ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:55

Öyle bir sızdı ki gören öldü zannetti

A
A
A
Öyle bir sızdı ki gören öldü zannetti

Kocaeli’de kaldırımda sızan 18 yaşındaki genci fark eden vatandaşlar sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri genci hastaneye kaldırdı.


Olay, gece saatlerinde Gebze ilçesi Sultan Orhan Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde meydana geldi. Kaldırımda hareketsiz yatan genci gören vatandaşlar yanına giderek şahsı kendine getirmeye çalıştı. Sese tepki vermeyince, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 18 yaşındaki O.C. isimli genci sedyeye alarak ambulansla hastaneye kaldırdı.


Polis olayla ilgili inceleme başlattı.



Öyle bir sızdı ki gören öldü zannetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tatlıpınar Enerji’nin 3 aylık kârı yüzde 75 arttı Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Tatlıpınar Enerji, 2024 yılının ilk üç ayında kârını yüzde 75 oranında artırarak 132 milyon TL’ye çıkardı. 2024’e iyi bir giriş yaptıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, “2023 yılını başarılı bir şekilde kapattıktan sonra bu yılda hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi sürdürüyor, kârlılığımızı artırıyoruz. Geçen yıldan beri gerçekleştirdiğimiz satın almalar ve yeni yatırımlarımızın bilançomuza yaptığı olumlu katkıları görmeye başladık” dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tatlıpınar Enerji, 2024 yılının ilk üç aylık bilançosunu açıkladı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, Tatlıpınar Enerji’nin üç aylık kârı, yüzde 75 oranında artarak 132 milyon TL’ye çıktı. 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla şirket hasılatı ise yüzde 30,04 oranında artışla 446 milyon 566 bin TL olarak gerçekleşti. Faaliyet kârını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,17 oranında artırarak 168 milyon 756 bin TL’ye çıkaran şirketin aktif büyüklüğü de bu rakamlar sonrasında yüzde 10 büyüyerek 9 milyar 714 milyon TL’ye ulaştı. 2023 yılını oldukça başarılı bir performansla geride bıraktıklarını, bu yıla da aynı tempoyla giriş yaptıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, “2024 yılının ilk üç aylık bilançosu hem şirketimizin hem de ülkemizdeki yenilenebilir enerji sektörünün sahip olduğu potansiyeli net bir şekilde ortaya koyuyor. Bilançomuzun tüm kalemlerinde önemli artışlara imza attık. Üç aylık kârımızı yüzde 75 oranında artırarak 132 milyon TL’ye çıkardık” dedi. Şirketin 2023 yılı sonunda ve bu yılın ilk aylarında önemli satın almalar gerçekleştirdiğini anımsatan Kutluğ, “Hem yeni satın almaların hem de planlı olarak yürüttüğümüz kapasite artışlarının meyvelerini yıl içinde toplamaya devam edeceğiz” dedi. Kutluğ, açıklamalarına şöyle devam etti. “Halihazırda yönetiminde söz sahibi olduğumuz, 51 rüzgâr türbininden ve 3 adet HES türbininden oluşan toplam 263,85 MW’lık yenilenebilir enerji santrallerimize ek olarak Tatlıpınar projesinde 54,15 MW GES, Kürekdağı projesinde 13,50 MW RES, Esenköy projesinde 12,60 MW RES, Umutlu projesinde 5 MW GES olacak şekilde toplamda 85,25 MW kapasite artışı yapacağız. Yeni RES ve GES kapasite artışları sonucunda işletmedeki kurulu gücümüzü; 26,10 MW RES, 59,15 MW GES kapasite artışı olmak üzere yaklaşık 85,25 MW kapasite artışı ile 349,10 MW’a kademeli şekilde çıkartmayı hedefliyoruz.”
Aydın Muhtardan serinleten hizmet Aydın’ın Germencik ilçesinde yeni seçilen Neşetiye Muhtarı Muhat Halitoğlu, çocukları serinleten bir hizmet hayata geçirdi. Halitoğlu, evinin bahçesindeki havuzu doldurup çocukların yüzmesini sağlıyor. Germencik ilçesine bağlı Neşetiye Mahallesinin Muhtarı Murat Halitoğlu, yerel seçimlerde mahalle sakinlerinin desteği ile muhtar seçildi. Halitoğlu, sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Aydın’da yaz tatiline gidemeyen çocuklar için evinin bahçesindeki havuzu su doldurdu. Mahalledeki çocuklar öğlen saatlerinde muhtarın evine gidip havuzda yüzerek serinliyor. Bazı çocukların babaları da havuza girerek onlara eşlik ediyor. Muhtar Murat Halitoğlu, çocukları yüzerken yalnız bırakmıyor, onların yanında durup çocukların başına olumsuz bir şey gelmemesi için bekliyor. Muhtar Halitoğlu, “Aydın’da havaların 40 derece sıcak olması nedeniyle evimin önündeki havuzu suyla doldurdum. Çocuklar öğlen saatlerinde gelip yüzüyorlar. Çocuklar havuzda serinlerken ben de sürekli onları kontrol ediyorum. Havuzumuz herkese açıktır” dedi. Havuza giren çocuklardan Reyhan Aydın, “Bizim Aydın çok sıcak. Evde bile duramıyoruz. Denize de her zaman gidemiyoruz. Muhtarımız bize havuzu açtı. Biz de gelip burada yüzüp serinliyoruz. Muhtarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu. Çocuklarıyla birlikte yüzen Ahmet Sedat, denize gidemediğini ve çocuklarla birlikte havuzda yüzüp serinlediğini söyledi. Sedat, çocuklarla yüzmenin daha eğlenceli olduğunu ve bu hizmeti veren muhtarı tebrik etti. Aydın’ın çok sıcak olduğunu ifade eden bir Reyhan’ın annesi Seda Aydın, “Öğlen saatleri gelince çocuklar sıcaktan şikayetçi oluyor. Evde de durmuyorlar. Tatil olduğu için gezip oynamak istiyorlar. Biz de çocukları muhtarın havuzuna getirdik. Burada yüzüyorlar onlar da biz de rahat ediyoruz” dedi.
