GÜNDEM - 21 Eylül 2024 Cumartesi 13:37

Baba ve çocukları ilk kez birlikte "Rastgele" dedi

A
A
A
Baba ve çocukları ilk kez birlikte "Rastgele" dedi

Kocaeli’de çocukları sosyal medyadan uzaklaştırmak, aile yapısını güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte babalar ve çocukları birlikte ’Rastgele’ dedi. Minikler ellerine aldıkları oltalarla balık tutma yarışına girerek eğlenceli anlar yaşadı.


Gebze Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdüğürlüğünce, "Baba-Çocuk Balık Tutma" etkinliği düzenlendi. Eskihisar Kalealtı’nda düzenlenen etkinliğe baba ve çocukları yoğun ilgi gösterdi. Oltasını alan çocuklar ve aileleri, balık tutarak eğlenceli saatler geçirdi. Çocukları sosyal medyadan uzaklaştırmak ve aile yapısını güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler ilk kez balık tuttuğunu söyledi. Etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de katılarak balık tutmaya gelen baba ve çocuklarla sohbet etti. Gebze Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zeynep Yıldırım, organizasyonun baba ve çocukları kapsadığını ve aralarındaki diyaloğu artırmak amaçlı düzenlendiğini aktardı. Zeynep Yıldırım, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün aile kavramına çok önem verdiğini dile getirerek, "Başkan Büyükgöz yapısına çok önem verdiği için Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurdu. Müdürlüğümüz çok taze aslında. Bu noktada da çalışmalarımıza hızlı başladık. Çocukların babalarıyla iletişiminin bugünümüzde çokça azaldığına şahidiz. Biz bunu aktifleştirmek amacıyla böyle bir etkinliğe başladık" dedi.



"Önceliğimiz kadının işini kolaylaştırmak"


Önceliklerinin kadının işini kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Zeynep Yıldırım, "Bu çağda kadının çokça yorulduğunu ve efor sarf ettiğini görüyoruz. Düzenli projelerimiz var. Diyetisyen, psikolog hizmeti, bilim-sanat merkezleri, 24 saat bebek ve çocuk bakım evi gibi hizmetlerimiz var. Aile yapısını güçlendirmek için bize verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah oldukça fazla kişiye dokunabiliriz" diye konuştu.



"Gebze Belediye Başkanı baba ve çocukları yalnız bırakmadı"


Düzenlenen etkinliğe katılarak baba ve çocuklarla keyifli vakit geçiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Geçtiğimiz haftalarda tarihi su dolabımızı restore ettik. Orada çocuklarla anneleri buluşturduk ve masal anlatısı yaptırdık. Bugün de burada babalarla çocuklar buluştu. Anneler arka planda onları seyrediyor. Bu programda amacımız aileyi kaynaştırmak, aileyi güçlü kılmak. Çünkü biliyoruz ki maalesef günümüzde sosyal medya aile bireylerini birbirlerinden her geçen gün uzaklaştırıyor. Aynı evde farklı çekyatların üzerinde farklı sosyal mecralarda dolaşan aile bireyleri oluşmaya başladı. Biz çocuklarla babaları, annelerle çocukları aynı sosyal faaliyet programında bir araya getirmek, kaynaştırmak için böyle bir başlangıç yaptık" şeklinde konuştu.



"’Nasıl anne ve baba olunur’ periyodu içeren programlar düzenliyoruz"


Bu programların çeşitlendirileceğini ve tekrarının sıkça yapılacağını dile getiren Büyükgöz, "Aile müessesemiz maalesef zayıflamaya devam ediyor. Sosyal medya mecralarına kurban ediliyoruz. Bu anlamda da biz Gebze Belediyesi olarak aile kurumunu güçlendirmek için her türlü çabayı, gayreti ve program çeşitliliğini artıracağız, devam ettireceğiz. Gebze Belediyesi olarak ’Evlilik Okulu Projesi’ başlattık. Evlenmek isteyen gençlerimize proje kapsamında aile danışmanlık hizmeti veriyoruz. Diğer taraftan da yine hem anneler, hem babalar için ’Nasıl anne ve baba olunur’ periyodu içeren programlar, konferanslar düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.



