ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 01:29

Magandalar işinden evine giden adamı vurdu

A
A
A

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde motosikletten rastgele açılan ateşte, işinden evine giden vatandaş yaralandı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Olay, 00.00 sıralarında Arapçeşme Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir motosikletten, rastgele 4 el ateş edildi. Kurşunlardan birisi işinden evine giden bir şahsa isabet etti. Yaralanan şahıs Şehit Onbaşı Oktay Kaya Caddesi'ne kaçtı. Şahsın yaralandığını gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine haber verdi. Yaralı olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Mert Gürenç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’ne ziyaretçi akını AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ağırlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, öğrendikleri bilgilerle üretecekleri yerli ve milli eserlere Milli Teknoloji Hamlemizi daha ileriye taşıyacaklar” dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ağırladı. Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’a Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde sürdürdükleri eğitim modülleri hakkında bilgiler aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, Milli Teknoloji Hamlesi ruhuyla kuşanan, geleceğin bilim insanlarını Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde yetiştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Canik’imizde Milli Teknoloji Hamlesi’nin özünü kavrayan, geleceğin teknolojilerine yön veren nesilleri yetiştiriyoruz" diye konuştu. Bir kez daha hayran bıraktı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde öğrenciler için özel olarak oluşturulan keşif alanları, laboratuvarlar ve atölyelerde incelemelerde bulunan Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas ve Başkan İbrahim Sandıkçı, gerçekleştirdikleri incelemelerin ardından Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde yer alan Akıncı TİHA’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. "Teknolojiyi tüketen değil, üreten ve özgün fikirlere sahip nesiller için çalışmaya devam ediyoruz" diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde çocuklara ve gençlere uygulamalı bir şekilde eğitim verdiklerini ifade ederek, “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde bilim ve teknoloji alanında eğitimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri ve sanat aktiviteleriyle çocuklarımızı ve gençlerimizi hem örnek hem de donanımlı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, öğrendikleri bilgilerle üretecekleri yerli ve milli eserlere Milli Teknoloji Hamlemizi daha ileriye taşıyacaklar” şeklinde konuştu. Projelere tam not Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret programa, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Donbay, Canik Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Canik İlçe Teşkilat Üyeleri katıldı. AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret programı kapsamında, Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), Canik Orman Okulu ve Canik Sıfır Atık Köyü’nde de incelemelerde bulundu.
Konya Konya’da silah kaçakçılarına operasyon: 1 gözaltı Konya’nın Beyşehir ve Çumra ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ruhsatsız av tüfeği, av tüfeğine ait şarjör, tabanca ve tabancalara ait şarjör ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, Beyşehir’de jandarma ekiplerinin istihbari çalışmaları neticesinde İ.A.’nın kargo ile nakil belgesiz silah sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaşıldı. Kargo şubesinde yapılan aramada İ.A.’ya ait 6 adet av tüfeği, 11 adet şarjör, 7 adet av tüfeği parçası ele geçirildi. Bahse konu olayda ele geçirilen malzemelere el konularak olay ile ilgili adli tahkikata başlandı. Çumra ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Çumra İlçe Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonucunda ise şüpheli A.T. isimli şahsın evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet içerisinde torpil, taş ve cam kırıklarının bulunduğu üstten fitilli pet şişe, 108 adet 9 mm tabanca fişeği, 50 adet av tüfeği fişeği, 15 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Bahse konu malzemelere el konulurken, A.T. isimli şahıs gözaltına alındı. A.T. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.