SAĞLIK - 16 Haziran 2021 Çarşamba 14:54

Kırşehir’de çadırda aşı seferberliği

A
A
A
Kırşehir’de çadırda aşı seferberliği

Kırşehir’de Sağlık Bakanlığının öngörüsü dahilinde oluşturulan çadırda aşı seferberliği başlatıldı.

Kırşehir’de Sağlık Bakanlığının öngörüsü dahilinde oluşturulan çadırda aşı seferberliği başlatıldı.


Şehirde halk; Cacabey Meydanında oluşturulan çadır içerisinde sağlık personeli kontrolünde aşı oluyor. Aşı olmanın koronavirüs etkisinin kırılmasında öncelik olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, salgınla mücadelede başarının anahtarının aşılama olduğunu söyledi. Bulut, "Bizlerin hızlı bir şekilde toplumu aşılamamız lazım. Toplumun yüzde 80’lik bölümü aşılandığı zaman salgının da hızı kesilmiş olacak. Aile Sağlığı Merkezleri ve Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde aşılama işlemlerini sürdürüyoruz. Fakat Kırşehir’de vatandaş meydanda da toplanıyor" dedi. Çadırla aşılamanın amacının hızlandırılmış aşılama programı olduğunu aktaran Bulut, "Amacımız, aynı anda çok fazla aşı yapabilmek. Kırşehirliler ise beklenin üzerinde aşı çadırına destek verdi. Gelen vatandaşı bekletmeden de aşısını yapıyoruz. Çadırın durma süresi ile ilgili herhangi bir gün ve planlama olmadı. Vatandaşın ilgisine göre de çadır büyütülebilir" diye konuştu.


Hastanede yapılan bütün işlemlerin teknik olarak çadırda da yapıldığını belirten sorumlu Doktor Sevil Maral ise hastanede oluşan yoğunluğu çadır uygulamasının bir noktada aldığını ifade etti. Bazı vatandaşlar çadırda aşı uygulamasını beğenirken bazıları da duyarlı davranılmış olsa hastanelerde de yoğunluk oluşmadan aşılamanın yapılabileceğini düşünüyor. Cemil Uysal isimli vatandaş; çadır uygulamasının kapalı alanlara göre daha sağlıklı olduğunu söyledi. Senem Kılıçaslan da aşısını olacağını ve herkese aşısını olmasını tavsiye etti.


Cacabey Meydanında kısa süreli yağışa rağmen aşılama çalışmaları hızlı şekilde sürdürülüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da meralar ihaleye çıkarıldı 430 bin hektar mera varlığına sahip Erzincan’da ihtiyaç fazlası 43 mera, İl Mera Komisyonu marifetiyle ihaleye çıkarıldı. Erzincan’da tespit, tahdit ve tahsis çalışmaları tamamlanan ihtiyaç fazlası meralar ihaleye çıkarıldı. Mera ihalesinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan sürü sahipleri meraları kiralayabilmek için yarıştı. Erzincan İl Mera Komisyonu tarafından ihaleye çıkartılan ihtiyaç fazlası meralar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda sürü sahiplerine kiralandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker başkanlığında toplanan İl Mera Komisyonunun huzurunda il genelindeki ihtiyaç fazlası 43 mera ve yayla ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan 43 meradan 34’ü sürü sahipleri tarafından kiralandı. İhale öncesinde Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker katılanlara yönelik yaptığı konuşmada meraları kiralayan sürü sahiplerinden imzalayacakları sözleşmelere uymalarını istedi. Her meranın kapasitesinin belirlendiğini ve bu kapasitenin üzerinde hayvan otlatılmasına izin verilmeyeceğini kaydeden İl Müdürü Koçaker, şu ifadelere yer verdi; "Kiraya verdiğimiz meraları alan sürü sahipleri sözleşmeye uymak durumundalar. Bu mera ve yaylalar kurallara uygun olarak kullanıldığı takdirde uzun yıllar hayvancılık yapan çiftçilerime hizmet verecektir. Aşırı ve düzensiz otlatma meralarımıza yoğun zarar verecektir. Unutulmamalıdır ki sürdürülebilir bir kalkınmanın ilk şartı mevcut durumu korumaktan geçer. Önümüzdeki yıllarda da bu meraların kullanılacağı unutulmamalıdır."
Diyarbakır Sahte web sitesi üzerinden 229 milyon vurgun yapan şebekeye "karekod" operasyonu: 18 tutuklama Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte web sitesi kurarak yedek parça satışı yaptıklarını söyleyip 229 milyon lira haksız kazanç elde eden şebekeyi "karekod" operasyonuyla çökertti. Operasyonda 413 suç kaydı olup 5 yıldır aranan örgüt liderinin de olduğu 18 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sahte web sitesi kurarak yedek parça satışı yaptıklarını söyleyen suç şebekesine yönelik çalışma başlattı. 140 farklı olayda müşterilerle irtibata geçerek ürün ücretini peşin alan şebeke, ürünleri teslim etmedi. Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) verilerine göre, şebekenin 229 Milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Şebeke üyeleri, hesaplarına aktardıkları paraları ATM‘lerde cep telefonundan karekodla çekip toplanan parayı örgüt liderine götürdüğü belirlendi. 413 suçtan 5 senedir aranan örgüt lideri yakalandı 413 farklı suç kaydı olup 5 yıldır aranması bulunan örgüt lideri H.A. için Diyarbakır’dan İstanbul’a özel bir ekip görevlendirildi. Yaklaşık 1 hafta saha çalışması yapan Diyarbakır polisi, şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Şüpheliler, tek tek tespit edilip ekiplerin Diyarbakır’dan koordine edilmesiyle eş zamanlı operasyonda yakalandı. Hesaplarına el konulan 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdurlardan suç şebekesine dekont üzerinden mesaj Dolandırıldığını anlayan bir vatandaş şüpheliye 0,5 TL göndererek açıklamaya, "Dolandırıcı seni bulacağım oğlum, 2 bin 500 TL’mi geri ver, yoksa sen bilirsin" yazdı. Başka bir mağdurun ise, şüpheliye 5 TL göndererek açıklamaya, "Seni çiğ çiğ yemez miyim, unutma adımı" yazıp mesaj göndermesi dikkat çekti.