biz yerel yönetimler ile işbirliği içerisinde İl Özel İdaremizin de destekleriyle alanda sürekli olarak her an afete hazır bir şekilde bulunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bu bilinç ile hayatlarını tekrar planlamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Düzce Bahçeşehir A.Ş’nin ismi "BelTem" oldu Düzce Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında, Bahçeşehir Yönetim ve Site Hizmetleri A.Ş. unvanının "BelTem Temizlik ve Genel Hizmetler A.Ş." olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Düzce Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumu, Meclis Başkan Vekili Av. Ali Dilber başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis tutanak özetinin onaylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Düzce Bahçeşehir Yönetim ve Site Hizmetleri A.Ş. unvanının "BelTem Temizlik ve Genel Hizmetler A.Ş." olarak değiştirilmesi ve şirketin faaliyet alanlarına güvenlik hizmetleri ile lojistik hizmetlerinin eklenmesi talepleri oy birliğiyle kabul edildi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şirket isminden dolayı sadece Bahçeşehir bölgesine hizmet verildiği algısı oluşuyordu. Bu nedenle şirket isminin diğer iştirak şirketleri ile benzer olacak şekilde BelTem olarak değiştirilmesine karar verildi. Fabrikalardan, ilçelerden ve büyük sitelerden gelen talepler var. Hem istihdama katkı sağlamak hem de bu talepleri karşılamak amacıyla güvenlik ve lojistik hizmetlerinin de faaliyet alanlarına eklenmesi talebi geldi" dedi. Yapılan oylama sonucunda değişiklikler kabul edildi. İki yeni müdürlük kurulacak Düzce Belediyesi’nde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü ile Afet İşleri Müdürü kadrolarının ihdas edilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi. 2025-2029 Stratejik Planın değerlendirilmesi, Düzce Merkez sokak sağlıklaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmaları için BelTaş A.Ş’ye 10 milyon TL kaynak aktarılması, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün "vidanjör donanımlı araç marifeti ile akıcı fazdaki evsel atık suların çekilmesi ve atık su arıtma tesisinde bertaraf edilmesi" kaleminde fabrika ve benzeri işletmelerden alınan ücretlerde tarife değişikliği yapılması konuları Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Yönetmelikler değişiyor S Plaka Servis Araçları Yönetmeliği ile Ticari Taksi (T plaka) ve Durak Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılması, 4 adet taşınmazın ihale yoluyla satışı maddeleri de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çevre Düzeni Planı çalışmaları kapsamında, merkez ilçe sınırları içinde yer alan 910 hektarlık sahanın "gelişme alanı" içerikli planlanması amacıyla kamu yararı kararı alınması talebi ile vatandaşlardan gelen trampa talepleri İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar planı değişikliği, yapı nizamı, yol düzenlemesi, tahsis değişikliği, yapılaşma şartları ve itirazlardan oluşan gündem maddeleri de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Kredi talebi onaylandı Belediye Başkanlığınca mevcut kredilerin yapılandırılması ve vadelerinin uzatılması adına 48 ve 60 ay eşit ödeme seçenekleri ile 200 milyon lira tutarında kredi talebinde bulunulması, kredi iş ve işlemleri için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yetki verilmesi hususunun gündeme alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Binalara su deposu ve hidrofor zorunluluğu getiriliyor Düzce Belediyesi Bütçe İçi İşletmesi’nin hizmet konularının genişletilmesi talebi de meclis gündemine taşındı. "Her türlü yenilenebilir enerji kaynaklarından ve doğalgazdan elektrik enerjisi üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak, işletmeye almak, devralmak, kiralamak, kiraya vermek, mevcut tesisleri devralmak, devretmek, üretilen elektrik enerjisini ikili anlaşmalar yoluyla satmak ve her türlü enerji yatırımı ve işletmeciliği yapmak" konularının faaliyet alanlarına eklenmesi talebi oy birliği ile kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden gelen taleple, su basınç sorunu yaşayan binalarda yapılması düşünülen depo ve hidrofor sisteminin 6 eşit taksit ile su faturalarına yansıtılması konusu, meclis üyelerinin tamamının oyları ile meclis gündemine alınarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.