ASAYİŞ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 19:29

Eğlence mekanını basıp 4 kişiyi yaralamışlardı, suç makinesi çıktılar

A
A
A
Eğlence mekanını basıp 4 kişiyi yaralamışlardı, suç makinesi çıktılar

Kocaeli’de eğlence mekanına yapılan silahlı saldırıda 4 kişinin yaralanmasına sebep olan 8 şüpheli, Sakarya’da operasyonla yakalandı. 2 şüphelinin toplam 49 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, bir şüphelinin ise 89 farklı konudan aranmasının olduğu tespit edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olay, 3 Ekim tarihinde saat 04.00 sıralarında İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerindeki eğlence mekanında meydana geldi. Henüz bilinmeyen sebepten dolayı eğlence mekanına silahla ateş açıldı. Olay sebebiyle D.G., M.G., T.K. ve M.B. isimli 4 kişi yaralandı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.



Şüpheliler suç makinesi çıktı


Olaya ilişkin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekiplerince yapılan operasyonda Y.Ö., M.A., B.B., E.M., S.N.A., B.C., R.A., H.T. isimli 8 şüpheli, Sapanca’da yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.A’nın 33 yıl, B.B’nin 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu, S.N.A’nın ise 89 farklı konudan aranmasının olduğu tespit edildi. İfadeleri alınan 8 şüpheli, cinayet büro amirliğinde tamamlanan işlemlerin ardından bugün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı karşısına çıkarılan şüphelilerden E.M. serbest bırakılırken B.C., R.A. ve H.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı; B.B., M.A., S.N.A. ve Y.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Eğlence mekanını basıp 4 kişiyi yaralamışlardı, suç makinesi çıktılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız. Jandarmamızla, Emniyetimizle, Sahil Güvenliğimizle huzurun teminatı olmaya devam edeceğiz” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, kentte yaşanan son olaylarla ilgili bilgi aldı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret edip, meydana gelen son olaylarla ilgili brifing aldım. İçişleri Bakanlığı olarak en temel ilkemiz ülkemizin huzurudur. Ülkemizin huzurunun temeli de kadın temel hak ve özgürlüklerinden, kadına şiddete sıfır toleranstan geçer. Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız. Jandarmamızla, Emniyetimizle, Sahil Güvenliğimizle huzurun teminatı olmaya devam edeceğiz. Bu amaçla İstanbul’un huzur ve güvenliği için gece ve gündüz ekip sayılarımızı artırdık, arttırmaya devam ediyoruz. 2024 yılının ilk yarısında İstanbul Emniyetimize katılan personel ve araç takviyesi sonrası İstanbul’da; personel sayımızı yaklaşık 7 bin artırdık. Gündüz ve gece ekip sayımızı iki katına çıkardık. Son olarak yine bu dönem İstanbul Emniyetimize 2 bin 380 personel ve 174 araç daha verdik. Artan personel sayımız; gece ve gündüz ekip sayımız mahalle mahalle, sokak sokak şehirlerimizin huzur ve güvenliğini tesis etmek içindir. Emniyet güçlerimiz her an Milletimizin emrinde ve hizmetindedir. Aziz Milletimiz emin olsun: Huzurumuza kast edenlerle, suç odaklarıyla mücadelemizi gece gündüz demeden yılın 365 günü sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Vahşi bir cinayete kurban giden Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner kızlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Beyoğlu’nda iki şahıs tarafından taciz edilen kızımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”
Samsun Kaçak kazıda metan gazı zehirlenmesi: 1 kişi öldü, 1 kişinin durumu kritik Samsun’da fındık bahçesinde kaçak kazı yaptıkları iddia edilen 2 arkadaş dehşeti yaşadı. Kazdıkları 8 metrelik kuyuda metan gazından etkilenen 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay, Bafra ilçesi Darboğaz Mahallesi Çetirli Dere mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Çetin (43) ve Fatih K. (42) fındık bahçesinde define aramak için kazı yapmaya başladı. Kazıda yaklaşık 8 metre derinliğe inen iki arkadaştan Fatih K., bir süre sonra kuyunun dibinde hareketsiz kaldı. Durumu gören Mehmet Çetin çevreden yardım istedi. Çevreden birkaç kişinin gelmesiyle halat ile kuyuya inen Mehmet Çetin de bir süre sonra fenalaştı. 2 arkadaş kuyudan çıkmayınca vatandaşlar 112’yi aradı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 2 arkadaşı kuyudan çıkardı. Olay yerindeki sağlık ekipleri Mehmet Çetin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Durumu ağır olan Fatih K. ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayı anlatan mahalle sakinlerinden Mümin Tosun, “Bizim komşularımız olan arkadaşlar burada kazı çalışması yapıyorlar. Sabah saatlerinde içlerinden bir tanesi panik halinde bana geldi. ‘Acele gel yardım lazım, arkadaşım kuyuda kaldı’ dedi. 7-8 metre derinliğinde kuyu açmışlar. Baygın şekilde orada yatıyor. Ben hemen 112’yi aradım. Bunlar oraya daha önce elektrik getirmişler. Arkadaşını yük çekme halatıyla kurtarmak için aşağıya indi. Ben de halatla yukarı çekmeye çalıştım fakat çekemedim. İtfaiyeyi çağırdım. İtfaiye geldi ve aşağıya indi. Bir tanesini canlı aldık. Sonradan kurtarmak için kuyuya giren arkadaş ise havasızlıktan hayatını kaybetti" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.