ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 00:54

Kafede çıkan tartışma kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A
Kafede çıkan tartışma kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kafede çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişide ağır yaralandı.


Olay, akşam saatlerinde İzmit ilçesi Kozluk Mahallesi Sekapark mevkide bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, kafenin eski çalışanı Hasan A., ağabeyi Ahmet A. işletme sahipleri arasında henüz bilinmeyen sebeple tartışma çıktı. Yerini kavgaya bırakan tartışmada, Hasan A. ve Ahmet A. silahla vurularak yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrasında yaralılar hastaneye sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Hasan A. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavi altına alınan Ahmet A.’nın sağlık durumunun ciddiyetini bulunduğu öğrenildi. Hususa ilişkin inceleme başlatılırken iki kişi gözaltına alındı.



Kafede çıkan tartışma kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu: “Gençlere değer” Gençlere verdiği değer ve gösterdiği hassasiyetle adeta marka haline gelen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Osmanlı Mahallesi ve civar mahallelerde bulunan gençlerin istifade etmesi amacıyla tasarladıkları tesisin yapımında sona yaklaşıldığını belirtti. Melikgazi’de gençlere yönelik sağladığı ayrıcalıklı hizmetlerine yenilerini ekleyerek devam eden Başkan Palancıoğlu, tesisin kısa sürede tamamlanarak gençler için bir yaşam merkezi haline geleceğini belirtti. İlçede inovatif projeleri ve hayata dokunan fikirleriyle her yaştan vatandaşa hitap eden Başkan Palancıoğlu, “geleceğimizin teminatı” dediği gençler için bir projenin daha nihayete ereceğini ifade ederek şunları söyledi: “ Melikgazi’mizi her alanda geliştirmeye, güzelleştirmeye, ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Gelişimin eğitimle başladığını ve bu gelişimi sürdürecek olanın genç nesillerimiz olduğunun farkındayız. Bu kapsamda ilçemizde hemen her mahalleye gençlerimize yönelik tesisler, kütüphaneler kazandırıyoruz. Osmanlı Mahallemizde Hacı Ali Karamercan Okulu’nun köşesinde bulunan eski fırını, Melikgazi Belediyesi olarak düzenleyerek gençlik merkezi ve Akıl Küpü Kütüphanesi olarak düzenliyoruz. Kitap kafe tarzında, hem sosyal alan hem de ders çalışma alanı olarak tasarladığımız tesisimiz tamamlanmak üzere. Projelerimizi büyük bir hızla tamamlayarak ivedi şekilde hayata geçiriyoruz. Bölgeye ayrı bir renk katarak gençlerimizin bir araya gelecekleri, çay, kahve içecekleri, ders çalışabilecekleri, muhabbet edecekleri güzel bir alanı daha ilçemize kazandırıyoruz. “Önce gençlik” diyoruz; Melikgazi Belediyesi olarak nitelikli hizmetlerimizi sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Osmanlı Mahallesi Düztepe Caddesi üzerinde, Osmanlı Pazar Yeri’nin yanında yer alan tesisimizin açılışını inşallah yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Gençlerimize değer; Melikgazi’mize değer! Hayırlı, uğurlu olsun.”
Konya Karapınar’da İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı Konya’nın Karapınar ilçesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karapınar’da İlköğretim Haftası çerçevesinde program düzenlendi. Program, Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma ile başladı. Burada konuşan Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet İcalan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin en önemli dayanak noktası, sizlerin özverisi ve gayretidir. Eğitimde atılacak her adımda, öğretmenlerimizin fedakarlıkları, sevgileri ve bilgileriyle yeni nesillerin yetişmesi sağlanacaktır. Türkiye’nin aydınlık yarınlarının en değerli hazinesisiniz. Bu eğitim yolculuğunda, bilgiye olan açlığınızı asla kaybetmeyin, merak edin, araştırın ve öğrenmeye devam edin. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile sizlerin elinde şekillenecek olan gelecek, güçlü ve kararlı adımlarla inşa edilecek. Unutmayın ki eğitim, sadece okul yıllarıyla sınırlı değildir; hayat boyu süren bir süreçtir. Sizler, bu süreçte her zaman bir adım önde olacaksınız. Bu vesileyle, yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, İlköğretim Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye Yüzyılı’nın güçlü bireylerini yetiştirme yolunda hep birlikte el ele, kararlılıkla yürüyeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi.
