ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 15:56

Kırklareli’nde İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı yapıldı

A
A
A
Kırklareli’nde İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Kırklareli’nde İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Vali Uğur Turan Başkanlığında yapıldı.


2024 Ekim ayı Kırklareli İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Vali Uğur Turan Başkanlığında gerçekleşti. Valilik Atatürk Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Mülki İdare Amirleri, Genel Kolluk Kuvvetleri ve ilgili Kurum Yetkilileri katıldı.


Toplantıda mülki idare amirleri, genel kolluk kuvvetleri ve ilgili kurum yetkililerince asayiş, güvenlik ve trafik tedbirleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıda, 2024 yılı Eylül ayının genel değerlendirmesi yapılarak, genel güvenlik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konuları değerlendirilirken, yapılması gereken çalışmalar, alınması gereken tedbirler ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususlar görüşüldü.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van Devlet Tiyatrosu dünyaya açılıyor Van Devlet Tiyatrosu 3 Ekim’de “Gelin Kaynana (Antika Düşkününün Ailesi)” adlı oyunla perdelerini açıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, devlet tiyatrolarının her yıl ekim ayının ilk haftasında perdelerini açtığını ifade ederek, “Van Devlet Tiyatrosu, 3 Ekim Perşembe günü Carlo Goldoni’nin yazdığı ‘Gelin Kaynana (Antika Düşkününün Ailesi) oyunuyla perdelerini açıyor. Bu yıl birbirinden güzel ve farklı oyunlarla seyircimizin karşısına çıkacağız. İyi bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi. Bu sene 6’sı yeni olmak üzere 17 oyunla seyircinin karşısına çıkacaklarını belirten Erkmen, “Bu sezon, 2’si çocuk olmak üzere 11 oyunumuz var. Bunun yanında yapmayı planladığımız 6 yeni oyunumuz olacak. Tabi bunlar yetişkin ve çocuk oyunlarından oluşacaktır. Ayrıca özellikle Van Devlet Tiyatrosu’nun misyonu ve vizyonu olarak geçen sene 21’incisini düzenlediğimiz ve bu sene 22’ncisini düzenleyeceğimiz Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliğinde yine bölgelerimizden gelecek olan oyunlarımızla da destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Van’da bu yıl tiyatro severleri farklı sürprizlerin beklediğine dikkat çeken Erkmen, “Bu yıl çocuklarımıza yönelik projelerimiz var. Bu projelerle tiyatromuza gelemeyen çocuklarımıza biz gideceğiz. Ayrıca geçen sezondan devam etmekte olduğumuz ve bu sezon yeniden başlatacağımız projelerimiz var. Bu yıl Tolstoy’un yazdığı ‘Anna Karannina’ adlı romandan bir uyarlama düşünüyoruz. Bu aşk hikayeleri dünyada var. Açıkçası bu ürünleri Van’dan dünyaya açmak istiyoruz. Van Devlet Tiyatrosunda çok büyük sürprizler bekliyor. Bu anlamda geniş bir yelpaze olduğunu düşünüyorum. Sadece Van’a değil Türkiye’ye değil dünyaya açılmayı ve bir şekilde bir şeylerin Van’dan ilerlemesini istiyorum. Umarım Van için, hepimiz için hayırlı olur” diye konuştu. Van halkının tiyatroya olan ilgisinin memnuniyet verici olduğuna vurgu yapan Erkmen, “Geçen sene başlattığımız anket sonucunda bizi kuvvetlendirecek, bizi motive edecek sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Geçen yıl seyirci anlamında yüzde yüzün üzerinde bir katılım sağlandı. Bu bizim için, oyuncular için, Van Devlet Tiyatrosu bünyesindeki çalışanlar için harika bir motivasyon kaynağıydı. Bu sezonda aynısının olmasını temenni ediyoruz. Bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Ankara Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırı Ankara’da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın eski başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün kafeteryasında bir kişi fiziki saldırıda bulundu. Olay, Adalet Bakanlığı Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün kafeteryasında meydana geldi. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yargılandığı davada duruşmaya ara verilmesi sonrası Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş kafeteryaya geçti. Burada M.K. isimli şahıs, Selma Ateş’e fiziki saldırıda bulundu. Araya kolluk kuvvetleri girerken, M.K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. "Herkes kendine gelsin" Olay yerine gelen Ayşe Ateş, yaptığı açıklamada, "Birileri çıkıp kürsülerde bizi tehdit ederse işte sonuçları böyle olur. Sinan’ı öldürdünüz sıra bize mi geldi? Savunmasız insanlara saldırmak hangi kitapta yazar? Yeter artık buramıza geldi. Herkes kendine gelsin. Bu hiçbir kitapta yazmaz. Ne adamlıkta ne de insanlıkta yeri var. Hepimizi öldürdünüz rahatlayın. Sinan’ı öldürdünüz, bizi de öldürün rahatlayın” diyerek tepki gösterdi. "Bir anda saldırdı" Saldırıya uğradığı anı anlatan Selma Ateş ise şöyle konuştu: “Birisi geldi arkadan saldırdı ama anlamadım. Bir anda saldırdı. Tabii eşim de hemen karşılık verdi. Karşı tarafta da birileri videoya alıyormuş. Nedenini bilmiyorum ama saldırıya uğrayacağımı biliyordum. Bunun daha öncesinde sinyallerini verdiler. Biz bunu her konuşmamızda söyledik. Hem sosyal medyadan hem de fiziksel saldırılar yaşandı ama bu kadar aleni bir saldırının bu kadar polisin içerisinde yapılması ve kararın verileceği anda yapılması adalet nerede sorusunu bize sorduruyor.”