Çocuklar balık tutmayı çok sevdi


Başkan Büyükgöz, belediye olarak temel odak noktalarının aileyi korumak, ailenin güçlendirilmesini sağlamak olduğunu sözlerine eklerken, mücadeleyi sürdüreceklerini ve çeşitlendireceklerini dile getirdi.


Geç saatlere kadar devam eden etkinlikte Gebze Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler ve ikramlar dağıtıldı. Baba ve çocuklar organizasyondan çok memnun kaldıklarını belirtirken bu tarz etkinliklerin devam etmesini istediklerini söyledi. Kimi çocuklar ilk kez balık tutarken kimisi de daha önce denediğini söyledi.



Baba ve çocukları ilk kez birlikte "Rastgele" dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ABB’nin hayvan yetiştiricileri için silajlık mısır hasadı başladı Ankara Büyükşehir Belediyesi, BAKAP Tarım Kampüsünde bulunan 130 dönümlük araziye ekilen silajlık mısırın hasadına başladı. Kaliteli kaba yem Başkent genelinde hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine 4 yıldır ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticiye katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olan BAKAP’ta, 130 dönümlük arazide ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı ve silaj paketlemesi başladı. 4 yıldır devam eden destek kapsamında, elde edilen kaliteli kaba yem, Başkentte hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak. BAKAP’ta başlayan hasadı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları kaydetti: “Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticilerimize katkı sağlamak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü’nde 130 dönümlük alanda yetiştirdiğimiz silajlık mısırın hasadına başladık. Son dört yıldır, kaliteli kaba yemimizi Başkent’teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak sunarak hayvan yetiştiricilerimize destek oluyoruz. Bu yıl da hasat ettiğimiz silajlar üreticilerimizin elini güçlendirecek. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” Ankara Büyükşehir Belediyesi, mısır silajı desteğiyle Başkentli hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmeyi ve üretimden kopmamalarını amaçlarken ekonomik yönden de destek olmayı sürdürüyor. BAKAP Tarım Kampüsündeki çalışmalar esnasında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, “Tarım Kampüsünde ürettiğimiz silajlık mısırların hasadını gerçekleştirmekteyiz. Yaptığımız bu hasadın önce biçimini yapıyoruz, daha sonra depolama alanında depoluyoruz, sonra da paketleme ünitemizle paketliyoruz. Bu ürünlerin bir olgunlaşma süresi var. Bu olgunlaşma süresini tamamladıktan sonra Ankara kırsalındaki hayvansal üretim yapan üreticilerimize destek amacıyla dağıtımını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Denizli Buldan Boğazçiftlik’te içme suyu hatları yenilendi DESKİ, Buldan ilçesinin Boğazçiftlik Mahallesi’nde ömrünü tamamladığı için sık sık su kesintilerine neden olan içme suyu hatlarını yenileyerek vatandaşların mağduriyetini giderdi. Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Buldan ilçesinin Boğazçiftlik Mahallesi’nde içme suyu hatlarını yeniledi. Boğazçiftlik Mahallesi’nde içme suyu borularının ömrünü tamamlaması nedeniyle yaşanan patlaklar ve buna bağlı sık sık içme suyu kesintileri yaşanması üzerine harekete geçen DESKİ, bölgedeki içme suyu hatlarını yenilemek için çalışma başlattı. Bu kapsamda mahalledeki 1200 metre uzunluğunda içme suyu hattını yenileyen DESKİ, su kesintilerine son vererek vatandaşların mağduriyetini giderdi, patlaklar nedeniyle boşa akan suyun da önüne geçerek su tasarrufu sağladı. Hedef kesintisiz ve sağlıklı içme suyu DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, Boğazçiftlik Mahallesi’nde yaşanan içme suyu kesintilerinin ömrünü tamamlayan borulardan kaynaklandığını belirterek, bunun önüne geçmek için bin 200 metre uzunluğunda içme suyu hattını yenilediklerini açıkladı. Bu tür altyapı çalışmalarıyla vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayarak şehrin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Beşli, su tasarrufu ve toplumsal fayda açısından önemli olan altyapı yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.