Konya Meram Zabıtası’ndan okul kantinlerine sıkı takip Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde bulunan tüm okulların kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimleri iyiden iyiye yoğunlaştırdı. Ekipler, ilçe genelinde bulunan tüm okulların kantinlerinde koruyucu önleyici tedbirlerden temizlik ve hijyen standartlarına, ürün kalite kontrolünden hizmet şartlarının sağlanıp sağlanmadığına kadar en ince ayrıntısıyla denetimler gerçekleştiriyor. Kantinler ve okulların çevresinde bulunan esnaf denetimleri sıklaştırıldı Eğitimleri devam eden çocuk ve gençlerin sağlıklarını olumsuz yönde etkileyecek satış yapan, kanun ve yönetmeliklerde ifade edilen şartları yerine getirmeyen kantin işletmelerine, yasa çerçevesinde belirlenen cezalar ve yaptırımlar uygulanıyor. Zabıta ekipleri, öte yandan okul çevresinde de öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek satışlar için denetimlerini de sıklaştırdı. Bu kapsamda eğitim kurumları çevresinde bulunan, bakkal, büfe, fırınlar başta olmak üzere öğrencilere yönelik satış yapan iş yerlerinde hijyen denetimleri gerçekleştiren Meram Zabıtası, okul çevrelerinde satış yapan seyyarlar için de önlemler alıyor. “Denetimlerimiz detaylı ve titiz bir şekilde sürekli devam ediyor” Çocukların ve gençlerin, sağlıkları ve güvenliği adına her eğitim dönemi süresince gerçekleştirdikleri sıkı ve titiz çalışmayı 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da sürdürdüklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, öğrencilerin sağlığını korumak, onların sağlıklı şartlarda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla daima sahada olduklarının altını çizdi. Bu amaçla zabıta ekiplerinin, okul kantinlerinin ve okul çevresindeki esnafların temizlik şartlarını, ürün fiyat etiketlerini, gıda ürünlerinin son kullanım tarihlerini, hijyen sertifikalarını, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını kontrol ettiğini ifade eden Başkan Kavuş, “Arkadaşlarımız, kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarıları yaparak, eksikliklerin giderilmesi için süre verdiler. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla denetimler eğitim yılı boyunca aralıksız devam edecek. Bu noktada hassasiyet gösteren tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kırıkkale Kırıkkale’de Kent Lokantası açıldı: 4 çeşit yemek 60 lira Kırıkkale Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Kent Lokantası’nda 4 çeşit yemeğin fiyatı 60 lira olarak belirlendi. Belediye Başkanı Ahmet Önal, vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende lokantanın açılışını gerçekleştirdi. Kırıkkale Belediyesi, Ankara Caddesi’nde ilk Kent Lokantası’nı vatandaşların hizmetine açtı. Haftanın 6 günü, 12.00-15.00 saatleri arasında hizmet verecek olan lokantada, 4 çeşit yemek sadece 60 TL karşılığında sunuluyor. Günün menüsünde su, tatlı, çorba, pilav ve tas kebabı yer aldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende, edilen duaların ardından lokantanın açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Ahmet Önal, sıraya girerek parasını ödedi ve yemeğini aldı. Başkan Önal, ardından tezgahta vatandaşlara bizzat yemek ikramında bulundu. Kentte uygulanan bu yeni hizmet, hem uygun fiyatlı yemek imkanı sunarken hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Ahmet Önal, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, Kent Lokantası’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, vatandaşlara ekonomik fiyatlarla hizmet vereceklerini söyledi. Lokantada haftanın 6 günü, 12.00 ile 15.00 saatleri arasında 4 çeşit yemek 60 lira karşılığında sunulacağını ifade eden Başkan Önal, "Lokanta sadece pazar günleri kapalı olacak. Allah utandırmasın. Vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre tekrar değerlendirme yapabiliriz. Güzel bir hizmet oldu, vatandaşlarımız memnun. Her yaş gurubundan vatandaşımız burada" dedi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, kentte yaşayan 60 bin emeklinin ekonomik durumuna dikkat çekerek, Kent Lokantası’nın emeklilere bir nebze de olsa rahatlama sağlayacağını belirtti. Lokantadan faydalanan vatandaşlar ise hizmetten oldukça memnun. Müfit Aslan, "Gerçekten çok güzel bir şey, 4 çeşit yemek doyurucu. Ücreti de çok uygun. Ahmet Başkanımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullanırken, Ali Yarar da 60 liraya dışarıda bir çorba bile içemediklerini vurguladı. Gülhan Mutlu ise Kent Lokantası’nı "mükemmel" olarak nitelendirdi.