İstanbul Beylikdüzü’nde kültür sanat sezonu açılıyor Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde tiyatro, konser ve stand-up gösterilerinden oluşan dopdolu bir program sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Beylikdüzü Sahnesi yeni sezonda da perdelerini açıyor. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM) ekim ayında, kültür-sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. Ali Poyrazoğlu, Okan Bayülgen, Şevket Çoruh, Doğu Demirkol, Özgür Turhan ve Barbaros Şansal gibi isimlerin ön plana çıktığı ekim ayı etkinlikleri, 1 Ekim’de Armağan Çağlayan’ın hatıralarını anlattığı 3 saatlik gösterisiyle başladı. Okan Bayülgen, 2 Ekim’de Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi Markopaşa’nın masalsı günlüğünü tutan “Meçhul Paşa”, 4 Ekim’de Bülent Parlak’ın uyarladığı komedi “Leyla ile Mecnun Değil” sahnelenecek. 5 Ekim’de Okan Bayülgen ile Ebru Unurtan’ın başrollerini paylaştığı “Otelde”, 6 Ekim’de Barbaros Şansal’ın tek kişilik gösterisi “Burda Olmaz”, 9 Ekim’de ise Mahşer-i Cümbüş’ün doğaçlama gösterisi izleyiciyle buluşacak. Büyük usta Ali Poyrazoğlu 10 Ekim’de Melis İşiten ve Şahin Irmak’ın başrollerini paylaştığı “Seni Seviyorum, İyi ki Ayrılmışız” adlı komedi ve 11 Ekim’de Mesut Süre’nin “Meksika Çıkmazı” adlı doğaçlama gösterisiyle devam edecek. 12 Ekim’de Doğu Demirkol, 14 Ekim’de büyük usta Ali Poyrazoğlu sahneye çıkacak. 16 Ekim’de ise Berfu ve Eser Yenenler çiftinin iki yıldır kapalı gişe oynadıkları “Çift Terapisi” İstanbullu tiyatro severleri bekliyor. Kapanış 31’inde, Ahmet Aslan konseriyle Takvim, 17 Ekim’de Özgür Turhan’ın “Yenisi” adlı tek kişilik gösterisi, 24 Ekim’de Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun “Bir Baba Hamlet”’i ve 31 Ekim’deki Ahmet Aslan konseriyle sona eriyor. Ayrıca 8 Ekim’de Nazım Hikmet’in annesi “Celile”, 15 Ekim’de “Freud’un İnsanları” ve 30 Ekim’de “Fanatik” adlı oyunlar da ekim programında yer alıyor. Sanatseverler, www.beylikduzu.istanbul adresindeki etkinlik takviminden detaylı bilgiye ulaşabilir. Beylikdüzü Belediyesi Tiyatrosu’nun 5 Ekim Cumartesi, 12 Ekim Cumartesi ve her pazar günü birer çocuk oyunu, 13 Ekim’de “Ne Oynuyoruz” adlı doğaçlama gösterisi ve 23 Ekim’de “Ayı ve Bir Evlenme Teklifi” adlı oyunu ise ücretsiz izlenebilir.
Ankara Bakan Uraloğlu: "Lübnan limanları ve açıklarında seyir yapan Türk bayraklı gemilerin ISPS seviyesini 3’e çıkardık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül tarihi itibarıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapan Türk bayraklı gemilerin Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu (ISPS) seviyesini en yüksek seviye olan 3’e yükselttiklerini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’da yaşanan güncel gelişmeler ışığında Türk bayraklı gemilerin muhtemel güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi, limanda bulundukları süre zarfında gerekli tedbirleri alabilmeleri ve bu gemilerin erken safhada uyarılabilmesini sağlamak amacıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin ISPS seviyesini 30 Eylül tarihi itibarıyla 3’e çıkardıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, güvenlik seviyesi 3’e geçilmesiyle birlikte gemilerin ve mürettebatın yetkili makamların bildirdiği tüm talimatlara uyması gerektiğini belirterek, “Gemi güvenlik planı kapsamında liman tesisi ile iş birliği içinde gemi tarafından güvenlik önlemleri en üst düzeyde uygulanacak” dedi. Gemi kaptanının gemideki sınırlandırılmış alanlarla ilgili güvenlik önlemlerini arttırabileceğini belirten Uraloğlu, “Bu çerçevede, gemide güvenlik olayına veya varsayılan güvenlik tehdidine yakın olan, erişimin yasaklandığı ek sınırlı alanlar belirlenebilecek, sınırlı alanların aranması sağlanabilecek ve tüm gemiye erişim sınırlandırılabilecektir" ifadelerini kullandı. Uraloğlu, güvenlik seviyesi 3 kapsamında gemideki yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini ifade ederek, “Ayrıca gemiye malzeme, kumanya ve benzeri eşyaların teslimi esnasında malzemeler daha kapsamlı şekilde aranacak, alımları sınırlandırılabilecek veya ertelenebilecek. Gerektiğinde malzemelerin gemiye alınması tamamen reddedilebilecek” dedi. Gemiye erişim kısıtlamaları Bakan Uraloğlu, gemiye erişimde girişi tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırma, sadece yetkili makamlarca izin verilenlere giriş izni verme, gemideki personeli yönlendirme, gemiye giriş çıkışları geçici olarak durdurma işlemleri yapılabileceğini belirterek, “Ayrıca geminin terk edilmesi, geminin riskli alandan yer değiştirmesi ve geminin tümünün veya belirli alanlarının aranmak için hazırlanması işlemleri de uygulanabilecek” dedi.