Tokat Yerli tohum ’Taner’ Pazar’da çiftçilerin umudu oldu Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde bir ilk gerçekleşti. Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde önemli bir adım atıldı. İlçede ilk kez ekilen ’Taner’ isimli buğday çeşidi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sağlanan ’Taner’ buğdayının demonstrasyon çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen hasat işlemi büyük bir başarıyla tamamlandı. “İlçe tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz” Hasatta konuşan Tarım ve Orman Müdürlüğü Pazar İlçe Müdürü Emre Kapar, “Yerli ve milli buğday tohumlarımızdan olan ‘Taner’in ekiminden dolayı memnunuz. Fenolojik gözlemlerini takip ediyoruz. Bugün de hasat işlemi gerçekleşti. Yerli ve milli tohumlarımızın ekimini ilçemiz tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz. İlçemizde ekimi yapılan buğday çeşitleri içerisinde Taner buğday çeşidinde ortalamanın üstünde yüksek verim potansiyeli taşıyor” dedi. “Bu sayede tarımda dışa bağımlılık kalkacak” Üretici Seyfi Yatkın ise, “Yerli ve milli olan bu buğday çeşidinin ekiminden çok memnunum. Mevsimsel yağışların az olması ve kurak geçmesine rağmen şükürler olsun verimde büyük bir artış sağladık. Bu Taner çeşidini hububat ekimi yapacak olan Pazarlı üreticilerimiz için de tohumluk olarak kullanılması yönünde vermek istiyorum. İlçemizde bu çeşidin ekiminin yaygınlaşacağını düşünüyorum. Yerli ve milli tohumlarla bu sayede tarımda dışa bağımlılığın azalarak yerli üretim olması gerekiyor” diye konuştu. Teknik personelin yaptığı biçerdöver kontrolü ile dane kayıplarının önlenmesi sağlanarak gerçekleştirilen hasat işleminde, dekara 650 kilogram verim elde edildi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar için projeler üretip faaliyetlerde bulunuyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ve heyetini makamında konuk etti. Gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘genç dostu şehir’ ödülü alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; yeni dönemde de gençlere yönelik projeleri için kolları sıvarken, Türkiye’de gençleri temsil eden sivil toplum kuruluşları ile de ilişkilerini sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ve beraberindeki heyeti kabul eden Başkan Büyükkılıç; "TÜGVA Genel Başkan Yardımcımız Tuba Arslan ve beraberindeki misafirlerimizi belediyemizde konuk ettik. Gençlerimiz geleceğimizdir ve onlar için projeler üretip faaliyetlerde bulunmanın yanı sıra onları temsil eden böylesine Sivil Toplum Teşkilatlarımız ile de ilişkilerimizi sürdürmeye özen gösteriyoruz. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerinde bulundu. Ziyaretten ve gösterilen samimiyetten dolayı memnuniyetlerini dile getiren TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, başta gençler için verdiği hizmetler olmak üzere tüm faaliyetleri dolayısıyla da şükranlarını iletti. Ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Köy Pazarı kura çekimi yapıldı Çiftçilerin organik ürünlerini tarladan direkt olarak vatandaşlara sunduğu Melikgazi Belediyesi Köy Pazarı için kura çekimi düzenlendi. Pazarcıların daha adil ve şeffaf bir şekilde pazarda yerlerini belirlemek için yapılan kura çekimi, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi ve belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı. "Hem üreticilere destek oluyor hem de vatandaşlarımızı organik gıdayla buluşturuyoruz" Köy pazarının yerel ekonomiye olan katkısının önemini vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Köy Pazarlarımızla hem üreticilerimize destek oluyor hem de halkımızı temiz ve organik gıdayla buluşturuyoruz. Köy Pazarlarımız yerel ekonomimize katkı sağlarken aynı zamanda vatandaşlarımız için sosyal bir buluşma noktası olma özelliği de oluşturuyor. Bu çerçevede hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi gören Köy Pazarı uygulamamızın kura çekimini şeffaf bir şekilde tamamladık. Çiftçilerimizin organik ve sağlıklı ürünlerini tarladan direkt olarak halka sunduğu, vatandaşlarımız tarafından çok sevilen bu uygulamamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Pazarlarımızda tezgahlarını açacak tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor, tüm hemşehrilerimizi Köy Pazarlarımıza alışveriş yapmaya davet ediyorum” dedi. Üretici Pazarları İldem, Tacettin Veli ve Keykubat mahalleleri olmak üzere ilçenin üç ayrı bölgesine kurulacak. İldem Mahallesi Köy Pazarı Salı ve Perşembe günleri, Tacettin Veli Mahallesi Köy Pazarı Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, Keykubat Mahallesi Köy Pazarı ise Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri açık olacak.