Antalya Avrupa Hareketlilik Haftası kutlanmaya devam ediyor Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferansı düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki bilinçlendirme girişimlerinden olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi amaçlayan hafta boyunca karbon salınımının azaltılmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda vatandaşlar bilgilendiriliyor. Antalya’nın 2030 kentsel hareketliliği anlatıldı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde “Migris Projesi” Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi Mikro-Konferans düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz sürdürülebilir ulaşımın anahtar konularından biri olan batarya değişimi ve yenilikçi mobilite çözümlerine odaklanarak katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman, “Ev sahipliğimizde ve Migris projesi kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferans düzenledik ve kurumlarla bir araya geldik. Konferansta Antalya’nın 2030 kentsel hareketliliğini anlatan bir sunum gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi. “Sürdürülebilir ulaşımda öncü belediye” Konferansta konuşan Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Kurucusu Berkan Bayram, “Avrupa Birliğinin projeleri Türkiye’de bu şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Antalya Büyükşehir Belediyesi başlattığı birçok projeyle diğer belediyelerden önde geliyor. Bu projelerden bazıları Elektrikli Otobüsleri filolarına entegre etmesi, bisiklet yollarını geliştirmesi ve elektrikli araç şarj istasyonlarına önem vererek desteklemesidir. Bu sayede Antalya Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelere de önderlik ediyor. Bu tarz etkinlikler yurtdışından gelen katılımcıların katkılarıyla ve farklı görüşlerin paylaşılmasıyla daha değerli ve zengin hale geliyor” dedi. “Teknoloji ve yenilenebilir enerjiyle daha temiz bir gelecek” Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat ise, “Antalya Büyükşehir Belediyemizin teknolojiyi yakından takip edip gelişmelerle birlikte daha az karbon ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakılabilmek adına bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğaya salınan karbon minimuma indiriliyor” diye konuştu.
Balıkesir BASKİ, son 5 yılın ihalelerini mercek altına alıyor Gerçekleştirdiği çalışmalarla Balıkesir genelinde neredeyse tüm altyapının en az 40 yıllık olduğunu tespit eden BASKİ ekipleri, önceki yönetimin bıraktığı 6 milyar liraya yakın borca rağmen altyapıya yatırım yapmaması üzerine kamu zararı şüphesiyle doğrudan teminle yapılan alımlar da dahil son 5 yılda yapılan tüm ihale süreçlerini, kuracağı Kayıp Kaçak Komisyonu’nda mercek altına alacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ), şehir genelinde gerçekleştirdiği altyapı tespit çalışmaları doğrultusunda neredeyse tüm şehrin altyapısının 40 yıllık olduğunu belirledi. Önceki dönemden devralınan 6 milyar liralık borca rağmen altyapının yenilenmediği sebebiyle BASKİ yönetimi, eski ihalelerin incelenmesi amacıyla komisyon kurma kararı aldı. BASKİ yönetimi, önceki yönetim tarafından özel bankalardan yapılan milyarlarca liralık borçlanmaya rağmen altyapıya yatırım yapılmadığının tespit edilmesi üzerine kamu zararı şüphesiyle doğrudan teminle yapılan alımlar da dahil son 5 yılda yapılan tüm ihale süreçlerini, kurulan Kayıp Kaçak Komisyonu’nda inceleyecek. Komisyon çalışmalarını bağımsız bir şekilde gerçekleştirecek Komisyonun çalışmalarının bağımsız bir şekilde titizlikle yürütüleceğini vurgulayan BASKİ yönetimi, bu adımın kuruma olan güveni pekiştirmek ve kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla atıldığını belirtti. İncelemelerin ardından elde edilen bulgular, kamuoyuyla paylaşılacak.